خبرگزاری کار ایران

علی تاجرنیا در تشریح مذاکرات هسته‌ای؛

زمان به نفع مردم پیش می‌رود

زمان به نفع مردم پیش می‌رود
کد خبر : ۱۲۳۸۶۸

هیئت مذاکره کننده توانست یا حقوق مردم را احیا کند / جلوگیری از اتفاقات بدی که پیرو عملکرد دولت دهم در حال به وقوع پیوستن بود؛ موجب رقم زدن پیروزی شد / کوچک شمردن توافق بین ایران و کشورهای ۱ + ۵ ناآگاهانه نیست بلکه غرض‌ورزی است.

یک کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که با کاهش تحریم‌ها و بهتر شدن امور اجرایی در دولت بزودی شاهد گشایش اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم خواهیم بود و زمان به نفع مردم پیش می‌رود.

علی تاجرنیا در گفتگو با خبرنگار ایلنا، دست‌آوردهای مذاکرات هسته‌ای را در دو بخش قابل بررسی دانست و تصریح کرد: نخستین مسئله، امتیازاتی است که بعنوان حقوق مسلم جمهوری اسلامی مورد بحثقرار گرفت که هیئت مذاکره کننده توانست یا آنها را احیا کند و یا برآن اصرار بورزد که در مفاد توافقنامه نیز به آنها اشاره شده است.

وی ادامه داد: بخش دوم که موجب نگرانی بسیاری شده بود جلوگیری از اتفاقات بدی بود که پیروی عملکرد دولت دهم درحال به وقوع پیوستن بود که اگر آن رخدادها به وقوع می‌پیوستند حجم تحریم‌ها بسیار گسترش پیدا می‌کرد که با ذکاوتمندی تیم دیپلماسی ایران از آن جلوگیری شد و موفقیت بزرگی رقم خورد و یکی از پیچیده‌ترین مشکلات کشور بدین وسیله حل شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که هدف کسانی که با اظهار نظرهای خلاف واقع می‌خواهند توافقات را شکست خورده و یا کم بشمارند؛ چیست، خاطرنشان کرد: اظهارنظرهای برخی از شخصیت‌های داخلی مبنی بر کوچک شمردن توافق بین ایران و کشورهای ۱ + ۵ ناآگاهانه نیست و اینها با غرض‌ورزی می‌خواهند مانع کار دولت شوند و در این برخوردها نوعی نفاق را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه در این مذاکرات عزت کشور حفظ شد، اذعان داشت: البته مهم این است که هم اکنون مجموعه دولت، مقام معظم رهبری، جریان‌های سیاسی موثر شناسنامه‌دار و از همه مهمتر مردم در پیروزی هیئت مذاکره کننده اتفاق نظر دارند و دست‌آوردها را مثبت می‌بینند و مردم کاملا متوجه این پیروزی‌های دیپلماتیک هستند.

این کارشناس مسائل سیاسی این توافقنامه را حد مطلوب و خواسته‌های اصلی مردم ندانست و تاکید کرد: شرایط جمهوری اسلامی ایران به سویی در حال حرکت بود که می‌بایست مسائل و مشکلات این چند سال گذشته حل می‌شد و مذاکره کنندگان مجبور بودند به این توافق نامه رضایت دهند و در آینده به دنبال از میان برداشتن کامل تحریم‌ها باشند.

تاجرنیا در پاسخ به این سوال که آیا متن موافقت نامه باید در مجلس تصویب شود تا قابل اجرا باشد، تصریح کرد: از لحاظ قانونی موافقتنامه‌هایی که بین ایران و سایرکشورها به امضا می‌رسد باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شود، اما از لحاظ عرف به آنچه که در این چند سال شاهد آن بودیم و با توجه به اینکه رئیس مجلس و سایر نهادهای سیاسی کلان کشور در شورای امنیت ملی نماینده دارند در این شورا مواد توافقنامه مورد بحثتبادل نظر و تأیید شده است و پس از آن هیئت دیپلماتیک ایران آنها را در مذاکرات خود مطرح کرده‌اند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است که مشکلات اقتصادی و معیشت مردم در اثر دو عامل به وجود آمده‌اند که عبارتنداز: نخستین و مشخص‌ترین آن وجود تحریم‌ها است که ضربه‌های فراوانی را بر اندام اقتصاد کشور وارد کرد اما دومین عامل مدیریت غیرعلمی و ناتوان اجرایی کشور در ۸ سال گذشته بود که منجر به بوجود آمدن شرایط اکنون شده است.

وی ادامه داد: به هر حال در دولت یازدهم جهت این دو مسئله تغییر کرده است که در بحثتحریم‌ها شاهد توافقات جدیدی هستیم و در بحثمدیریت کشور نیز دولت براساس عقلانیت و تدبیر کارهای اجرایی را به پیش می‌برد و میتوان نتیجه گرفت زمان هرچه می‌گذرد مشکلات حل می‌شود و زمان به نفع مردم به پیش می‌رود که گشایش اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم از آثار اولیه رفع تحریم‌هاست.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز