خبرگزاری کار ایران

ترقی در گفت‌و‌گو با ایلنا:

نگرانیم با لفظ تندروی نیروهای اصولگرا را حذف کنند

نگرانیم با لفظ تندروی نیروهای اصولگرا را حذف کنند
کد خبر : ۱۴۹۸۸۲

نگرانی برخی نیروها از این است که برخی از لفظ تندروی و افراطی‌گری برای حذف عناصر نخبه و منتقد اصولگرا در کشور استفاده کنند.

دبیر سیاسی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: نمی‌توان رفتار انقلابی و مبتنی بر اصول و آرمان‌های انقلاب را تندروی نامید.

حمیدرضا ترقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در خصوص بحثتندروی و تعاریف گوناگون آن اظهار داشت: در طی دو دهه گذشته از این واژه استفاده‌های مختلفی در مناسبات و تعاملات سیاسی شده است. گاهی در دوره اصلاحات نیروهای بسیجی را تندرو نامیدند. امروز هم شاهد هستیم که منتقدین دولت و کسانی را که بر آرمان‌ها پافشاری می‌کنند را تندرو می‌نامند.

وی افزود: امروز اگر کسی سخنان ضد استکباری امام(ره) را در محفلی بخواند و نگوید که آن سخنان متعلق به امام است او را تندرو تلقی می‌کنند. مواضع امام(ره) در قبال آمریکا و قدرت‌های سلطه گر در دوران جنگ، امروز حمل بر تندروی می‌شود. در دوران آقای احمدی‌نژاد شعار‌ها و صحبت‌های ایشان را که ضد اسراییلی و ضد آمریکایی بود به عنوان تندروی تفسیر می‌کردند.

ترقی تصریح کرد: در حالی که مفهوم تندروی این‌ها نیست. نمی‌توان رفتار انقلابی و مبتنی بر اصول انقلاب و شعار‌ها و آرمان‌ها را تندروی دانست. مفهوم تندروی حرکتی فراقانونی است که عدول از قانون کند و با برخوردهای فیزیکی یا برخوردهای خشن سیاسی توام باشد. اینکه هر شعار اصولی و انقلابی را تندروی تلقی کنیم برداشت درستی از تندروی نیست.

وی با بیان اینکه این امر تبدیل به ابزاری برای عده‌ای در جهت انگ زدن به نیروهای اصولگرا و معتقد به انقلاب شده است، ادامه داد: باید تعریف مشخصی از اعتدال و تندروی ارائه شود. امروز بحث‌های زیادی در این مورد صورت می‌گیرد که نشان می‌دهد در مورد اعتدال به تعریف درست و مشخصی نرسیده‌ایم.

دبیر سیاسی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا سنگ اندازی در راه فعالیت دولت منتخب ملت تندروی است یا نه گفت: اگر این امر را مبنا قرار دهیم پس کسانی را که با دولت قبلی همین برخورد را می‌کردند را باید تندرو بدانیم. ایا این سخن تنها درباره یک دولت مصداق دارد؟ چرا کسانی را که به دولت احمدی‌نژاد انتقاد می‌کردند و او را دروغگو می‌نامیدند را تندرو نمی‌دانند؟ چرا تنها انتقاد به این دولت تندروی است؟ مگر دولت‌های دیگر برخاسته از رای مردم نبودند؟ به نظر من این برخورد‌ها سیاسی است و منطقی نیست.

ترقی تاکید کرد: به گمان من موضع مقام معظم رهبری که تاکید کردند دولت و منتقدین با هم با سعه صدر برخورد کنند و از سیاه‌نمایی پرهیز کنند و همدیگر را تحمل کنند موضعی منطقی است. نباید به این سمت برویم که همه نقد شوند به جز دولت. اینکه بگوییم نقد همه آزاد است به جز نقد دولت موضع درستی نیست.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: اینکه اجازه می‌دهند برخی روزنامه‌ها اصول مسلم اسلام مثل قصاص را زیر سوال ببرند آیا تندروی نیست؟ آن وقت نقد دولت تندروی است؟ این رفتار دوگانه‌ای است.

ترقی در پایان گفت: بر این نوع رفتار اشکالات زیادی وارد است و نگرانی برخی نیرو‌ها از این است که برخی از لفظ تندروی و افراطی‌گری برای حذف عناصر نخبه و منتقد اصولگرا در کشور استفاده شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز