خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع:

نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای ایران در آینده نزدیک به آب انداخته می شود

کد خبر : ۱۲۹۵۷۷

محصولاتی تولید می‌کنیم که دارای سرعت، پایداری و ماندگاری بالا در دریا باشد / ایران تا حدودی در صنعت دفاعی خود‌کفا شده است / اگر توان دفاعی ایران ضعیف بود، اسرائیل تهدیداتش را عملی می‌کرد.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع اظهار کرد: ناو و ناو‌شکن‌های ایران امروز به موشک‌هایی مجهز است‌ که ورای افق را هدف قرار می‌دهد و زیر‌دریایی‌ها‌ مجهز به اژ‌در‌های بسیار هوشمند و قدرتمندی هستند که می‌توانند از زیر سطح دشمن متجاوز را مورد هدف قرار دهند.

به گزارش ایلنا، امیر دریادار امیر رستگاری در گفت‌وگویی، به دستاوردهای سازمان صنایع دریایی در حوزه‌های نظامی و غیرنظامی اشاره کرد و گفت: نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای مؤسسه اقیانوس‌شناسی ایران در صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع در حال ساخت است و در آینده نزدیک به آب انداخته می‌شود‌.

وی درباره تاریخچه سازمان صنایع دریایی و مهترین مأموریت این سازمان گفت: سازمان صنایع دریایی ‌از سال ۱۳۸۷ تأسیس شده و با پشتیبانی همه‌جانبه وزارت دفاع و با اتکا به بنیه متخصصان متعهد و مجرب خود ‌توانسته است در حوزه ساخت و تولید تجهیزات متنوع دریایی و شناورها و تغییر کاربری و بهینه‌سازی و تعمیرات اساسی به ‌نیروهای مسلح خدمت‌رسانی ‌کند.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی، اولین مأموریت و مهمترین مسئولیت این سازمان را پشتیبانی از یگان‌های شناور نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه و نیروی دریابانی نیروی انتظامی برشمرد و افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، دریا برای هر کشور فرصت کلان و بزرگی است و ملت‌ها با اقتدار می‌توانند از این فرصت کلان و راهبردی استفاده کنند. سازمان صنایع دریایی در راستای این فرمایش حکیمانه مقام معظم رهبری، ‌مسئولیت خطیری را در پشتیبانی از ‌نیرو‌های مسلح به عهده دارد.

در حوزه شناور‌های سطحی، زیر‌سطحی، ‌تندر‌و و اثر‌سطحی در جایگاه بالایی هستیم

رستگاری همچنین درباره جایگاه ایران در ساخت شناورهای دریایی اظهار کرد: بحمد‌الله ایران در حوزه شناور‌های سطحی، زیر‌سطحی، ‌تندر‌و و اثر‌سطحی در جایگاه بالایی قرار دارد. در حوزه شناور‌های سطحی در ناوهای موشک‌انداز کلاس سینا امروز به توانمندی بومی‌سازی کاملی رسیده‌ایم و ‌در حوزه تولید ناوشکن‌های کلاس موج هم به توانمندی کاملی رسیده‌ایم که ناوشکن جماران با پشتیبانی وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی ساخته شد.

مهمترین ویژگی‌های ناوشکن ‌دماوند

‌وی افزود: ناوشکن ‌دماوند که دومین سری از ناوشکن‌های کلاس موج است، در وزارت دفاع ساخته شد‌ که هم‌اکنون با مشارکت نیروی دریایی در حال انجام آزمایشات ‌در دریا‌ست اما ناوشکن دماوند ‌قابلیت‌های به‌روزی در زمینه تجهیزات در حوزه جنگ‌های الکترونیکی و رادار، بویژه رادار هوایی سه بعدی دار‌د و در حوزه مخابرات و ارتباطات و مدیریت نبرد پیشرفته‌تر شده است. ‌

رستگاری به حوزه ساخت شناورهای زیرسطحی نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه شناور‌های زیر‌سطحی، سازمان صنایع دریایی اقدامات ‌حیرت‌آوری ‌انجام داده ‌و با نگاهی مبتنی بر ‌آینده‌پژوهی و رفع نیاز‌های عملیاتی نیروهای مسلح در حال تولید شناور و دیگر تجهیزات مورد نیاز در حوزه دریاست‌ و ‌در حلقه دفاعی و در زیر‌سطح در تناژ‌ها و تیپ‌های مختلف با کاربرد‌های گوناگون، روی زنجیره‌های مختلف کار می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی با بیان اینکه " ایران امروز به توانمندی تولید زیر‌دریایی رسیده است "، تصریح کرد: ورود به ساخت زیر‌دریایی، ورود به یک عرصه با دانش روز است و بسیاری از کشور‌ها سال‌هاست که زیردریایی دارند ولی جرأت ندارند به حوزه تولید راه پیدا‌ کنند. بسیاری از کشور‌های همسایه هم که امروز تولید‌کننده هستند، تولیداتشان مشترک است، یعنی طراحی توسط کشور خارجی و با نظارت آنها ساخته می‌شود ولی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ‌طراحی، ساخت و‌ تجهیز کاملا بومی و توسط متخصصان وزارت دفاع انجام شده و ‌حتی یک یاور خارجی در این مسیر نداریم و این افتخاری ‌برای ‌کشور است.

محصولاتی تولید می‌کنیم که دارای سرعت، پایداری و ماندگاری بالا در دریا باشد

وی درباره جایگاه محصولات صنایع دریایی در بین مسئولان نیروهای مسلح اظهار کرد: در حوزه شناور‌های تند‌رو بحمدالله سازمان صنایع دریایی ‌توانسته نیاز‌ها و مطالبات نیروی دریایی سپاه پاسداران را به شکل واقعی برآورده سازد‌ ‌که فرمانده محترم نیروی دریایی سپاه عنوان کردند " امروز شناورهای نیروی دریایی ‌در حوزه تندرو از کشورهای غربی جلوتر است ". سازمان صنایع دریایی توانسته محصولاتی را تولید کند که دارای سرعت، پایداری و ماندگاری بالا در دریا باشد تا ‌نیروهای مسلح ایران با این تجهیزات در گستره خلیج تا ابد فارس حضور دائمی و پرقدرت و با ابهت‌ داشته باشند.

رستگاری در ادامه، به چالش‌های جدی صنعت دریایی ‌در برآورده کردن انتظارات و نیازهای نیروهای مسلح اشاره کرد و یادآور شد: ‌محصولات سازمان صنایع دریایی در دو حوزه ‌محصولات نظامی و محصولات غیرنظامی ساخته می‌شود و از آنجایی که محصولات نظامی باید در محیط های سخت کار کنند، باید از مقاومت و پایداری بیشتری برخوردار باشند که عمدتاً زیر‌دریایی‌ها و شناورها از نظر تولید در نهایت پیچیدگی هستند و پیچیدگی بیشتری نسبت به محصولات نظامی زمینی و هوایی ‌دارند و ایجاد محصولی که بتواند در شرایط سخت دریا کار کند نیاز به یک سری زیر‌ساخت و زیر‌بنا دارد که ‌باید آن را در سازمان صنایع دریایی ایجاد کنیم.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی ادامه داد: محصولات نظامی - چه هوایی و چه زمینی - بحثخوردگی ندارند ولی یک محصول دریایی هر روز با رطوبت و آب شور دریا، گرما و خوردگی در تماس است و وقتی یک محصول دریایی ساخته می‌شود باید تست‌های لازم را در آزمایشگاه‌ها‌ی ‌سواحل جنوب و شمال کشور با موفقیت ‌تحمل کند ‌تا از کارایی و قابلیت و ماندگاری آن مطمئن شویم. یک شناور نیروی دریایی حداقل باید یک ماه بدون نیاز به بنادر در دریا حضور داشته باشد.

وی با بیان اینکه " امروز یگان‌های شناور نیروی دریایی ارتش تا ۹۰ روز بدون انقطاع در دریا هستند تا بتوانند از منطقه شمال اقیانوس هند حراست کنند "، خاطرنشان کرد: یگان‌های شناور نیروی دریایی سپاه نیز باید بتوانند با سرعت، مقاومت و پایداری بالا در دریا حضور پیدا کنند و به موقع خود را به منطقه مورد نظر برسانند و این قابلیت‌ها را باید سازمان صنایع دریایی ایجاد کند و برای ایجاد این قابلیت‌ها باید زیر‌ساخت‌ها را در حوزه‌های سطحی، زیر‌سطحی، اثر‌سطحی و تندرو ایجاد کنیم و چون سازمان صنایع دریایی ‌پشتیبانی‌کننده حوزه دریا‌ست‌، در این زمینه باید سرمایه‌گذاری کلانی انجام شود.

دفاتر مشترکی با دانشگاه‌ها داریم

رستگاری در برابر پرسشی درباره تعامل سازمان صنایع دریایی با دانشگاه‌ها نیز پاسخ داد: سازمان صنایع دریایی ارتباط نزدیکی با مراکز دانشگاهی و پژوهشی دارد و بسیاری از پروژه‌های مورد نظر ‌توسط کارشناسان دانشگاه در حال اجراست. ‌دفاتر مشترکی با دانشگاه‌ها داریم و نیازهایمان را به دانشگاه منتقل می‌کنیم تا در پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی دانشجویان و اساتید مورد بررسی قرار گیرد و پس از اخذ نتیجه در عرصه تولید در دستور کار قرار گیرد و این یکی از رموز موفقیت وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی است.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی در پاسخ به این پرسش که " ضروری‌ترین نیاز نیروهای مسلح در حال حاضر ‌چیست؟ " گفت: قطعاً نمی‌توان از یک محصول نام برد بلکه به زنجیره‌ای از محصولات مورد نیاز است. ‌حوزه فعالیت نیروی دریایی ارتش در دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه به وسعت دو میلیون کیلومتر مربع است، پس باید برای نیروی دریایی ارتش ‌تجهیزاتی را در حوزه شناورهای سطحی، زیر‌سطحی، تند‌رو و اثر‌سطحی بسازیم که برای آنان کارایی لازم را داشته باشد و در طول انجام مأموریت در امواج اقیانوسی پایدار و ماندگار باشد.

‌وی یادآور شد: حوزه مأموریتی نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس است ‌که ‌مطالبه و نیاز‌ اساسی آنها، پایداری و سرعت شناورهاست؛ پس سازمان صنایع دریایی‌ باید قادر باشد محصولاتی را برای این نیروها تولید کند که دارای سرعت، ماندگاری، قدرت آتش و جنگندگی بالا باشد و همینطور برای دریابانی نیروهای انتظامی که در سواحل و گارد ساحلی فعالیت می‌کنند ‌باید محصولاتی‌ تولید شود که هم پایش کامل داشته باشد و هم بتواند به سرعت در محل مربوطه حضور پیدا کند. بنابراین باید زنجیره‌ای از محصولات را برای این نیروها طراحی کرد‌.

ایران تا حدودی در صنعت دفاعی خود‌کفا شده است

رستگاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، درباره ارزیابی‌اش از محصولات صنایع دریایی وزارت دفاع ‌در رقابت با محصولات خاورمیانه‌ و بویژه کشورهای غربی، ‌تصریح کرد: با خودباوری که حضرت امام خمینی(ره) و پس از آن فرمانده معظم کل قوا امام خامنه‌ای(مدظله العالی) در کالبد نیروهای مسلح ایران دمیدند، امروز کشور به توانمندی خود متکی است و‌ روزی که دشمنان در جنگ تحمیلی سیم خاردار را هم از ما دریغ می‌کردند، ‌امروز تمام تجهیزات و سلاح‌های نیروهای مسلح ‌در حوزه‌های زمین‌، هوا و دریا توسط وزارت دفاع تولید می‌شود ‌و ایران تا حدودی در صنعت دفاعی خود‌کفا شده و این قابلیت امروز در نیروهای مسلح نهادینه شده ‌که هرآنچه ‌نیاز داشته باشند، می‌توانند تولید کنند.

اگر توان دفاعی ایران ضعیف بود، اسرائیل تهدیداتش را عملی می‌کرد

‌مدیرعامل سازمان صنایع دریایی اضافه کرد: اگر امروز توان دفاعی ایران ضعیف بود، به طور حتم اسرائیل تهدیدات نظامی خود را عملی می‌کرد ‌ولی ‌توان غیرقابل انکار دفاعی جمهوری اسلامی این جرأت را از دشمنان گرفته و به این باور رسیده‌اند‌ که اگر بخواهند ماجراجویی ‌کنند، آسیب جدی خواهند دید و امروز نیروهای مسلح ایران به توانمندی تولید تجهیزات صد‌در‌صد بومی رسیده‌اند. ایران در حوزه دریا‌ جزو کشورهایی است‌ که تولید محصولات‌ کاملاً به‌روز است و با این محصولات در دریاها و اقیانوس‌ها حضور مؤثر داریم‌.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که " ارزیابی دشمن از توانمندی دریایی ما چگونه است و در حوزه تقابل دریایی آنها ما را چگونه می‌بینند؟ " اظهار کرد: در ‌تقابل دریایی، ‌فاکتورهای ‌توان یگان‌های سطحی، ‌زیر‌سطحی، ‌سامانه موشکی از لحاظ برد موشک، توان سامانه اژدری و قدرت پوشش هوایی منطقه دارای اهمیت است که ‌ایران ‌در حوزه سطح یگان‌های نیروی دریایی سپاه از شناور‌های تند‌رویی برخوردار است که ‌غربی‌ها هم تعداد معدودی از این شناورها را در اختیار دارند که با این سرعت در دریا حضور پیدا کرده و سلاح حمل می‌کند‌.

ناو و ناو‌شکن‌های ما به موشک‌هایی مجهز است‌ که ورای افق را هدف قرار می‌دهد

رستگاری ادامه داد: ناو و ناو‌شکن‌های ‌ایران امروز به موشک‌هایی مجهز است‌ که ورای افق را هدف قرار می‌دهد و زیر‌دریایی‌ها‌ مجهز به اژ‌در‌های بسیار هوشمند و قدرتمندی هستند که می‌توانند از زیر سطح دشمن متجاوز را مورد هدف قرار دهند. این ارزیابی توسط نیروهای فرا‌منطقه‌ای صورت گرفته و فهمیده‌اند توان دفاعی ایران در دریا به چه میزان است و چون صدها فروند یگان‌های فرامنطقه‌ای در منطقه ما حضور دارند که این افزایش حضور آنها نشان از بالا بودن سطح آمادگی نیرو‌های ایران و بالا بودن ارزیابی آنها از توان دفاعی نیروهای دریایی ‌ا‌ست.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی در ادامه، به نقش باورهای دینی و اعتقادی در بین نیروها بر ارتقای سطح کیفی و کمی ‌صنعت دریایی اشاره کرد و گفت: ‌پیشرفت‌های صنعت دفاعی ایران با تکیه بر باورهای دینی بدست آمده است و نگاه ارزشی ‌که نیروهای متخصص وزارت دفاع به کار دارند، ‌موجب شده کارهای بزرگی در این وزارتخانه انجام شود. ‌ اگر این باورها و اعتقادات نبود‌، به این درجه از رشد و پیشرفت نمی‌رسیدیم. خیلی از کشورها دارای پیشرفته‌ترین تجهیزات هستند ولی جرأت ورود به عرصه تولید و خود‌کفایی را ندارند اما متخصصان دفاعی ایران با اعتقاد به ‌سربازی امام زمان(عج) ‌و نایب بر حقش مقام معظم رهبری فعالیت‌ می‌کنند و تجهیزاتی تولید می‌کنند که دشمن را متحیر کرده است و بدون کمک نیروهای خارجی به ‌خود‌کفایی دست پیدا کرده‌اند و متخصصان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع نیز با همین نگاه ارزشی فعالیت کرده که ‌قابلیت حضور در دریا را داشته باشد‌.

وی همچنین در برابر این پرسش که " صنعت دریایی ایران چه خدمتی به صنعت دریایی خصوصی و تجاری انجام می‌دهد؟ " پاسخ داد: با اینکه صنعت دریایی ایران ‌صنعت نوپایی است، اما سازمان صنایع دریایی بسیاری از محصولات غیر‌نظامی شامل ده‌ها فروند انواع یدک‌کش‌ها، لندینگرافت‌ها و انواع باج‌ها و دوبه‌ها را تولید کرده و در اختیار بخش خصوصی و کشتیرانی و سازمان دریایی بنادر و دریانوردی قرار داده است‌.

مدیرعامل سازمان صنایع دریایی در پایان ‌خبر داد: هم‌اکنون نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای مؤسسه اقیانوس‌شناسی ایران در صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع در حال ساخت است که ‌در آینده نزدیک این کشتی‌ به آب انداخته می‌شود‌ تا پژوهشگران ایرانی بتوانند در اقیانوس‌ها کارهای تحقیقاتی و علمی انجام دهند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز