پیام آیتالله هاشمی به افتتاحه دهمین سمپوزیوم بینالمللی روابط عمومی:
جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به آگاهی مردم نیاز دارد
مطمئناً کسانی که «روابط عمومی» را «هنر هشتم» نامیدهاند، هم از پیچیدگیهای دنیای فراصنعتی امروز و هم از نقش اطلاعرسانی در از بین بردن جهالت به عنوان بنبست فکری انسانها خبر داشتهاند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در پیامی به مراسم افتتاح دهمین دوره سمپوزیوم بینالمللی روابط عمومی که با حضور استادان، متخصصان و دانشجویان رشته روابط عمومی و مسؤولان روابط عمومی سازمانها، ارگانها و نهادها در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شده بود، گفت: مطمئناً کسانی که «روابط عمومی» را «هنر هشتم» نامیدهاند، هم از پیچیدگیهای دنیای فراصنعتی امروز و هم از نقش اطلاعرسانی در از بین بردن جهالت به عنوان بنبست فکری انسانها خبر داشتهاند.
به گزارش ایلنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این پیام که توسط رضا سلیمانی، مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام قرائت شد، روابط عمومی را تلفیق تجربیات میدانی زندگی جوامع متمدن و آموزهای علمی جامعهشناسی خواند و افزود: به ضروریترین نیاز هر جامعه و نهادها و سازمانهای آن، برای برقراری ارتباطی دوسویه با قاطبه مردم، میپردازند که با ترکیب عقل و احساس، بهترین ظرف برای رشد آگاهی انسان در روابط فردی و اجتماعی است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در این پیام خاطر نشان کرد: بیتردید اگر در ماهیت دانش، هنر و فلسفه مدیریتی روابط عمومی تأمل کنیم، میبینیم که همکاری و تعامل، جوهره اصلی آن هستند که بر پایه همزبانی و همدلی، همفکری و همرأیی را برای توسعه حکومتهای مردمسالار شکل میدهند.
وی بهترین مصداق برای نتیجه آگاهی انسانها و حرکت تدریجی همه جوامع را مسیر رأی مردم خواند و گفت: حتی دیکتاتورها که معمولاً با کودتا بر سر کار میآیند، برخورداری از حمایتهای مردمی را ادعا میکنند.
وی افزود: در چنین شرایطی، روابط عمومی پدیده مبارکی است که آگاهی انسانها را افزایش میدهد و با سنجش افکار عمومی و انتشار آن در یک محدوده جغرافیایی و حتی دنیای بدون مرز امروز که نتیجه انفجار اطلاعات است، روشنایی حقیقت را بر تاریکیهای دروغ میتاباند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: لذا به نظر میرسد زمان آن فرا رسیده که از ظرفیتهای این حرفه در ارتباطات بینالمللی و نهادینه کردن «دانستن» به عنوان حق همه انسانها، بهرهبرداری خردمندانهتر و بهنگامی داشته باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که «چون جهان امروز، بیش از هر وقت دیگر، به آگاهی، به عنوان اکسیر همدلی نیاز دارد»، گفت: در زمانهای که خبر از در و دیوار اینترنت و ماهوارهها میبارد، اگر برای رشد آگاهی انسانها باشد، به همکاریها میانجامد و اگر با تیغ سانسور برای گسترش جهالت باشد، همان میشود که جوامع انسانی در زمان بربریت و قرون وسطی شاهد آن بود.
این پیام میافزاید: از طرف دیگر، امروز شاهد تکامل و بلوغ افکار عمومی، ظهور فناوریهای ارتباطی پیچیده و توسعه شبکههای اجتماعی هستیم، دستاوردی که فضای لازم را برای نقشآفرینی دمکراسی و تثبیت اراده مردم مهیاتر میسازد. در چنین فضایی، روابط عمومی که «شنیدن» را بر «گفتن»، «مدارا» و «تحمل» را بر «طرد»، «نقد» را بر «تملق»، «چندصدایی» را بر «تکصدایی» و «آگاهی» را بر «جهل» ترجیح میدهد، فضایی میسازد که در آن هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی را یارای کتمان حقایق نیست و در آن صورت حقیقت و دانایی، محور همه سیاستهای کلی و قوانین موضوعی میشود که دورنمای بالقوه آن را
قرآن کریم در نخستین آیات با تأکید بر «خواندن» و «قلم» ترسیم مینماید که «علّم الانسان ما لم یعلم»
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش آگاهی مردم در جامعه گفت: اینجانب که در کوران مبارزات، اعجاز آگاهی مردم را برای آفرینش خیزشی عمومی علیه استبداد و استعمار دیدهام و در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب، به تناسب مسئولیتها، شیرینی حضور آگاهانه مردم را در گردنههای صعب چشیدهام، میدانم که برگزاری سمپوزیوم بینالمللی روابط عمومی آن هم برای دهمین بار، چه تأثیر شگرفی در نهادینه کردن حق مردم برای دانستن دارد.
وی نشستهای علمی با حضور استادان به نام و مسئولان و کارشناسان روابط عمومیهای نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی را تلفیقی از تجربیات علمی و عملی دانست و گفت: امیدوارم این نوع حرکتها در کشور ما، به تکریم روابط عمومی به عنوان یک حرفه بالنده، مؤثر و کاربردی منجر شود و از ظرفیتهای آن در حرکت رو به رشد جامعه به سمت ترقی و پیشرفت توأم با حفظ جایگاه والای مردم به عنوان صاحبان اصلی قدرت بهرهبرداری شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی پیام خویش آورد: برای سمپوزیوم بینالمللی روابط عمومی، آرزوی موفقیت دارم و به سهم خود، تلاشهای تکتک دستاندرکاران «هنر هشتم» را به عنوان ناشران آگاهی ارج مینهم، از برگزارکنندگان این گردهمایی علمی قدردانی میکنم و یک دهه پایداری در برگزاری این رویداد را به فال نیک گرفته و تبریک میگویم.