خبرگزاری کار ایران

رئیس دستگاه قضا در دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی ارومیه:

جذب ۴ هزار قاضی تا پایان برنامه پنجم توسعه / هیچگاه حاضر نشدیم استقلال دستگاه قضا را فدا کنیم

جذب ۴ هزار قاضی تا پایان برنامه پنجم توسعه / هیچگاه حاضر نشدیم استقلال دستگاه قضا را فدا کنیم
کد خبر : ۱۱۱۸۷۴

دستگاه قضا توانایی های خوبی از خود در زمینه مبارزه با فساد نشان داده که نمونه بارز آن پرونده بزرگ اختلاس سه هزار میلیاردی است / در برخورد با متجاوزان به نوامیس و حدود مردم، دستگاه قضا بسیار خوب عمل کرده است.

ایلنا: رئیس قوه قضاییه گفت: علی رغم اینکه در چند سال اخیر هزینه های بسیاری متحمل شدیم اما هیچگاه حاضر نشدیم استقلال قوه قضاییه را فدا کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله آملی لاریجانی در جریان سفر خود به استان آذربایجان غربی و در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی با بیان اینکه مسئله قضا در اسلام بسیار مهم است و با هیچ شغل دیگری قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: مسئله اهمیت و عظمت این شغل هم در اسلام و هم در آیات و روایات آمده است و به لحاظ عقلی نیز می‌توان به این نتیجه رسید.

وی ادامه داد: اصل اهمیت این مقام بر کسی پوشیده نیست. در قانون اساسی وظایفی فراتر از شرع دیده شده و برعهده دستگاه قضا وظایفی فراتر از شرع گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین شاخصه های قضایی در جمهوری اسلامی ایران استقلال دستگاه قضایی است، اظهار داشت: این استقلال در بسیاری از کشورها وجود ندارد و بسیاری از این کشورها از استقلال و میزان اختیارات این دستگاه متعجب هستند.

وی توضیح داد: رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی منصوب ررئیس قوه مجریه نیست و حتی همانند بسیاری از کشورها از طرف پارلمان انتخاب نمی شود که این مزیت بسیار بزرگی در جهت استقلال این دستگاه قضایی است.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر مشاهده کردیم که فشارهای بسیاری بر روی دستگاه قضا بود، خاطرنشان کرد: با وجود تمام این فشارها و هزینه هاحاضر نشدیم استقلال این قوه را فدا کنیم. هرچه هزینه ها را گرانتر کردند، استقامت ما بیشتر شد و باید بدانیم که این اقتدار هزینه دارد.

وی با بیان اینکه مشکلاتی که برای پرسنل قوه قضاییه بوجود آمده نتیجه همین پایمردی ها و توانایی ها در برخورد با انواع مفاسد اقتصادی اجتماعی و امنیتی است، گفت: پرسنل قوه قضاییه باید توجه داشته باشند که با وجود این مشکلات اگر گره از کار گرفتاری باز کنیم و این کار اخلاص مدنظر قرار دهیم، این بزرگترین عبادت است.

به گفته آیت الله آملی لاریجانی، در چند سال اخیر دستگاه قضا توانایی های خوبی از خود در زمینه مبارزه با فساد نشان داده که نمونه بارز آن پرونده بزرگ اختلاس سه هزار میلیاردی است که علی رغم اینکه بسیاری از رسانه های غربی مدعی بودند ما نمی توانیم در این زمینه خوب عمل کنیم، اقتدار خود را نشان دادیم و سرافراز بیرون آمدیم.

وی با بیان اینکه دادستان شهری که در مقابل قاچاقچی ها قرار می گیرد و برای حفظ امنیت و منافع مردم تلاش می کند، کار کوچکی نمی کند، اظهار داشت: خوشبختانه در برخورد با متجاوزان به نوامیس و حدود مردم، دستگاه قضا بسیار خوب عمل کرده و همه مسئولان باید دستگاه قضا را در این زمینه یاری دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای حفظ استقلال قوه قضاییه و کمک به آن باید عزم دستگاه قضا جزم باشد، اظهار داشت: اگر همه شرایط و تعداد قضات و قوانین هم کافی باشد ولی عزممان جزم نباشد تلاش هایمان بی فایده است.

وی اظهار داشت: اصل بر دفاع از استقلال و حفظ اقتدار این قوه است که البته در حال حاضر چهره هایی از این اقتدار و استقلال نشان داده شده ولی تا هدف نهایی فاصله داریم.

وی با بیان اینکه مهمترین ارکان حفظ این استقلال کمیت قضات است، گفت: یکی از مسائل عمده ما مسئله کمبود کارمند و قاضی است. وقتی یک قاضی در یک شعبه ۲۰۰ تا ۳۰۰ پرونده را باید در یک ماه بررسی کند، نباید از وی انتظار داشت که کلیه آرائ او متقن باشد بنابراین باید بسترها را فراهم کرد.

به گفته رئیس دستگاه قضا، اگر توقع مردم از دستگاه بالاست باید شرایط آن نیز مهیا شود که به حمدالله در چند سال اخیر گام های بلندی برداشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از الطاف مقام معظم رهبری نسبت به دستگاه قضا دستور ایشان مبنی بر جذب قضات برای دستگاه قضایی بود که خوشبختانه با دستور ایشان ترتیبی اتخاذ شد تا در برنامه پنجم اینگونه رقم بخورد و تا پایان این برنامه ۴ هزار قاضی در طول ۵ سال جذب شود.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در سال ۹۰،۶۵۰ قاضی در سال ۹۱،۹۰۰ و امسال نیز ۱۰۰۰ قاضی به جمع قضات قوه قضاییه اضافه می شود، خاطرنشان کرد: قرار است در سال ۹۳ یعنی تا پایان برنامه پنجم سقف ۴ قاضی تأمین شود.

وی در بخش دیگری از بیانات خود با بیان اینکه در مقام کیفیت اخلاقی نیز باید قضات ارتقا یابند، اظهار داشت: غیر از بحثاخلاق شخصی که بسیار حائز اهمیت است، بحثاخلاق حرفه ای نیز باید مورد توجه قضات قرار گیرد. زیرا شکایت های مستمری از رفتار قضات با طرفین دعوا به گوش ما می رسد. اما قضات باید بدانند که باید خود را جای مراجعین بگذارند چون مراجعین نسبت به قوانین آگاهی ندارند و قضات باید با توجه به این ناآگاهی با آنها رفتار حسنه داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید مراحل دادرسی حتما طی شود، اظهار داشت: ما باید قانون را رعایت کنیم و پا را از قانون ننهیم. توقع از برخوردهای دستگاه قضا ناشی از عدم اطلاع از واجبات قانونی است که قضات می دانند اما مراجعین از آن بی اطلاع اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحثمعیشت نیروی انسانی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: توقعات از قوه قضاییه بالاست اما نمی گویم که ما چگونه به پرسنل این قوه کمک می کنیم و ما با چه کمبودهایی روبرو هستیم. باید درنظر داشت که قضات و پرسنل قوه قضاییه برای دورماندن از وسوسه ها تأمین معیشت و ارتقای آنها ضروری است.

وی ادامه داد: قاضی و کارکنان دستگاه قضا مانند کارکنان سایر وزارتخانه ها که در چند جا مشغول هستند، نمی توانند انجام وظیفه کنند و به جهت شغلی محدودیت بسیاری دارند که ما باید تلاش کنیم این مشکلات معیشتی را برطرف کرده و رفاه نسبی را برای کارکنان دستگاه قضا فراهم آوریم.

وی به کارکنان دستگاه قضا مژده داد که قرار است بنیادی همانند بنیاد تعاون برای کل دستگاه قضا برای تأمین معیشت آنها راه اندازی شود.

رئیس دستگاه قضا در بحثآموزش کارکنان و قضات این قوه نیز گفت: اقدامات خوبی هم برای ابتدای کار و هم آموزش ضمن خدمت انجام شده اما این استدعا را دارم که قضات قوانین جدید خصوصا قانون مجازات اسلامی را مورد توجه قرار دهند. همچنین به آیین دادرسی جدید را نیز که در مراحل نهایی خود را در شورای نگهبان می گذراند، توجه داشته باشند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز