رسولی در گفتوگو با ایلنا:
استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات باید اجماع حداکثری باشد
امروز بالاترین انسجام را در حوزه راهبردی در میان سران اصلاحات میبینیم / هر میزان که نسبت و نزدیکی اصلاحات با متن جامعه و فعالیتهای مدنی توسعه یابد و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی اصلاحطلبان از حوزه غیرمعطوف به قدرت رسمی توسعه یابد بر میزان کارآیی و اثربخشی اصلاحطلبان به عنوان یک جریان فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی افزوده میشود.
یک فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه انسجام اصلاحطلبان همچنان مسیر تکاملی خویش را طی میکند، تاکید کرد: مهمترین استراتژی جریان اصلاحطلب برای انتخابات مجلس دهم باید اجماع و انسجام حداکثری باشد.
حسن رسولی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابیاش از وضعیت کنونی اصلاحطلبان گفت: فکر میکنم که وضعیت فعلی جریان اصلاحطلب در مقایسه با هشت سال گذشته، در شرایط بسیار مناسبتری قرار دارد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل این بهبودی و وضعیت مناسب اصلاحطلبان نسبت گذشته این است که رابطه اصلاحطلبان با متن و بطن جامعه و حضورشان در فعالیتهای مدنی و سیاسی روزبهروز از گستردگی بیشتری برخوردار میشود.
عضو شورای عالی بنیاد باران با بیان اینکه ارزیابیام از وضعیت اصلاحطلبان مثبت است، اظهار داشت: هر میزان که نسبت و نزدیکی اصلاحات با متن جامعه و فعالیتهای مدنی توسعه یابد و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی اصلاحطلبان از حوزه غیرمعطوف به قدرت رسمی توسعه یابد بر میزان کارآیی و اثربخشی اصلاحطلبان به عنوان یک جریان فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی افزوده میشود.
رسولی با بیان اینکه در دولتهای نهم و دهم و بالاخص از سال ۸۸ به اینسو، فضای سیاسی کشور به صورت یک طرفه و تکصدایی و در جهت ایجاد محدودیتهای بیشتر برای جریان اصلاحات بود، تصریح کرد: دامنه این تکصدایی تا حدی بود که از دستاوردهای این روند به عنوان حاکمیت یکدست، جریان رقیب اصلاحات به عنوان پیروزی عظیم برای خود یاد میکرد و برخی از چهرههای رسانهای سیاسی جریان اصولگرا این سکوت غیرعادلانه اصلاحطلبان در فضای عمومی کشور را به مثابه پایان اصلاحات و حتی مرگ اصلاحات تعبیر میکردند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته یادآور شد: انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم و فراز و فرودهایی که داشت نشان داد که هرچند با فراهم نبودن شرایط برای حضور آقای خاتمی به عنوان رهبر اصلاحات و ردصلاحیت غیرقابل پیشبینی و عجیب َآقای هاشمی به عنوان کاندیدای غیراصلاحطلب مورد حمایت اصلاحات و نیز کنارهگیری اخلاقی، تاریخی و سیاسی آقای دکتر عارف از صحنه انتخابات، جریان اصلاحات به گونهای انسجام یافته که به اهدافی غیر از مقاصد زودگذر حتی انتخابات ریاست جمهوری میاندیشد.
وی با بیان اینکه انتخابات سال گذشته اثباتکننده این بود که اصلاحات همچنان پرقدرت است، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن جریان اصلاحات از قدرت رسمی بیانگر این بود که نه تنها از قدرت جریان اصلاحطلب کاسته نشده بلکه به همان میزان نیز به قدرت آنها افزوده شده است.
عضو هیات مدیره بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد: در حاشیه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ مشاهده کردیم که همبستگی و اتحاد اصلاحطلبان نسبت به سالهای گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده است.
رسولی با تاکید بر اینکه انسجام اصلاحطلبان همچنان مسیر تکاملی خویش را طی میکند، ابراز داشت: معتقدم با توجه به هفت، هشت سال گذشته، نسبت به فاصلهای که میان اصلاحطلبان و فعالیتهای سیاسی معطوف به قدرت رسمی رخ داده که خوشبختانه طی آن اصلاحطلبان در حوزههای مدنی فعال شدند و نقش و جایگاهشان نیز پررنگتر شده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به سخنان چندی پیش سیدمحمد خاتمی مبنی بر اینکه قصد بازگشت به قدرت رسمی را ندارد، بیان کرد: آقای خاتمی تاکید کردند که قصد بازگشت به قدرت رسمی ندارند و یا آقای دکتر عارف بدون چشمداشت به قرار گرفتن در مناصب دولتی ضمن فعالیتهای مدنی و اجتماعی بیشترین حمایت را از دولت دارند و فکر میکنم دور شدن اصلاحطلبان از فعالیتهای سیاسی معطوف به قدرت و ورود در متن و بطن جامعه، سرفصل جدیدی برای اثرگذاری بیشتر آنها در حوزههای مختلف است.
وی در پاسخ به این سوال که دغدغه امروز جریان اصلاحطلب چیست؟ عنوان کرد: آنچه امروز بیشترین دغدغه اصلاحطلبان است، کمک به دولت یازدهم برای بازگرداندن شرایط کشور از وضعیت ناگوار هشت سال گذشته به حالت عادی است.
عضو شورای عالی بنیاد باران افزود: دومین دغدغه اصلاحطلبان توسعه فعالیتهای اصلاحطلبانه در جامعه و نهادینه شدن تفکر اصلاحطلبی برای برونرفت از مشکلات و برنامهریزی برای حضور منسجمتر در انتخابات سال آتی مجلس شورای اسلامی است.
رسولی در خصوص اینکه چه آسیبی میتواند جریان اصلاحطلب را ممکن است تهدید کند؟ گفت: برخلاف سال ۸۴ که اصلاحات از ناحیه رهبری و راس مورد تهدید بود، امروز بالاترین انسجام را در حوزه راهبردی در میان سران اصلاحات میبینیم، در ردههای میانی هم هرچند فعالیتهای اصلاحطلبانه با مشکلاتی مواجه است ولی ما با پذیرش خوبی در جامعه روبهرو هستیم.
عضو هیات مدیره بنیاد امید ایرانیان اضافه کرد: اگر جریان اصلاحات با مشکل و چالشی روبهرو شود، این مشکل در بدنه و نیروهای اجرایی است که ممکن است رفتارهایی داشته باشند که دون شان جریان اصلاحطلب باشد که آن برای بدست گرفتن پستهای دولتی است که باید چارهجویی شود.
وی تفکر اصلاحطلبی را یک تفکر اصیل دینی و ملی در بطن جامعه دانست و اظهار داشت: رفتارهای اصلاحطلبانه باید متناسب با اصالتش باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص راهبرد و استراتژی جریان اصلاحات در انتخابات آتی مجلس نیز تصریح کرد: مهمترین استراتژی جریان اصلاحطلب برای انتخابات مجلس دهم باید اجماع و انسجام حداکثری باشد.
رسولی در پایان با اشاره به رفتار اصلاحطلبان در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری بیان کرد: در سال ۹۲ علیرغم شرایط دشوار، زیباترین رفتارهای عاقلانه سیاسی از حیثهمگرایی اصلاحطلبان برای خروج از شرایط زیانبار سالهای گذشته را شاهد بودیم و برای انتخابات مجلس نیز باید با همین راهبرد وارد انتخابات شویم و با یک جبهه واحد در سراسر کشور این تفکر را به افکار عمومی عرضه کنیم تا شرایطی فراهم شود که انتخاباتی آزاد، رقابتی و پویا در کشور داشته باشیم.