خبرگزاری کار ایران

امام جمعه اهل سنت زاهدان:

راه حل کشورهایی که اختلاف گفتمانی دارند، تشکیل دولت های فراقومی است

کد خبر : ۱۳۷۹۶۵

کنفرانس جهانی باید اختلاف بین مذاهب را آسیب شناسی و راههای وحدت را بررسی کند / چنانچه کوچکترین تعرضی به جمهوری اسلامی وارد شود اولین افراد اهل سنت خواهند بود که جلوی آنها خواهند ایستاد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: راه نجات همه کشورهایی که درآنها اختلافات گفتمان وجود دارد را در مشارکت در حل مسائل و تشکیل دولت فراملی و فرا قومی می بینم و معتقدم که جمهوری اسلامی و بزرگان ما در جمهوری اسلامی باید زمینه ای را فراهم کنند تا اختلاف بین سنی و شیعه در کشور هایی همچون عراق وسوریه با گفتگو و مشارکت برطرف شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، درمراسم اختتامیه بیست و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی مولوی عبدالحمید در سخنانی اظهار داشت: در شرایطی که دشمنان ما هرگز راضی نیستند که ما در کنار هم قرار بگیریم و آرزوی رویارویی ما با یکدیگر را دارند در این شرایط حساس این جمع و مجلس و کنفرانس نعمت بزرگی است که باید از بابت آن خدا را شاکر باشیم.

وی با بیان اینکه خداوند تفرقه را نمی پذیرد و هر کس تفرقه در بین مسلمین ایجاد کند به عذاب دنیا گرفتار خواهد شد، تاکید کرد: ما باید به مشترکاتی همچون قرآن عظیم الشان چنگ بیاندازیم و از تفرقه بپرهیزیم.

وی در ادامه افزود: علاوه بر قرآن و پیامبر ما مشترکات فراوان دیگری از مطهرات گرفته تا فرزندان حضرت رسول(ص) با هم داریم.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اهل بیت اهل سنت در ایران اسلامی تقریبا مسیرشان با مسیر تقریب است و همانطور که شاهد بودیم از بعد از انقلاب تاکنون از نظام جمهوری اسلامی حمایت کرده اند و در صحنه های مختلف حضور پیدا کرده اند و به جرأت می توانم بگویم بسیاری از برادران اهل سنت برای رأی دادن در انتخابات حتی از برادران شیعه هم جلو تر بوده اند.

وی در ادامه افزود: من اعلام می کنم چنانچه کوچکترین تعرضی به جمهوری اسلامی وارد شود اولین افراد اهل سنت خواهند بود که جلوی آنها خواهند ایستاد.

وی در ادامه تاکید کرد: کنفرانس جهانی باید اختلاف بین مذاهب را آسیب شناسی و راههای وحدت را بررسی کند.

مولوی عبدالحمید بابیان اینکه در اجرای عدالت همه اقلیتها دغدغه دارند، گفت: من به نوبه خود به همه کشورهای اسلامی توصیه می کنم که همه اقلیتهای سنی و شیعه را دریابند و به آنها رسیدگی کنند و بین آنها تفاوتی قائل نشوند و بدانند که در واقع این مهمترین چیزی است که در نهایت به اخوت می انجامد.

وی با اشاره به اینکه وحدت فقط این نیست که مدارس و مساجد شیعه وسنی یکی باشد، تصریح کرد: شیعه وسنی باید سعی کنند که به مشترکات چنگ بیاندازند. اختلافاتی که امروز در جهان اسلام مطرح است تند روی و تکفیر است.

وی در ادامه افزود: بنده راه نجات همه کشورهایی که درآنها اختلافات گفتمان وجود دارد را در مشارکت در حل مسائل و تشکیل دولت فراملی و فرا قومی می بینم و معتقدم که جمهوری اسلامی و بزرگان ما در جمهوری اسلامی باید زمینه ای را فراهم کنند تا اختلاف بین سنی و شیعه در کشور هایی همچون عراق وسوریه با گفتگو و مشارکت برطرف شود.

وی درپایان گفت: ما با نفوذی که در میان علمای اهل سنت داریم آمادگی داریم که در این زمینه همکاری لازم را انجام دهیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز