بیانیه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان پیرو خط امام به مناسبت ۲۴ خرداد
از دولت تدبیر و امید میخواهیم فضای دانشگاهها را برای فعالیت تشکیلاتی قانونمند طیفها و سلایق مختلف فراهم کند تا نقش دانشجویان و جوانان و نخبگان در سپهر سیاسی کشور برجستهتر شود و ضمناً دولت نیز به سمت جوانگرایی حرکت کند.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان پیرو خط امام به مناسبت ۲۴ خرداد طی بیانیهای، بر ضرورت پافشاری دولت بر شعارهای انتخاباتی تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
سازوکار انتخابات از دستاوردهایی است که به مدد انقلاب اسلامی و به جهت حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش در چارچوب مردمسالاری دینی در نظام سیاسی کشور گنجانده شده است تا هرگز کسی اجازه خدشه وارد کردن به میزان بودن رأی مردم را نیابد.
گردش قدرت، رسیدگی به مطالبات به حق مدنی و اصلاح روندها و رویههای ناصواب راهی به جز رجوع همگانی به صندوقهای رای ندارد؛ بنابراین میبایست شرایط برای حضور همه طیفهای معتقد و ملزم به نظام و قانون اساسی در انتخابات فراهم باشد تا مبادا روح منجمد اقتدارگرایی و انحصارطلبی در کالبد جمهوری اسلامی حلول کند.
اما متاسفانه سال گذشته رد صلاحیت یکی از السابقون انقلاب و استوانههای نظام در عین بهت و حیرت رقم خورد تا نگرانیهایی که از سالها قبل در مورد تفسیر شورای نگهبان از نظارت استصوابی ابراز شده بود به عینیت برسد.
گرچه تلخی این اتفاق چندان پایدار نماند و با انصراف عارفانه و رویش مجدد اخلاق، دست روزگار ۲۴ خرداد را نیز که یک نه بزرگ به تحجر و افراطیگری بود به رخدادهای جاودان ماه خرداد افزود، اما برخورد سلیقهای شورای نگهبان از موارد مهمی است که باید به طور جدی مورد آسیبشناسی و رسیدگی قرار بگیرد.
امروز اما بعد از گذشت یک سال از پیروزی دکتر روحانی در انتخابات به نظر میرسد موارد ذیل به جهت روحیه مطالبهگر و آرمانخواه ما دانشجویان شایان توجه دولت یازدهم باشد:
۱ - گرچه حجتالسلام والمسلمین روحانی تاکید کردند وعدههایی که پیش از انتخابات دادهاند یادشان نرفته است اما انتظار از دولت تدبیر و امید این است که به طور مستمر گزارشی از روند دستیابی و به فعلیت رساندن مطالبات و عهد و پیمانی که با مردم شریف ایران بستهاند ارائه کنند.
۲ - لزوم پافشاری بر تدابیر اتخاذ شده در مقابل هجمهها، بهانهگیریها و جوسازیهای رسانهای مخالفین و افراطیون به جدیت دولت برای نیل به اهداف و چشماندازهای آن میافزاید، لذا امیدواریم دولت بر سر شعارهای خود که به واسطه آن پیروز کارزار انتخابات شده است پایداری بیشتری به خرج دهد.
۳ - ضعف و نابسامانی تیم رسانهای دولت یکی از آشکارترین نقایص دولت یازدهم - تا به امروز - به شمار میآید بنابرین لازم است ضمن همگامسازی و تحول رسانههای موجود در جهت بسترسازی برای فرصتهای برابر رسانهای و نشر اطلاعات صحیح گامهای موثرتری برداشته شود.
۴ - اهمیت توسعه سیاست داخلی به موازات سیاست خارجی بر کسی پوشیده نیست. بنابرین نیاز است فرصت برای ظهور و بروز همه عقیدهها و سلایق درون نظام به دور از محدودیتها و محصوریتها فراهم باشد تا در سایه تضارب آرا و عقاید، رشد و شکوفایی جامعه بیش از پیش رقم بخورد.
۵ - ادامه روند فیلترینگ سایتها و شبکههای اجتماعی که محتوای مجرمانه ندارند به صلاح نیست و بهتر است دولت برای انتقال جریان آزاد اطلاعات و گسترش زیرساختهای ارتباطی تلاشهای چشمگیرتری را در دستور کار خود قرار دهد.
۶ - بهتر است حل معضلات اقتصادی با نگاهی درونگرا به شکوفایی ظرفیتهای کشور و تکیه بر رشد اقتصادی منفک از درآمدهای خامفروشی نفت پایهگذاری شود تا توان اقتصادی کشور در مقابل فشارهای خارجی برای همیشه مقاوم گردد.
۷ - مواضع ایجابی دولت برای مقابله با فرهنگ و دین دولتی ستودنی است و اما نشر و گسترش اندیشه دولت فرهنگی دینی نیز، نیاز حیاتی جامعه برای دستیابی به مکارم اخلاقی است که باید مجاهدانه برای بازتولید مناسبات اخلاقی در جامعه به اجرای آن همت گمارد.
۸ - از دولت تدبیر و امید میخواهیم فضای دانشگاهها را برای فعالیت تشکیلاتی قانونمند طیفها و سلایق مختلف فراهم کند تا نقش دانشجویان و جوانان و نخبگان در سپهر سیاسی کشور برجستهتر شود و ضمناً دولت نیز به سمت جوانگرایی حرکت کند.
در پایان از احزاب و جناحهای سیاسی می خواهیم از تجربه موفق اجماع بر علیه تندروی و افراطگریها همچنان بهره بگیرند تا انتخابات مجلس آینده نیز تبدیل به جشنی ملی برای همه ایرانیانی که دل در گرو وطن دارند مبدل شود. چنانکه حضرت امام میفرمایند: باید تکلیف کرد به مردم که وقتی انتخابات پیش آمد بهطور شایسته، روحانیون عمل کنند، وعاظ عمل کنند و مردم هم به تبع آنها عمل کنند تا یک مجلسی داشته باشیم که دیگر در آن هیچ اشخاصی که مخالف با وجهه جمهوریت هستند نداشته باشیم.(صحیفه امام جلد ۱۸ - صفحه ۱۷۴)
والسلام علی من التبع الهدی