نوبری:
مشکلات توافقنامه ژنو موجب زیاده خواهی غرب شد
اگر امروز در مذاکرات وین دچار مشکل هستیم، به خاطر مشکلات توافق نامه ژنو است، ما دلواپس دچار شدن به مشکل امروز بودیم و الان نیز دچار مشکل شده ایم چراکه اگر موافقت نامه درست بود اینک دچار مشکل نبودیم و مشکلات توافقنامه موجب زیاده خواهی غرب شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ناصر نوبری در همایش «خط قرمز» با طرح این سوال که رهبری در دیدار اخیرشان از تیم مذاکره کننده حمایت کردند آیا این حمایت تناقضی با این برنامه ندارد گفت: برای پاسخ دادن به این سوال باید بیانات ایشان را مرور کنیم و نباید اعتماد و پشتیبانی شان را با هشدار داد ن و دلواپسی خلط کرد.
وی با تاکید بر اینکه صحبتهای رهبر انقلاب سراسر دلواپسی و هشدار است اظهار داشت: معرفی و شناساندن ترفندهای دشمن و هشدار دادن نسبت به آنها در صحبتهای رهبری موجود است و این مهمترین کمک به تیم مذاکره کننده است.
سفیر اسبق ایران در اتحاد جماهیر شوروی با اشاره بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هدف دشمن ایجاد خطای محاسباتی در مسئولان با تهدید و تطمیع است یاد آور شد: از این دلواپسی و دلنگرانی بالاتری هم وجود دارد؟ ایشان مراقبت از مسئولان را جدی دانستند این مراقبت از دل آرامی است یا دلواپسی؟ با ید بگوید این دلواپسی و تذکر دادن حمایت و دوستی است چرا که اگر اعتمادی نبود دلواپسی و آنالیزی هم نبود.
نوبری در ادامه به نامه سرگشاده اش به حسن روحانی در ۸ ماه پیش اشاره کرد و ادامه داد: در آن نامه من به برخی از نواقص توافنامه ژنو اشاره کردم و گفتم اینکه نیازهای عملی ما را طرفین مشخص کنند، نقض حاکمیت ملی است و اینکه رهبر انقلاب میگویند نیاز فعلی ما ۱۹۰ هزار سو است در واقع آن بند را نقض می کند و اجازه نمی دهد رژیم دخالت و کنترل اجنبی در امور ایران جاری شود.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه اگر امروز در مذاکرات وین دچار مشکل هستیم، به خاطر مشکلات توافق نامه ژنو است، تصریح کرد: ما دلواپس دچار شدن به مشکل امروز بودیم و الان نیز دچار مشکل شده ایم چراکه اگر موافقت نامه درست بود اینک دچار مشکل نبودیم و مشکلات توافقنامه موجب زیاده خواهی غرب شد.
وی افزود: ما تا قبل از خطوط قرمز به خاطر ۴ میلیارد که معلوم هم نیست به ما داده باشند این همه نقض داشتیم و معلوم نیست که به خاطر ۱۰۰ میلیارد دیگر چقدر از خط قرمزها می گذریم.
سفیر ایران در اتحاد جماهیر شوروی در ادامه سخنانش به مسئله «بیریک اوت» اشاره کرد و ابراز داشت: آنها می گویند ما به شما اعتماد نداریم و بنابراین می خواهند یک وقفه در فعالیتهای هسته ای ما ایجاد کنند و معلوم نیست که چند سال نیاز است که این بی اعتمادی آنها رفع شود و قاطعانه می گویم قبول «بیریک اوت» یعنی تغییر ماهیت جمهوری اسلامی و از این طریق می خواهند رژیم سیطره را بر ما اعمال کنند.
نوبری با بیان اینکه متن توافق نامه نباید دچار کلمات دو پهلو باشد، تاکید کرد: عبارات نباید طوری باشد که شرایط اعمال سیطره خارجی را در ایران فراهم کند چرا که این مسئله ناقض قانون اساسی است.
وی در پایان عنوان کرد: باید حتما مجلس متن توافق نهایی را تصویب کند و به اطلاع مردم برساند.