آیتالله هاشمی رفسنجانی:
شهدای گمنام، نامدارترین فرزندان ایران هستند
برگزاری یادوارههای شهدا یکی از صادقترین کارهای جاری است که در فرهنگ این سرزمین ماندگار خواهد بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگرچه شهدا، مخصوصاً شهدای کردستان دنبال شهرت نبودند، ولی گمنامی آنها ماندگارترین تأثیرها را در جامعه گذاشت و شهدای گمنام، نامدارترین فرزندان ایران هستند.
به گزارش ایلنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره شهید ناصر کاظمی، شهادت را راهی میانبر برای رسیدن به بارگاه قرب الهی خواند و گفت: شهید از میدان جهاد و محل شهادت، بر بال ملائک به بزم انبیاء و اولیا میرود و این، راز تأکید قرآن بر زنده بودن شهداست.
وی شهدا را برندگان واقعی زندگی در دنیا و آخرت دانست و گفت: بهترین تعبیر خداوند هم درباره شهیدان است که در بارگاه الهی ارتزاق می کنند و انسانها را نهی می کند که شهدا را مرده مپندارید.
جانشین فرماندهی کل قوا و فرمانده ۸ سال دفاع مقدس با یادآوری فداکاریهای فرزندان این آب و خاک، بر نگاه هنری به زندگی شهدا تأکید کرد و گفت: اگرچه شهدا، مخصوصاً شهدای کردستان دنبال شهرت نبودند، ولی گمنامی آنها ماندگارترین تأثیرها را در جامعه گذاشت و شهدای گمنام، نامدارترین فرزندان ایران هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان خاطرهای از شهید رجایی، گفت: در برگشت از یکی از سفرهای جنگی به غرب کشور از دلاوریهای شهید ناصر کاظمی که آن زمان فرماندار پاوه بود، تمجید میکرد که برای دیدار رئیس جمهور از خط مقدم جنگ برگشته بود و امروز وقتی زندگینامه شهید ناصر کاظمی و عکس یادگاری ایشان با شهید رجایی را دیدم، به یادم آمد.
وی با تشریح اوضاع کردستان و منطقه اورامانات در نخستین سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از شروع جنگ تحمیلی، از پیچیدگیها و مشکلات مبارزه با ضد انقلاب در آن منطقه گفت و افزود: یک بار به اتفاق آیتالله طالقانی و شهید دکتر بهشتی به کردستان رفتیم و پس از مذاکرات فراوان با سران قبایل و مردم، خطرات آینده و توطئههای دشمنان را ترسیم کردیم و خدا را شکر مردم کردستان متوجه شدند و میدانداری را از تفرقهافکنان گرفتند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تلاش برای معرفی شهدا به نسل جوان را تشریح افتخارات نظام و ایران دانست و گفت: برگزاری یادوارههای شهدا یکی از صادقترین کارهای جاری است که در فرهنگ این سرزمین ماندگار خواهد بود.
وی ساخت سریال و فیلم سینمایی از زندگی شهیدان را کاری بسیار ارزشمند خواند و گفت: زبان هنر جلوههایی خاص دارد و میتواند زوایای زندگی شهدا را به نمایش درآورد.
در آغاز این دیدار پرویز کاظمی و ناصر کاظمی، برادر و یادگار شهید(که پدر خویش را ندیده بود) به بیان خاطرات و خصوصیات شهید ناصر کاظمی پرداختند و سردار غیاثی راد، معاون فرهنگی رزمندگان غرب و شمال غرب کشور و اسماعیل نصرتی، دبیر ستاد برگزاری کنگره، گزارشی از فعالیتها و برنامههای کنگره شهید کاظمی در سالهای گذشته ارائه کردند و گفتند که کنگره امسال با عنوان «شرح فراق» سیزدهم شهریور در سالن اجلاس وزارت کشور برگزار میشود.