وزیر دفاع:
مدیریت دانش تحکیم بخش قدرت بازدارندگی مؤثر در حوزه سخت و نرم است
ارتقاء فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساختهای مرتبط با آن میتواند در تمایز ما با دیگران نقش اساسی ایفا کند و باید نهایت تلاشمان را انجام دهیم که مدیران توانمندی را در سطح مدیریت دانش تربیت کرده تا فرآیند مدیریت دانش را به خوبی مدیریت کنند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه «دنیا در دو - سه دهه اخیر در معرض تحولاتی شگرف و در یک پیچ راهبردی قرار گرفته است»، گفت: سازمانهای کسب و کار بیش از پنچ - شش دهه است که عرصه رقابت را حس کرده و با نگاه به سطوح بالای سازمانی عرصه جهانی را بیشتر احساس میکنند.
به گزارش ایلنا، سردار حسین دهقان در همایش مدیریت دانش نیروهای مسلح که امروز - سهشنبه - در محل دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: نیاز، عامل حرکت است و هنگامی که جامعه نیازی را حس میکند فعالیتهایی مثبت برای نیل به آن هدف انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: سازمانهای کسب و کار با کاربرد مدیریت راهبردی درصدد اثبات بقای خود هستند و اگر قرار است در یک فضای رقابتی به پیشرفت و ترقی برسند باید قابلیتهای پیشبینی و اجرای تاکتیکهای صحیح را داشته باشند.
دهقان یکی از مهمترین تحولات در جامعه را تحول در مدیریت دانش دانست و افزود: ذهن ما باید در طول زمان متوجه سازمانهایی باشد که دستاوردهای عظیمی را بدست آورده و آن را با دیگران به اشتراک میگذارند تا دیگران نیز از آن استفاده کنند. به میزانی که سازمانی قادر است یافتههای خود را تبدیل به دانش کرده و فرهنگ خاص را در جامعه رواج دهد و با مفهوم نوآوری همراه شود، آن سازمان به سمت دانشبنیان شدن پیش میرود.
وزیر دفاع با تأکید بر اینکه «برخی افراد مدیریت را به سطح تاکتیکی تقلیل میدهند»، تاکید کرد: باید مسائل تاکتیکی و راهبردهای سازمانی با مدیریت دانش همراه شود. بحثسازمانهای یادگیرنده بسیار گسترش یافته و سازمانها میتوانند بواسطه این مهم به سمت پیشرفت و تعالی حرکت کنند.
وی تصریح کرد: بر اساس شایستهمحوری میتوان به تحولاتی راهبردی دست یافت و سازمانها باید فرایندهای ارزشساز و شایستگیهای کلیدی را شناسایی و با تمرکز بر آنها، به اهداف از قبل تعیین شده خود برسند.
وزیر دفاع از سرمایه انسانی و دانش به ترتیب به عنوان دارایی راهبردی و دارایی نامشهود یک سازمان یاد کرد و گفت: سرمایه انسانی یک موضوع سیال بوده و سرمایه ساختاری میتواند سرمایه انسانی را توسعه و گسترش دهد.
دهقان، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را عنصر قدرت و اقتدار آفرین دانست و تصریح کرد: کشور ما دارای قدرت بازدارندگی در حوزه سخت و نرم است.
وی با بیان اینکه «نیروهای مسلح زمانی موفق هستند که نگاهشان نسبت به مدیریت دانش باز باشد و از همه نیروها و توان خود در جهت تحقق آن بهره ببرند»، خاطرنشان کرد: تجارب بشری ثابت کرده است که زمانی مجموعهها میتوانند از سرمایه انسانی و ساختاری برخوردار باشند که خود را در حوزه فرماندهی قرار دهند.
دهقان همچنین گفت: توجه به مدیریت دانش به عنوان یک عنصر اساسی است و فرماندهان در حوزه نیروهای مسلح باید در مدیریت دانش و شبکهسازی به سوی سیستمهای یکپارچه حرکت کنند.
وزیر دفاع، آشنایی مدیران تمامی سطوح به اهمیت مدیریت دانش را فرآیند تحقق این امر بسیار مهم و ضروری عنوان کرد و افزود: نمیتوان مدیریت دانش را پیش برد، مگر اینکه راهبرد آن را با استناد به نیروهای مسلح تطبیق و عمومیسازی کرد.
دهقان در پایان اظهار کرد: ارتقاء فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساختهای مرتبط با آن میتواند در تمایز ما با دیگران نقش اساسی ایفا کند و باید نهایت تلاشمان را انجام دهیم که مدیران توانمندی را در سطح مدیریت دانش تربیت کرده تا فرآیند مدیریت دانش را به خوبی مدیریت کنند.