حمایت ۲۵ تشکل دانشجویی از «کمپین نه به یارانه»
ما دانشجویان نیز از هر طیف و جناحی و با هرتفکری این مهم را وظیفه انسانی و ملی خویش میدانیم از کمپین «نه به یارانه» نقدی حمایت کنیم؛ چراکه این امر علاوه بر اینکه گامی در مسیر امید و اعتدال است، کمکی شایانی هم برای طبقات آسیبپذیر جامعه محسوب میشود.
۲۵ تشکل انجمن اسلامی دانشجویان در حمایت از کمپین «نه به یارانه» و درخواست برای اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانهها اطلاعیهای صادر کردند.
به گزارش ایلنا، امضاکنندگان در بخشی از این اطلاعیه آوردهاند: ما دانشجویان نیز از هر طیف و جناحی و با هرتفکری این مهم را وظیفه انسانی و ملی خویش میدانیم از کمپین «نه به یارانه» نقدی حمایت کنیم؛ چراکه این امر علاوه بر اینکه گامی در مسیر امید و اعتدال است، کمکی شایانی هم برای طبقات آسیبپذیر جامعه محسوب میشود.
متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:
به همه، در پوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت میکنم که خیر دعا و آخرت شما رسیدگی به حال محرومان جامعه است که در طول تاریخ ستمشاهی و خانخانی، اینان در رنج و زحمت بودند و چه نیکوست که طبقات تمکندار به طور داوطلب برای زاغه و کپرنشینان مسکن و رفاه تهیه کنند و مطمئن باشند که خیر دنیا و آخرت در آن است و از انصاف به دور است که یکی بیخانمان و یکی دارای آپارتمانها باشد.»(صحیفه امام، ج۲۱، ص۴۴۵)
این روزها که به موعد اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها نزدیک میشویم، همبستگی اقشار مختلف مردم ایران اسلامی برای گذار از این نقظه عطف بیش از بیش لازم مینماید. اگرچه قانون هدفمندی یارانهها از منظر بخشی از اقتصاددانان دارای نواقصی است، همچنانکه از ابتدا نیز با اشکالاتی در مجلس محترم تصویب شده و در مرحله نخست نیز همان قانونِ دارای اشکال هم با عدم اجرای صحیح و انحاء قانونگریزی، اقتصاد ملی و تولید را دچار مشکلات عدیدهای کرد که رکود اقتصادی، تورم، کاهش تولید و افزایش نقدینگی بخشی از این آسیبهای اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها بوده است.
حال با این شرایط دولت جدید قصد اقدام بزرگی را دارد و آن عملی کردن فاز دوم این قانون است؛ اقدامی که میبایست با دقت بیشتر و آسیبشناسی مرحله اول به اجرا درآید تا شاهد نارضایتی عمومی و کاهش اعتماد مردمی و ادامه روند ناصواب گذشته نباشیم.
دانشجویان، دانشگاهیان و دیگر اقشار مردم ایران اسلامی مستحضرند که در روزهای اخیر اقشار مختلف مردم و مسئولین از جمله وزرا، استانداران، نمایندگان، اساتید دانشگاه، هنرمندان، قهرمانان و بسیاری دیگر انصراف خود را از دریافت یارانه نقدی اعلام نمودهاند. همچنانکه رییسجمهور محترم در این باره تأکید کردهاند: " مساله مهم این است که مردم باید بدانند راهی جز اجرای مرحله دوم این قانون نداریم و البته اگر چنان که مجلس تصویب کرده بود اجرای این قانون از سال ۸۹ قدم به قدم انجام گرفته بود حالا شرایط متفاوت بود اما این دولت تصمیم دارد اجرای قانون را گام به گام به پیش برده و به نتیجه برساند و هیچ ملاحظه و رویدادی از قبیل برگزاری انتخابات و غیره در تداوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاثیر نخواهد داشت و بنده شخصاً همه مسوولیتهای اجرای این قانون را بر عهده گرفتهام. نگاه به یارانهها باید عوض شود، اینکه عدهای فکر میکنند یارانه یک حق عمومی است و باید همه از آن برخوردار شوند، این فکر اشتباه است و باید یارانه واقعاً به افراد نیازمند تعلق گیرد و آنهایی که نیاز به یارانه ندارند، از دریافت یارانه انصراف دهند زیرا این سرمایهای ملی است که باید صرف امور زیربنایی گردد تا پرداخت یکسان یارانه به همه مردم ".
اینک ما دانشجویان نیز از هر طیف و جناحی و با هرتفکری این مهم را وظیفه انسانی و ملی خویش میدانیم از کمپین «نه به یارانه» نقدی حمایت کنیم؛ چراکه این امر علاوه بر اینکه گامی در مسیر امید و اعتدال است، کمکی شایانی هم برای طبقات آسیبپذیر جامعه محسوب میشود. گرچه بایستی محل مصرف هزینههای حاصل به صورت دقیق مشخص شود تا هم موجبات دلگرمی و رفع سردرگمی هموطنانمان را فراهم آورد و هم دستگاههای اجرایی کشور را مجاب سازد که تمرکز خود را بر نقاط حساس معطوف سازند تا از فشارهای مضاعف بر بیماران خاص، کودکان بیخانمان و محروم از تحصیل و گروههایی از این دست جلوگیری شود که عواقبش دامنگیر تمامی جامعه است.
لذا امید است اولویتها در اختصاص یارانه مشخص و شفافیت بیشتری در اجرای قانون اعمال شود تا در نتیجه اقبال عمومی تبدیل به یک اجماع همگانی گردد.