دبیرکل حزب موتلفه اسلامی:
دولت پاسخ گستاخیهای آمریکا را بدهد
به عقیده ما بازگشت کارشناسان ایرانی از گفتوگوهای وین به کشور کمترین واکنشی است که میشد به این بدعهدی کرد.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه «دولت هرچه زودتر باید پاسخ گستاخی آمریکاییها را بدهد و مردم نیز این انتظار را دارند»، تصریح کرد: دولت به عنوان اعتمادسازی و حسن نیت یک سویه توافق را عمل کرد ولی آمریکاییها به توافق خودشان عمل نکردهاند در حالی که قرار بود اقدامات دو طرف متوازن و همزمان باشد. گزارش آژانس از تهران نیز حکایت از پیشگامی ما در عمل به تعهدات بوده است.
به گزارش ایلنا، محمدنبی حبیبی در پایان نشست دبیران حزب موتلفه با اشاره به اهمیت بودجه سال آینده با تشکر از دولت در تسلیم به موقع بودجه سال ۹۳ به مجلس گفت: به نظر میرسد بودجه سال ۹۳ متضمن خلق حماسه اقتصادی نیست؛ مگر مجلس با تفاهم دولت به راهکار جدیدی برسند.
وی ادامه داد: بودجه نفت قلب بودجه سنواتی محسوب میشود. با وجود اینکه آقای روحانی انتقاداتی به دولت گذشته در حوزه سیاستهای نفتی داشتند، ولی بودجه ۹۳ نفت و ارتباطش با بودجه کل کشور به سبک گذشته است.
وی ادامه داد: حزب موتلفه در سالهای گذشته، چه در دولت قبل و چه در دولت آقای خاتمی، به نوع بودجهریزی و بودجهبندی بویژه در حوزه نفت ایرادات حقوقی، برنامهای و بودجهای را مطرح کرد ولی متأسفانه دولتها به آن توجه نکردند و آسیبهای آن را نیز متحمل شدند.
حبیبی به بیان ایرادات بودجه ۹۳ از دیدگاه خود پرداخت و گفت: بودجه ۹۳ فاقد ردیف درآمدی ویژه به نام انفال است. بنابراین مغایر اصل ۴۵ قانون اساسی است. همچنین، بودجه ۹۳ برخلاف اصل ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی تدوین شده است. اصل ۵۲ قانون اساسی میگوید بودجه باید به ترتیبی که در قانون مقرر میشود تهیه شود. اولین قانون حاکم بر بودجهریزی و بودجهبندی قانون محاسبات عمومی است. بند الف تبصره ۲ قانون بودجه ۹۳ مغایر ماده ۱۰ و ۱۱ قانون محاسبات عمومی است. بنابراین بخشهای نجومی از درآمد عمومی که جزو دریافتهای دولت محسوب میشود به خزانه واریز نمیشود. به همین دلیل بودجه ۹۳ مغایر اصل ۵۳،۵۲ قانون اساسی است.
این فعال سیاسی افزود: به موجب بند الف تبصره ۲۵ قانون بودجه سال ۹۳ شرکت ملی نفت که یک شرکت دولتی است سهامی اعلام شده است. این رویکرد مغایر قانون ملی شدن صنعت نفت است به موجب مفاد تبصره ۲۵ نیمی از درآمد نفت کشور اختصاص به شرکت ملی نفت به عنوان سهم شرکت پیدا میکند. این رویکرد یعنی بردن نفت از سفره مردم به سفره شرکت ملی نفت.
وی با بیان اینکه «به موجب گزارش تفریغ بودجه سالهای ۸۶ تا۹۰ حساب فیمابین شرکت ملی نفت با خزانه و نیز بانک مرکزی تسویه نشده است»، اظهار کرد: این نشان میدهد ساز و کار تبصره ۲ قانون بودجه که تکرار همین بند از بودجه سالهای گذشته است. در شفافسازی درآمد عمومی و درآمدهای نفتی موفق نبوده است. از دولت و مجلس محترم میخواهیم با اجرای اصل ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی به سمت شفافسازی درآمدهای نفتی بروند و با اجرای اصل ۴۵ قانون اساسی دیگر درآمدهای مربوط به انفال را در بودجهریزی لحاظ کنند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود، درباره تحریمهای آمریکا علیه ایران و با اشاره به تعهدات آن کشور در توافقنامه ژنو گفت: قبلاً تاکید کردهایم که اعتمادی به آمریکاییها نیست. افزودن ۱۷ شرکت به فهرست تحریمها از سوی وزارت خزانهداری آمریکا نشانه بزرگ این بدعهدی و پیمانشکنی است.
حبیبی ادامه داد: طبیعی است اگر این روند ادامه داشته باشد، توافقنامه ژنو یک کاغذ پاره بیش نیست. به عقیده ما بازگشت کارشناسان ایرانی از گفتوگوهای وین به کشور کمترین واکنشی است که میشد به این بدعهدی کرد. مقامات آمریکایی میگویند سیاست واشنگتن در ارتباط با ایران تغییری نکرده است. ظرف شش ماه آینده فشارها از طریق تحریم ادامه مییابد. سوال ما این است پس آنچه در توافقنامه ژنو آمده است، چیست؟
وی با بیان اینکه «دولت هرچه زودتر باید پاسخ گستاخی آمریکاییها را بدهد و مردم نیز این انتظار را دارند»، تصریح کرد: دولت به عنوان اعتمادسازی و حسن نیت یک سویه توافق را عمل کرد ولی آمریکاییها به توافق خودشان عمل نکردهاند در حالی که قرار بود اقدامات دو طرف متوازن و همزمان باشد. گزارش آژانس از تهران نیز حکایت از پیشگامی ما در عمل به تعهدات بوده است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین درباره نامه ۹ نفر به رئیسجمهور مبنی بر اینکه فتنهای در کار نبوده و حوادثسال ۸۸ محصول یک سوءتفاهم است، گفت: با این همه عکس و فیلم و صدا از فتنه سال ۸۸، برچسب سوءتفاهم به آن زدن، از عجایب روزگار ماست. ما میترسیم یک روزی به عزاداران حسینی اعلام کنند حادثه کربلا محصول یک سوءتفاهم بوده است، یزید را ببخشید و بساط شعائر الهی عاشورا را جمع کنید.
حبیبی افزود: فتنه سال ۸۸ یک سناریویی برای براندازی نظام و همراهی با سرویسهای اطلاعاتی دشمن با راهاندازی یک نبرد نرم بود. چگونه میشود آن را انکار کرد و بگوئیم محصول یک سوء تفاهم بوده است؟ آقایان میگویند ما ببخشیم. چه چیز را ببخشیم؟ جنایت علیه ملت، خیانت علیه رای ملت را ببخشیم؟ فرض کنیم این طرف ببخشد، آن طرف که هنوز حاضر نیست از لاک اپوزیسیون خارج شود، هنوز بر طبل فتنه میکوبد. آقایان در مراسم ۱۶ آذر در برخی دانشگاهها بازتولید فتنه را ندیدند؟ چرا همچنان آدرس را غلط به مردم و مسئولان میدهند؟
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: معظمله فرمودند «تهاجم فرهنگی آمریکا عینیات انکارناپذیری یافته است». ما باید به این مهم توجه کنیم که نبرد نرم در ابعاد دیگر ادامه دارد. نخبگان و مردم انقلابی نباید از این مهم غفلت کنند. برخی دانشگاهها دوباره جولانگاه جریانهای منحرف سیاسی شده است. باید جلوی بازتولید فتنه را بگیریم.
این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه «توجه دولت به امر خطیر فرهنگ در بودجه ۹۳ متناسب با تهاجم فرهنگی دشمن نیست»، افزود: امیدوارم مجلس و دولت به این امر مهم همت گمارند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی درباره انتخاب هیأت رئیسه جدید جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز گفت: انتخاب هیأت رئیسه جدید با حضور نمایندگان حزب موتلفه اسلامی صورت گرفته و مورد تایید ماست و امیدواریم با انتخاب جناب آقای مهندس باهنر به عنوان رئیس جدید و سایر اعضاء هیأت رئیسه جبهه، پیمودن راهی که مرحوم استاد عسگراولادی ترسیم کردهاند با قدرت و جامعیت کامل ادامه یابد.
حبیبی در پایان ضمن گرامی داشتن اربعین حسینی و با اشاره به برگزاری شکوهمند مراسم چهلمین روز درگذشت حبیبالله عسگراولای، از همه کسانی که در این مراسم شرکت کردند یا پیام فرستادند، تشکر کرد.