خبرگزاری کار ایران

یادگار امام در دیدار با قهرمانان پارا المپیک:

دوره ورزشکاری را دوران تعالی روح خود قرار دهیم

دوره ورزشکاری را دوران تعالی روح خود قرار دهیم
کد خبر : ۱۲۴۶۱۴

دوستان حاضر در این جلسه نیز کسانی هستند که جا دارد افتخار کنند و همه ما نیز به آن‌ها(ورزش معلولان) افتخار کنیم. زیرا ما دورا دور مطلع بوده‌ایم که بسیاری از رشته‌های معلولین - خصوصا در بخش خانم ها - موفقیت‌هایی کسب کرده‌اند که جای افتخار ملی دارد.

یادگار امام گفت: دوره ورزشکاری و دوره مسوولیت را به حکمی که از ائمه یاد می‌گیریم، دوران تعالی و علو روح خود قرار دهیم.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با رییس و جمعی از کارمندان فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین و شماری از قهرمانان پارالمپیک، با اشاره به سالروز شهادت امام سجاد(ع) اظهار داشت: دعای معروفی از آن حضرت نقل شده است که در صحیفه سجادیه آمده و به «دعای مکارم الاخلاق» مشهور است؛ در فرازی از این دعا که متناسب با این جمع است، حضرت می‌فرمایند «خدایا مرا از تفاخر و خودستایی مصون بدار». دوستان حاضر در این جلسه نیز کسانی هستند که جا دارد افتخار کنند و همه ما نیز به آن‌ها(ورزش معولان) افتخار کنیم. زیرا ما دورا دور مطلع بوده‌ایم که بسیاری از رشته‌های معلولین - خصوصا در بخش خانم ها - موفقیت‌هایی کسب کرده‌اند که جای افتخار ملی دارد.

وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) در فراز ذکر شده یک نکته اخلاقی را یادآوری می‌کنند، افزود: روایتی از امیرالمومنین(ع) نقل شده که پیامبر(ص) هرگاه فضیلتی را از خود نقل می‌کردند می‌فرمودند «ولا فخر»؛ یعنی خودستایی نمی‌کنم! روایت دیگری هم از پیامبر(ص) وجود دارد که بسیار خواندنی است؛ ایشان در آن روایت معراج خود را تصویر می‌کنند و می‌فرمایند وقتی به معراج رفتم، به جایی رسیدم که ملائکه اذان گفتند و تمام آن‌ها در نماز به من اقتدا کردند. پیامبر در پایان همین سخن می‌فرمایند، من در مقامی نیستم که خودستایی و جلوه‌گری کنم.

سید حسن خمینی گفت: نکته مهم این است که ورزشکاران، افراد مرتبط با ورزش و همه مراقب باشیم که گرفتار خودستایی نشویم. تعبیر دیگری در این زمینه حدیثی منقول از امیرالمومنین(ع)، امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) است که می‌فرمایند پسر آدم به چه چیز خود می‌نازد؟(در حالی که) اول نطفه است و آخر مردار! بنابراین، دوره ورزشکاری و دوره مسئولیت را به حکمی که از ائمه یاد می‌گیریم، دوران تعالی و علو روح خود قرار دهیم؛ و الا چه بسا کسانی که آمده و رفته‌اند و فراموش شده‌اند؛ اما مهم در نظر گرفتن این نکته اخلاقی است که ضمن آفریدن افتخار برای جامعه، گرفتار خودستایی نشویم.

وی یادآور شد: امیرالمومنین(ع) روایتی دارند که می‌فرمایند «خدایا این عزت برای من بس(است) که تو پروردگار منی و ابن افتخار برای من بس که بنده تو‌ام». این یک درس است که افتخار را در حوزه جهاد اکبر بیابیم؛ تولید افتخار کنیم، اما خودمان به چیز دیگری افتخار کنیم. هرکس که در کاری تلاش می‌کند، توسط جامعه قدر دانسته می‌شود و افراد او را تشویق می‌کنند. اما ورزشکاران و سرآمدان این حرفه، باید آن افتخار اصلی را از درون دل و آرمانهای قلبی خود بجویند.

یادگار امام اظهار داشت: بحمدلله حوزه ورزش جانبازان و معلولان، حوزه خوشنام و موفقیت آمیزی بوده و آمارهایی که در جلسه ارائه شد این امر را نشان می‌دهد. اما این نیز کافی نیست و دوستان دولت و مجلس و خود اهالی ورزش باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند.

وی تأکید کرد: ورزش اگر برای همه واجب باشد، برای کسانی که در برخی اندام خود معلولیت دارند؛ واجب‌تر است. زیرا هم از حیثروحی نشاط آور است و هم سلامت بدن را در قسمتهای سالم آن تأمین می‌کند.

در ابتدای این دیدار که پیش از مراسم تجدید میثاق خانواده بزرگ پارالمپیک با آرمانهای امام راحل در حرم مطهر ایشان برگزار شد، محمود خسروی وفا رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین در سخنانی، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در ورزش معلولان طی سالهای اخیر افتخارات آفریده است، گفت: از ۸ دوره والیبال نشسته، ایران ۶ بار قهرمان و ۲ بار نایب قهرمان شده است و از ۷ دوره حضور در پارالمپیک نیز در رشته والیبال نشسته، از مجموع ۷ دوره حضور، ۵ بار قهرمان و ۲ بار نایب قهرمان شده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در پارالمپیک نیز که نام هیأت ایرانی به نام رییسعلی دلواری نامگذاری شده بود، از میان ۱۶۰ کشور شرکت کننده، ایران رتبه یازدهم را کسب کرد، تصریح کرد: ما هرچه عزت و آبرو در سطح جهان داریم، از نفس مسیحایی امام است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز