محسنی گرکانی:
قضاوت اگر با اخلاق نباشد، اعتماد مردم به دستگاه قضا از بین میرود
رئیس سابق دیوان عالی کشور تحکیم عدالت در قضاوت، عدم تبعیض، یکساننگری بین اصحاب دعوا، حفظ بیتالمال و جلوگیری از فساد و سادهزیستی را موجب اعتماد بیشتر مردم به دستگاه قضایی دانست.
رئیس سابق دیوان عالی کشور تاکید کرد: دانش قضاوت اگر با اخلاق نباشد، عدالت زمینگیر و حقوق مردم تباه و موجب از بین رفتن اعتماد مردم به دستگاه قضا میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیتالله احمد محسنی گرکانی در مراسم تودیع و معارفه مسئولان عالی قضایی گفت: دستگاه قضایی و قضای اسلامی از ارکان مهم کشور و اسلام است و امام خمینی در فرمان هشت مادهای نیز به اهمیت قضا، دادرسی و رفع مشاجرات، تخلفات و اختلافات مردم تاکید کردهاند و بیان داشتهاند که اگر دستگاه قضایی نباشد مملکت از هم میپاشد.
وی با اشاره به درخواستهای شورای عالی قضایی در زمان جنگ برای همکاری وی با قوه قضاییه اظهار داشت: دستگاه قضایی به من میگفت که چرا شما با ما همکاری نمیکنید. من شبی خواب دیدم که حضرت امام مرا احضار کرد. وقتی که من به منزل ایشان رفتم امام پشت یک اتومبیل سوار شده بود و پشت فرمان بود شهید مطهری نیز در آن خودرو حضور داشت حضرت امام به من گفتند، سوار شو و وقتی من سوار شدم ایشان شروع به رانندگی کردند. وقتی خودرو حرکت کرد پس از مدتی به چراغ قرمز رسید و بعد از مدتی چراغ سبز شد و من سپس از خواب پریدم به خود گفتم شاید نظر امام این است که من سوار ماشین انقلاب شوم.
رئیس اسبق دیوان عالی کشور با بیان اینکه من به مدت ۱۲ سال در شعبه ۹ دیوان عالی کشور مشغول شدم تصریح کرد: پس از ۱۲ سال مقام معظم رهبری پیام دادند و گفتند خوب است شما به اراک بروید. من به اراک رفتم و ۱۶ سال در سنگر امامت جمعه استان مرکزی مشغول بودم تا اینکه آقای آملی لاریجانی به ریاست قوه قضاییه منصوب شدند و با من تماس گرفتند و گفتند ما قصد تمایل همکاری با شما را داریم. من گفتم معذرت میخواهم اما پس از مدتی آقای محمدی گلپایگانی تماس گرفتند و گفتند درباره امر قضاوت دیوان عالی کشور چه نظری دارید گفتم شخصا نظرم منفی است از ایشان پرسیدم نظر حضرت آقا چگونه است؟ آقای محمدی گلپایگانی بیان کردند که حضرت آقا گفتهاند الزامی نیست ولی آقای آملی لاریجانی تازه وارد دستگاه قضا شده است و تقویت ایشان لازم است پس من مجددا در دیوان عالی کشور حضور یافتم.
محسنی گرکانی با تاکید بر اینکه با اجرای عدالت و اخلاق توسط قضات موجب به حرکت درآمدن چرخ امنیت کشور میشود، یادآور شد: با شکوفایی عدالت چرخ اقتصاد رونق پیدا میکند و در یک کلمه اقتدار و ارتقای کشور آنگاه تحقق مییابد که قضاوت و عدل اسلامی عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه قضاوت بیاخلاق مانند پرنده یکبال است که قدرت پرواز ندارد، تاکید کرد: دانش قضاوت اگر با اخلاق نباشد، عدالت زمینگیر و حقوق مردم تباه و موجب از بین رفتن اعتماد مردم به دستگاه قضا میشود. مسئولان قضایی مسئله عدالت و برخورد اخلاقی با ارباب رجوع را مد نظر قرار دهند.
رئیس سابق دیوان عالی کشور تحکیم عدالت در قضاوت، عدم تبعیض، یکساننگری بین اصحاب دعوا، حفظ بیتالمال و جلوگیری از فساد و سادهزیستی را موجب اعتماد بیشتر مردم به دستگاه قضایی دانست.