درنهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران؛
ظریف، قهرمان دیپلماسی ایران شد
رژیم صهیونیستی نگران برنامه هستهای ایران نیست، اگر آنها نگران بودند که ایران هستهای تهدیدآمیز است خوشحال میشدیم اما باید دید چرا آنها نگران شدند و چرا اقدام به تهدیدها و دروغ پردازیها کردند تا مانع شوند که ایران ثابت کند که دنبال سلاح هستهای نیست.
در نهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران در شب گذشته(۲۵ آذر) ظریف، قهرمان دیپلماسی ایران شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد ظریف(وزیر امور خارجه) در نهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران، اظهار داشت: قدرت ما قبل از هرچیزی فرهنگ استقامت، شهادت، پایداری و خودباوری است و من این قدرت را در حوزه مهم قدرت جهانی و در تلاش اقتصادی و نیروی کار کشور میبینم.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه آنچه که در طول سه ماه گذشته تاکنون حاصل شده بیش از هر چیز نتیجه مقاومت و خودباوری مردم بزرگ ایران اسلامی است، تصریح کرد: خودباوری، باور عزم مردم، قدرت استقلالخواهی و آزادی خواهی از مشخصههای امروز کشور است، زیرا این شهدا بودند که با باور ارزشها و با بزرگترین سرمایه خود، راه را به ما نشان دادند که جا دارد در اینجا از شهدای هسته ای کشور هم یاد شود.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یک توانایی را وارد روابط عرصه بینالملل کرده که آن توان همان خودباوری و اتکا به پیام انقلاب است، اظهار داشت: در شرایط فعلی تک تک صنعتگران و سازندگان کشور که در شرایط دشوار در عرصههای مختلف صنعتی با پذیرش ریسک های موجود اقتصادی، سرمایه گذاری کردید، از توان انسانی کشور بهره گرفتید و در راه اعتلای نام ایران تلاش کردید، تبلور این پیام هستید.
وی با یادآوری اینکه امروز جهان در یک تحول مبنایی قرار دارد، تبیین کرد: باید بپذیریم که مبانی قدرت دگرگون و چند قطبی شده و باید ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سرمایه اجتماعی، توان فناوری، قدرت فضایی و انواع قدرتهایی که امروز به عنوان نماد ملی در صحنه بینالمللی مطرح است و به کشورها این امکان را می دهد که در برابر قدرتهای بزرگ جهان حضور خودباورانه داشته باشند را بشناسیم.
وزیر خارجه با اعلام اینکه بدخواهان مردم ایران دیدند که تبلیغات چندین و چند ساله آنها در معرفی چهره بد و تهدیدآمیز از ایران شکست خورده و سرمایه گذاریهای کلانشان برای نشان دادن تصویر نادرست از ایران به نتیجه نرسیده است، بیان کرد: رژیم صهیونیستی نگران برنامه هستهای ایران نیست، اگر آنها نگران بودند که ایران هستهای تهدید آمیز است خوشحال میشدیم اما باید دید چرا آنها نگران شدند و چرا اقدام به تهدیدها و دروغ پردازیها کردند تا مانع شوند که ایران ثابت کند که دنبال سلاح هستهای نیست.
ظریف با بیان اینکه هیچ یک از رهبران مذهبی جهان پیش از رهبر معظم انقلاب، موضوع حرام بودن استفاده از سلاح هستهای را بیان نکردند، تاکید کرد: این مسائل نشان میدهد که بدخواهان ایران هم قدرت معنایی این انقلاب و مردم را شناختند و خواستند با دروغ پراکنی از این مردم مانع این شوند که این قدرت در صحنه جهانی حاضر شود.
به گفته این عضو کابینه دولت تدبیر و امید، این قدرت به این معنا نیست که نباید برای توان نظامی تلاش کنیم بلکه بدین معناست که قبل از هرچیزی باید به فرهنگ استقامت، فرهنگ شهادت، فرهنگ پایداری و فرهنگ خودباوری، باور داشته باشیم و این قدرت ماست و من این قدرت را در حوزه مهم قدرت جهانی می بینم و در تلاش اقتصادی و نیروی کار کشور میبینم.
وی با یادآوری اینکه آنچه که لازم است، اینکه برای جامعه سیاسی، اقتصادی، فنی و علمی کشور از این فرصت بهره بگیرند، گفت: امروز زمان استفاده از فرصت و دیدن تصویر کلان است، دستاوردهای جمهوری اسلامی مثل یک کوه در مقابل دیدگان همه است و همه راجع به این صحبت می کنند که ایران توانسته فضا را بشکند، حرف خودش را به کرسی بنشاند و شرایط جدیدی ایجاد کند و باید به این عظمت و خودباوری قدرت مردم نگاه کنیم.
ظریف با تاکید بر اینکه فرزندان ایران بدون ترس و نگرانی، مقابل ۶ قدرت نظامی، اقتصادی و فنی جهان نشستند و در برابر این قدرتها از شرف ایران، باورهای مردم ایران و گفتمان اصیل انقلاب اسلامی که همان خودباوری است، دفاع کردند، این واقعیت برخواسته از همه مردم ایران است، تصریح کرد: تندروی نتیجه ترس و ضعف است و اعتدلال نتیجه خودباوری و قدرت است و لازم است که امروز همه با هم، صرف نظر از دیدگاههای سیاسی، بدون درنظر گرفتن اختلافات حزبی و سوابق دعواهای داخلی، به عنوان یک مجموعه در حوزه اقتصادی، فنآوری، سیاسی و فرهنگی به پیش برویم.
وزیر امور خارجه در پایان با بیان اینکه در مذاکرات ژنو حرف ایران به کرسی نشست، خاطرنشان کرد: هم اکنون شرایط برای ایران تغییر کرده است.
براساس این گزارش، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بخش صنعت با سهم ۲۰ درصدی در اقتصاد کشور و در تحقق اهداف اسناد بالادستی بسیار تأثیرگذار است، در نهمین جشنواره قهرمانان صنعت ایران متذکر شد: سرمایه گذاری های صنعتی طی سالهای اخیر از ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۸۷ به کمتر از ۹۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۱ رسیده و در سالهای اخیر فقط ۱۲ درصد از سرمایه گذاری های صنعت تحقق یافته است.
به گفته وی، وضع صنعت طی سالهای اخیر نامطلوب بوده به طوری که نرخ رشد صنعت در سال ۹۱ به منفی ۹.۵ درصد رسیده است و با اهداف برنامه پنجم توسعه فاصله زیادی دارد.
جلالی تاکید کرد: مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد شوکهای ناشی از تحریمها و سیاستهای نامناسب اقتصادی داخل کشور که از آن به عنوان خودتحریمی یاد میشود، ضربه بزرگی را به صنعت وارد میکند و در سالهای اخیر تولید و صنعت در مواجه با شوک های اقتصادی از حساسیت های بیشتری برخوردار بوده است.
یکی دیگر از سخنرانان نهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بود که با اشاره به رویه نادرست مدیریت صنعتی کشور در سالهای گذشته گفت: روزی در صنعت پتروشیمی وقتی آقای نعمت زاده امضا میکرد در کشورهای اروپایی امضای ایشان را به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران قبول داشتند و با این امضا ضمانت نامه نمیخواستند اما امروز این اعتبار وجود ندارد.
علی محمد گودرزی در نهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران اظهار داشت: بهترین دستاورد ۱۰۰ روز ابتدایی دولت این بود که مردم متوجه شدند حاکمانی دارند که برای آینده آنها تفکر می کنند.
وی افزود: جوامعی که فکر می کنند، امیدوارترند و جوامعی که امیدوارترند می توانند موفقیت بیشتری داشته باشند اما متأسفانه در کشور ما سازمان مدیریت و برنامه ریزی که مغز متفکر حرکت کشور بود از بین رفت و ده ها متخصص و متفکر برتر کشور پراکنده شدند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه وقتی برنامه ریزی نباشد، به راحتی در خزانه دولت دست برده شده و یک شبه صدها مصوبه ابلاغ می شود، گفت: شاخص های اقتصادی نشان می دهد نسبت به چشم انداز ۱۴۰۴ بسیار تأخیر داریم و باید با تدبیر و عقل، اهداف چشم انداز مورد بازنگری قرار بگیرد.
این گزارش می افزاید: مدیرعامل سازمان بورس و اوراق بهار ایران در این مراسم، از رشد ۵۰۰ درصدی ارزش معاملات در بازار سرمایه خبر داد و اظهار کرد: ارزش معاملات در بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با دوره مشابه رشد پنج برابری را نشان میدهد.
به گفته علی صالح آبادی، ارزش بازار سرمایه که در ابتدای سال ۲۲۰ هزار میلیارد تومان بود، هم اکنون از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.
همچنین در بخش جنبی این جشنواره، نخستین جشنواره قهرمانان صنعت نفت ایران برپا و از ۲۰ شرکت برتر در این حوزه با اهدای لوح وتندیس تقدیر شد. حمید روحانی دبیرکل این جشنواره نیز گفت: رشد اقتصادی، اشتغال زایی، افزایش رفاه و بهبود معیشت در گرو نشاط و انگیزه بخش تولید است.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم جشنواره حوزه صنعت نفت را در دوره های آینده به طور مستقل برگزار کنیم.
روحانی با بیان اینکه جامعه ما به طور عام و بخش اقتصاد صنعت به طور خاص نیازمند نشاط است، افزود: راهکار عینی ما برای تحقق شعار " ما می توانیم " ایجاد همدلی، هم افزایی صنعتگران تولیدکنندگان و توسعه فرهنگ تولید داخلی است.
نهمین جشنواره قهرمانان ملی صنعت ایران با حضور دستیار ویژه، و معاون اجرایی رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه، استاندار تهران، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برخی معاونان و مشاوران وزارت خانه های " صنعت، معدن و تجارت "، " نفت "، " امور اقتصادی و دارایی "، و جمع زیادی از صنعتگران و فعالان بخش خصوصی کشور در مرکز همایشهای بینالمللی صداو سیما برپا شد. در این جشواره از ۶۰ شرکت در سه بخش واحدهای نمونه صنعتی و معدنی، پیشتازان بازار ایران و واحدهای نمونه صنعت نفت با اهدای لوح وتندیس تقدیر شد.
همچنین در این جشنواره که نکوداشت " مجید قاسمی " مدیرعامل بانک پاسارگاد بود حمایل قهرمان دیپلماسی ایران به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و حمایل قهرمان قهرمانان صنعت و اقتصاد ایران به مدیرعامل " شرکت نهادین آرمان " اعطا شد.