سید صادق خرازی:
پیگیری مطالبات خود را قربانی مراودههای سیاسیمان کردهایم
جنگ خط قرمز کشور ما بود و همه قدرتهای خارجی که اکنون ادعای دوستی با ایران را دارند به قصد براندازی و امحای ایران از عرصه جهانی به عراق کمک میکردند / اردن در زمان جنگ پول، سلاح، نیروی نظامی به عراق فرستاد و ما حتی اسیرهای مصری در ایران داشتیم.
معاون ستاد تبلیغات جنگ شورای عالی دفاع در دوران جنگ تحمیلی گفت: در جنگ ۸ ساله همه با ما دشمن بودند و دوستانی هم که داشتیم کسانی بودند که کار خاصی برای ما انجام نمیدادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید صادق خرازی در نشست خبری به مناسبت هفته دفاع مقدس با موضوع حملات شیمیایی عراق به ایران بیان کرد: سوریه و لیبی جزو کشورهایی بودند که در جنگ به ما کمک میکردند سوریه تا پایان جنگ همراه ما بود اما لیبی در همان اوایل جنگ از ما جدا شد.
وی ادامه داد: اتحادیه جماهیر شوروی، آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و کشورهای عربی در جنگ با ما به صورت مستقیم نقش داشتند.
خرازی به کشورهای مصر، عربستان سعودی، یمن جنوبی و اردن اشاره کرد که به صورت مستقیم با ایران وارد جنگ شده بودند و ادامه داد: اکنون این مسائل مطرح نمیشود و ما با بیان نکردن این مسائل مطالباتمان را قربانی مراودههای سیاسیمان میکنیم.
وی به شروع جنگ و حوادثتأثیرگذار در شروع جنگ اشاره کرد و گفت: قبل از شروع رسمی جنگ عراق حملههای بسیاری از جانب این کشور به شهرها و پاسگاههای مرزی میشد. عراق از اوایل سال ۱۳۵۹ تا ۱ شهریور که شروع رسمی جنگ بود به ۱۱ فرودگاه نظامی و غیرنظامی حمله کرده بود و ۴۱ هزار کیلومتر از خاک ما در اشغال عراق بود.
وی به دیدار وزیر دفاع آلمان با صدام حسین در تاریخ ۱۲ تیر ۵۹ اشاره کرد و گفت: صدام برای اینکه جایگزین شاه با عنوان ژاندارم منطقه شود و دسترسی به خلیج فارس راحتتر شود وارد این گفتگو شد و در آن زمان نقشهای چاپ شد که خوزستان را جزو عراق محسوب کرده بود.
خرازی به راهاندازی مرکز اسناد جنگ اشاره کرد و گفت: کتابها و آلبومهای محرمانه صدام توسط نفوذیهایی که در عراق داشتیم به دست ما رسید و ما باید اسناد مربوط به دوره جنگ را جدیتر بگیریم و کار اساسی بر روی این مسائل انجام دهیم.
وی به ۱۴ بار ملاقات فرانسویها با صدام حسین اشاره کرد و گفت: زمانی که در دانشگاه آکسفورد، وزیر دفاع آمریکا را دیدم از سیاستهای خود در قبال ایران و در زمان جنگ ابراز شرمندگی کرد.
خرازی ابراز داشت: شوروی از عناصر بسیار نزدیک صدام حسین بود که نخستوزیر این کشور ملاقاتهای فراوانی قبل و بعد و در زمان جنگ با صدام حسین داشت. همچنین آخرین قرار ملاقات سیاسی در زندگی سیاسی صدام حسین ۴۸ ساعت قبل از حمله آمریکا با کریماکوف از عناصر کلیدی در شوروی بود.
معاون ستاد تبلیغات جنگ تأکید کرد: جنگ تحمیلی به خواست قدرتهای جهانی برای زوال قدرت و از بنیان کندن ایران آغاز شد اما پایان و نتیجه جنگ خلاف خواست و طبع آنها بود.
خرازی ادامه داد: فرانسه در زمان جنگ، تمام قد در برابر ایران بود و ۴۷ خلبان در اختیار صدام گذاشته بود.
وی تأکید کرد: هواپیماهای آمریکا بسیاری از پایگاهها و کشتیهای ما را هدف قرار گرفتند اما فقط حادثه هواپیمای مسافربری آشکار شد. همچنین آمریکا اولین محموله شیمیایی را به عنوان کار علمی در اختیار عراقیها قرار داد.
وی ادامه داد: مواد بیماریزا و شیمیایی در بستههای تحقیقاتی به دانشگاههای آمریکا داده میشد و پس از آن مورد استفاده نظامیان قرار میگرفت. ۵ نوع سم موتورونیم ۴ نوع عوامل سیاهزخم و ۱۱ نوع عوامل از سلاحهای شیمیایی و میکروبی را در اختیار عراق قرار دادند.
خرازی به واکنش جهانیان در مورد جنگ ایران اشاره کرد و توضیح داد: در سال ۱۹۸۹ پس از کشتههای فراوان و نسلسوزی در عراق و ایران قطعنامهای صادر شد که ورود مواد شیمیایی به ایران، لیبی و عراق ممنوع شد.
خرازی گفت: اردن در زمان جنگ پول، سلاح، نیروی نظامی به عراق فرستاد و ما حتی اسیرهای مصری در ایران داشتیم.
معاون ستاد تبلیغات جنگ شورای عالی دفاع در پایان سخنانش تصریح کرد: ابعاد جنگ و دفاع مقدس باید بررسی شود. جنگ خط قرمز کشور ما بود و همه قدرتهای خارجی که اکنون ادعای دوستی با ایران را دارند به قصد براندازی و امحای ایران از عرصه جهانی به عراق کمک میکردند.