خبرگزاری کار ایران

راغفر در گفت‌وگو با ایلنا:

استخراج معادن از سوی چین مصیبتی اقتصادی برای کشور است

استخراج معادن از سوی چین مصیبتی اقتصادی برای کشور است
کد خبر : ۱۴۰۱۶۲

اگر قرار باشد که کشورهایی همچون کشور چین معادن ما را خارج و به صورت کالای جدید به کشورهای منطقه صادر کنند این یک مصیبت بزرگ اقتصادی و مدیریتی در کشور است یعنی‌‌ همان اتفاقی که در دولت گذشته افتاد و در ‌‌نهایت به زیان نیروی کار و منافع کشور تمام شد.

یک کار‌شناس اقتصادی با بیان اینکه دعوت صرف از سرمایه دارانی که بخواهند منابع نفت و گاز کشور را ارزان استخراج کنند هیچ منافعی برای کشور نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: متاسفانه جاذبه‌های کافی برای سرمایه گذاری‌های صنعتی در کشور به وجود نیاورده‌ایم. ما نیروی جوان متخصص در کشور داریم اما ظرفیت‌های لازم در کشور به نحوی که سرمایه‌های خارجی منتج به اشتغال در کشور شوند، ایجاد نشده است.

حسین راغفر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص دعوت اخیر رئیس جمهور از سرمایه گذاران خارجی به ایران در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس اظهار داشت: در رابطه با این موضوع دو مسئله را باید در نظر گرفت که یکی بحثحضور شرکت‌های خارجی و نکته دوم کیفیت حضور آن‌ها در کشور است.

این اقتصاد‌دان در ادامه این مطلب افزود: آنچه عمدتاً در این اجلاس مطرح شده دعوت از شرکت‌های فعال در بخش‌های استخراج نفت و گاز است و از این رو با توجه به اینکه خود مقامات آمریکایی با یک برنامه ریزی هوشمند تحریم‌ها را علیه ایران دنبال کرده‌اند و همچنین با توجه به اظهارات اخیر دیوید کوهن معاون خزانه داری آمریکا مبنی بر اینکه توافق صورت گرفته منجر به آزاد شدن کامل منابع برای ایران نخواهد شد در نتیجه علیرغم تفاهمی که صورت گرفته است به احتمال زیاد این نگرانی وجود دارد که به کشورهای بزرگ نفتی اجازه سرمایه گذاری در ایران داده نشود و اگر چنین باشد باید با احتیاط نسبت به این دعوت‌ها نگاه کرد.

وی نکته مهم‌تر در رابطه با حضور سرمایه گذاران در ایران را کیفیت حضور این سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: در این رابطه هیچ سخن جدیدی در موضع گیری رئیس جمهور وجود ندارد.

راغفر با بیان اینکه دعوت صرف از سرمایه دارانی که بخواهند منابع نفت و گاز کشور را ارزان استخراج کنند هیچ منافعی برای کشور نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: ما متاسفانه جاذبه‌های کافی برای سرمایه گذاری‌های صنعتی در کشور به وجود نیاورده ایم. ما نیروی جوان متخصص هم در کشور داریم اما ظرفیت‌های لازم در کشور ایجاد نشده است به نحوی که سرمایه‌های خارجی منتج به اشتغال در کشور شوند.

این اقتصاددان در ادامه این مطلب افزود: اما چنانچه سرمایه گذاران خارجی علاقمند به استخراج معادن از کشور باشند در صورتی که این منابع خام معدنی در کشور تبدیل به کالاهای با ارزش برای صادرات شود می‌تواند باعثرشد و توسعه و پیشرفت اقتصادی در کشور باشد ولی اگر قرار باشد که کشورهایی همچون کشور چین معادن ما را خارج و به صورت کالای جدید به کشورهای منطقه صادر کنند این یک مصیبت بزرگ اقتصادی و مدیریتی در کشور است یعنی‌‌ همان اتفاقی که در دولت گذشته افتاد و در ‌‌نهایت به زیان نیروی کار و منافع کشور تمام شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز