حاشیههای نشست وزیر کشور با اصحاب رسانه؛
استفاده از تعبیر فرزندان نامشروع و ستون پنجم دشمن تا رکن چهارم دموکراسی برای رسانهها
پیش از ظهر امروز نشست مشترک وزیر کشور با اصحاب رسانه در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور و به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.
پیش از ظهر امروز نشست مشترک وزیر کشور با اصحاب رسانه در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور و به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نشست پس از قرائت قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی برخی از مدیران مسئول روزنامهها و خبرگزاریهای کشور به بیان نقدها و پیشنهادات خود در حضور وزیر کشور پرداختند.
در این میان راهچمنی مدیر مسئول روزنامه همبستگی ضمن تاکید بر ضرورت بازنگری در قانون جامع مطبوعات و احزاب گفت: باید به تناقضات در این مورد رسیدگی شود تا در موارد مختلف و جرائم مربوطه برخوردهای متناقض صورت نگیرد.
در ادامه حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه ما در نظام حزبی خود در خصوص جایگاه احزاب در ساختار حکومت هنوز بلاتکلیف هستیم و موضع روشنی در این خصوص وجود ندارد، گفت: ما یک حزب قدرتمند و تاثیرگذار و دارای برنامه برای اداره کشور نداریم.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد با بیان اینکه به عقیده برخی، مطبوعات فرزندان نامشروعی هستند که باید به هر بهانهای آنها را حذف کرد، گفت: برای همین هیچ کس حاضر به سرمایهگذاری اصولی در رسانهها نیست و آمار کوچ خبرنگاران هر روز بیشتر میشود. بنابراین لازم است تا وزارت کشور کمیتهای تشکیل دهد و دلایل توقیف روزنامهها را بازگو کند.
وی با تاکید بر اینکه هنوز پس از سی و پنج سال خط قرمزهای ما به شکل شفاف بیان نشده است، گفت: آیا میشود به تعداد سلیقه افراد خط قرمز داشت؟
در ادامه مدیر مسئول روزنامه خراسان با تاکید بر اینکه باید به مسئله اعتمادسازی مردم بیشتر اهمیت بدهیم، گفت: خروجی اشتباهات و مفاسد مختلف از دست دادن اعتماد مردم خواهد بود و ما نسبت به این مسئله اعلام خطر میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ما باید در رسانههای خود به دنبال اقدامات مثبت باشیم، گفت: این در حالی است که ما به سختی در کشور شاهد کارهای مثبت هستیم و دستگاههای دولتی در این زمینه به خوبی اطلاعرسانی نمیکنند. اگر در مواد لبنی پالم وجود دارد و یا اگر هواپیمایی اجازه پرواز نداشته و روز گذشته سقوط کرده است، باید جلوی اقدامات اشتباه را قبل از هر کاری گرفت.
مدیر مسئول روزنامه خراسان با بیان اینکه وزارت کشور باید مسئله پاسخگویی را به شکل جدیتر مورد توجه قرار دهد، گفت: تنها نهادی که مرتبا نشست خبری برگزار میکند، قوه قضاییه است و متاسفانه این دولت در حوزه اطلاعرسانی از دولت گذشته بدتر عمل میکند و در نشستهای هیات دولت تنها چند رسانه خاص حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه قدم اول در پاسخگویی اطلاعرسانی است، گفت: اطلاعرسانی باید سریع صورت گیرد در غیر اینصورت اخبار اولیه که ممکن است برپایه شایعات باشد، کار خود را خواهد کرد متاسفانه ساعتها از یک رویداد میگذرد و ما که روزنامه هستیم، نمیتوانیم جمعبندی درستی از این اتفاق داشته باشیم.
مدیر مسئول روزنامه خراسان دقت و صداقت را یکی دیگر از ضرورتهای اطلاعرسانی درست برشمرد و گفت: اگر مطالبه مردم را به شکل مدنی پیگیری نکنیم، این مطالبه تبدیل به مطالبات غیرمدنی خواهد شد.
همچنین وکیلی مدیر مسئول روزنامه ابتکار نیز با سخنرانی در جمع اصحاب رسانه و وزیر کشور گفت: دو استوانه دولت یعنی وزارت کشور و وزارت امورخارجه باید محور گفتمان اجماعی کشور باشد، چراکه وزن این دو وزارتخانه با دیگر وزارتخانهها قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه انتظار میرود وزارت کشور مسئولیت همگرایی دیگر وزارتخانهها را داشته باشد، گفت: اگر به موضوعات مختلف توجه جدی نشود، این موضوعات در وزارت کشور همچنان به عنوان بیلان کاری مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار با تاکید بر اینکه نیروهای اصلاحطلب و اصولگرا باید به وزارت کشور به عنوان وزارت داخله جمهوری اسلامی نگاه کنند و موضوعات آن را مسائلی ملی تصور کنند، گفت: انتظار ما این است که هر سه ماه یکبار این نشستها تکرار شود. ما باید در موضوعات مختلف از وزارت کشور اظهار نظر بشنویم.
در ادامه خدادی مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا با اشاره به اینکه وزیر کشور تنها عضو کابینه دولت یازدهم است که کار خبری انجام داده است، گفت: به نظر من مدل رسانههای ما ادامه مدل دهه هفتاد است در حالیکه ما نیاز به تحول مدل رسانهای داریم.
وی افزود: شناخت و انتظارهای مسئولان از رسانهها نیز به دهه هفتاد باز میگردد. من بر این باورم که استانداران و فرمانداران شما شناختی از رسانهها ندارند و حتی برخی از آنها فکر میکنند اگر یک وبلاگ درست کنند، مشکلات ما حل میشود در حالیکه شما به عنوان وزیر کشور باید به تغییر این نگاه کمک کنید تا باور کنیم مدلی که ما داریم نیاز به تحول اساسی دارد.
مدیر مسئول خبرگزاری ایرانا خطاب به وزیر کشور خاطرنشان کرد: استانداران و فرمانداران شما باید دوران امروز را به خوبی بشناسند. امروز رسانهها به تلفنهای همراه منتقل شده و از سیستمهای کامپیوتری خارج شده اند. ما در این جمع شما را نه تنها وزیر کشور بلکه یک نماینده رسانهای میدانیم که امروز وزیر کشور شده است.
وی افزود: ضمنا به شما تبریک میگوییم که راه برخی دستگاهها را که به محض شکلگیری رسانهدار میشوند را نرفتهاید. متاسفانه آفتی که برخی دستگاهها را گرفته این است که آنها فکر میکنند میتوانند از ظرفیت رسانهها در جهت منافع خودشان استفاده کنند.
خدادی با انتقاد از اینکه متاسفانه ما رسانهها در تولید محتوا ناتوان هستیم، گفت: رسانهها تنها بدیهیات را تکرار میکنند. بنابراین وزارت کشور نیز باید به این دغدغه رسانهها توجه جدی داشته باشد.
در ادامه تکبیری مدیر مسئول روزنامه جوان بر ضرورت وجود یک ستاد اطلاعرسانی در مواقع بحران در وزارت کشور تاکید کرد.
پور علی مدیر مسئول خبرگزاری ایسنا نیز با اشاره به اینکه وضعیت نظام رسانهای ما در سالهای گذشته دچار آسیبهای جدی شده است، گفت: این آسیبها در بسیاری از حوزهها سطح کارآمدی دولت را تهدید میکند. مجموعه وزارت کشور نباید تنها خبرگزاریها را جزو رسانهها ببینید بلکه تشکلهای سازمان یافته نیز میتوانند در این زمینه موثر باشند.
وی افزود: درکنار بیمه تکمیلی که رئیس جمهور وعده آن را به خبرنگاران داد، باید بحثخبرنگارانی که اساسا بیمه نیستند، هم مورد توجه قرار گیرد.
مدیر مسئول خبرگزاری ایسنا با انتقاد از اینکه ما در مورد امور اتباع بیگانه و مهاجرین در کشور با کمبود اطلاعات مواجه هستیم، گفت: انتظار میرود در این حوزه تعامل بیشتری با خبرنگاران صورت گیرد. به نظر من رفتار فرمانداران و استانداران با رسانهها باید الگویی برای دولت تدبیر وامید باشد.
وی افزود: من امیدوارم این آخرین جلسه ما با وزیر کشور نباشد و اینگونه نباشد که سالی یکبار در روز خبرنگار با وزیر نشست داشته باشیم.
انبارلویی مدیر مسئول روزنامه رسالت نیز خاطرنشان کرد: رسانهها رکن چهارم دموکراسی و پایه اصلی امنیت ملی هستند. اما مطالعه کارنامه رسانهها در سه نهضت اخیر نشان میدهد که کار رسانهها چندان افتخارآمیز نیست؛ چون برخی از آنها در جریان نفوذ بیگانگان دو نهضت مشروطه و ملی را زمین زدند.
مدیر مسئول روزنامه رسالت با اشاره به اینکه تعطیلی برخی از روزنامهها در زمان امام و پس از آن نشان از همراهی آنها با غرب داشت، گفت: ریشه برخی از تهدیدهای کشور را میتوان در داخل و در رسانهها جستجو کرد، البته اکثر رسانهها به منافع ملی توجه دارند.
وی افزود: متاسفانه صدای انجمن صنفی مطبوعات از رسانههای غربی به گوش میرسد آن هم توسط کسانی که بنیانگذار آن بودهاند. بنابراین اگر این انجمن مسیر گذشته خود را برود، فاجعه دیگری تکرار خواهد شد. اگر قرار است این انجمن اصلاح شود باید برای حیثیت و کرامت مطبوعات ارزش قائل شد و نفوذ بیگانگان در این انجمن را نپذیریم و تلاش کنیم تا همچنان رکن چهارم دموکراسی بمانیم نه ستون پنجم دشمن.
در پایان دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات با اعلام اینکه به اعتقاد من روحانی نیروهای خود را با دقت و حساسیت انتخاب کرده است، گفت: ما انتظار داریم همانطور که عملکرد قاضیزاده هاشمی در امر سلامت به یک برند تبدیل شده است، وزارت کشور نیز در زمینه کنترل قاچاق و مبارزه جدی با اعتیاد کار بزرگی انجام دهد.
در پایان صحبتهای مدیران مسئول خبرگزاریها و روزنامهها رحمانی فضلی وزیر کشور به سخنرانی پرداخت و تاکید کرد که ما برای انجام کار سیاسی در وزارت کشور از بیتالمال تغذیه نمیشویم برای همین من جلوی هرگونه کار سیاسی در وزارت کشور را خواهم گرفت.
پس از صحبتهای وزیر کشور اصحاب رسانه از سوی رحمانی فضلی مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.