آیت الله هاشمی رفسنجانی:
طلبهها نباید دین و ارزش حوزههای علمیه را در خدمت منافع جناحها قرار دهند

طلبه راستین تهمت نمیزند و دروغ نمیگوید؛ چون نماد اسلام و تشیع است / مسلمانان راستین شیعه و سنی هیچ وقت به صحابه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) اهانت نمیکنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه برنامههای اولین روز سفر به استان کرمانشاه دیشب در حوزه علمیه امام خمینی(ره) با علما؛ فضلا؛ روحانیون و طلاب شیعه و سنی کرمانشاه و دیگر شهرهای استان دیدار کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به سوابق و دستاوردهای حوزههای علمیه در تاریخ پس از اسلام در ایران؛ گفت: در تمام مراحل؛ روحانیت شیعه و سنی برای تبیین احکام اسلام واقعی نقش اساسی داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری؛ با بیان نقش آیت الله العظمی بروجردی در احیا و حفظ حوزههای علمیه در ایران و به خصوص حوزه علمیه قم؛ گفت: ایشان نیرومندترین حوزه علمیه شیعه جهان اسلام را در قم تاسیس کرد.
ایشان با اشاره به حکومتهای اول و دوم پهلوی که مخالف افکار دینی و دشمن روحانیون شیعه و سنی بودند؛ گفت: پهلویها پهلویها؛ پس از ارتحال آیت الله العظمی بروجردی در صدد تضعیف حوزههای علمیه برآمدند و میخواستند مرجعیت عام در ایران نباشد و حوزههای علمیه به صورت ملوک الطوایفی اداره شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی؛ با اشاره به همین اقدام پهلوی گفت: در یک جلسه خصوصی که خدمت امام بودیم؛ ایشان فرمودند که ما مخالف اعلام تسلیت رحلت آیت الله بروجردی به مراجع قم نیستیم؛ ولی هدف آنها ریشه کنی روحانیت در ایران است.
رئیس مجمع تشخیص مصلجت نظام با ارائه تحلیلی از روند حضور روحانیت در دوران مبارزه؛ مقطع پیروزی؛ تثبیت و تداوم انقلاب؛ گفت: اگر کشورهای اسلامی که در سالهای اخیر شاهد انقلابهای مردمی بودند؛ یک شبکه مردمی مثل روحانیت در ایران داشتند؛ دچار درگیریهای داخلی و انحراف نمیشدند.
ایشان نقش روحانیت در زمان دفاع مقدس را ستود و با اشاره به حضور طلبهها و روحانیون؛ با لباس بسیجی و عمامه در عملیاتها؛ گفت: آمار شهدای روحانی با توجه به نسبت جمعیت در دفاع مقدس؛ افتخاری برای روحانیت شیعه و سنی در ایران است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری خاطراتی از حضور شهید آیت الله اشرفی اصفهانی در خطوط مقدم جنگ گفت: پیر مرد با صفایی که حضورش باعثتقویت روحی رزمندگان میشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران گفت: فقط در دولت گذشته عدهای با سیاستهای غلط که باعثزحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود؛ تلاش میکردند مردم نسبت به روحانیت بد بین شوند؛ ولی به رغم این تلاشهای منفی؛ در انتخابات اخیر شاهد رویکرد مثبت مردم نسبت به روحانیت بودیم.
آبت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر این جمله که «مردم یک روحانی را انتخاب کردند»؛ گفت: نتیجه انتخابات نشان داد که دل مردم با دین است که فطرت الهی در نهاد انسانها جاودان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری وظیفه روحانیت را در شرایط کنونی خطیر خواند و گفت: باید از اختلافاتی که به تدریج در جامعه به راه افتاد؛ پرهیز کرد و طلبهها نباید دین و ارزش حوزههای علمیه را در خدمت منافع جناحها قرار دهند.
ایشان تاکید کرد: طلبه راستین تهمت نمیزند و دروغ نمیگوید؛ چون نماد اسلام و تشیع است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقبیح افراط و تفریط در جوامع اسلامی؛ به دیدار چند روز پیش خود با رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان جنایتهای تروریستی در کشورهای اسلامی را ما حصل افراطیهای تشیع و تسنن میدانست.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با یاد آوری تجربههای تلخ بروز خوارج در صدر اسلام؛ گفت: این گروه حکومت حضرت علی(ع) را که نماد عدل و اعتدال حکومتی در جهان بود؛ مضمحل کردند و نگذاشتند امام حسن(ع) راه امام را ادامه دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ظرفیتهای جمعیتی؛ موقعیت استراتزیک و قابلیتهای اقتصادی کشورهای اسلامی در جهان گفت: اختلافات مذهبی مانع پیشرفتهای کشور اسلامی در سراسر جهان میشود.
ایشان در بخشی دیگری از سخنان خویش با تاکید بر اهمیت وحدت در جهان اسلام و انقلاب اسلامی؛ فضای همدلی بین پیروان مذاهب را در استان کرمانشاه ستود و گفت: وقتی رهبری از جمعیتی مسلمان با تعبیر «برادران اهل حق» یاد میکنند؛ یعنی پیروان همه مذاهب و قومیتها برادرانه در کنار هم زندگی کنند.
ایشان به اقدامات وحدت آفرین امام علی(ع) در زمان خلفا اشاره کرد و گفت: مسلمانان راستین شیعه و سنی هیچ وقت به صحابه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) اهانت نمیکنند.
در آغاز این دیدار آیت الله علما؛ نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه؛ ماموستا محمدی؛ امام جمعه اهل سنت کرمانشاه و آیت الله زرندی؛ نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری ضمن خیر مقدم و ارائه گزارشی از اوضاع حوزههای علمیه شیعه و سنی در استان؛ به بیان دیدگاههای خویش در خصوص مسائل مختلف سیاسی؛ اجتماعی و فرهنگی پرداختند.
آیت الله زرندی در تمجید از جایگاه سیاسی و فرهنگی آیت الله هاشمی رفسنجانی در جهان اسلام و ایران اسلامی گفت: کسی که در زندان تفسیر قرآن مینویسد؛ یک شخص نیست؛ بلکه شخصیت و سرمایه اسلام است.