/یادداشتی از مرتضی بلوکی/
ترامپ و بایدن یک روح در دو جسم هستند
یک فعال رسانهای با بیان اینکه آیا حضور بایدن یا ترامپ در کاخ سفید تاثیری بر شرایط اقتصادی و سیاسی ایران خواهد داشت یا نه را مورد بررسی قرار داد و این سوال را مطرح کرد که آیا همه گرفتاریهای اقتصادی ما به دلیل این تحریمهاست؟
به گزارش ایلنا، در چند روز آینده تکلیف ریاستجمهوری آمریکا روشن میشود و همگان متوجه خواهند شد که هیچ فرقی بین ترامپ و بایدن وجود نخواهد داشت و هر دو یک روح هستند در دو جسم. اما متاسفانه شاهدیم که علیرغم تذکرات رهبری مبنی بر بیاهمیت بودن این انتخابات برای جمهوری اسلامی ایران، گروهی در بدترین شرایط اقتصادی موجسواری میکنند و همه مشکلات اقتصادی کشور را در گرو این انتخابات قرار دادهاند و سوداگران اقتصادی عدم مذاکره با آمریکا را دلیل مشکلات کشور میدانند، در حالی که ریشه اصلی بسیاری از مشکلات کشور، ضعف مدیریتی و عدم شجاعت بسیاری از مدیران است و این ضعف نه تنها کشور را در مرحله التهابات اقتصادی قرار داده بلکه باعث شده تا فردی مانند ترامپ؛ جمهوری اسلامی را کشوری ضعیف قلمداد کند و به نوعی تلاش دارد تا سیاستهای خود را با سربازانی که در داخل برای خود میبیند به اهدافش نزدیکتر کند.
عدم نظارت صحیح مدیران اقتصادی در کشور، معیشت مردم و توان زندگی آنها را دچار بحران کرده و افزایش قیمتها و نابسامانی در بازار ارز همان هدفی است که ترامپ به دنبال آن است و عدهای در داخل خواسته یا ناخواسته در راستای همان اهداف قدم برمیدارند.
از سوی دیگر تولید نیز در مرحله بسیار بدی قرار گرفته و بسیاری از دلالان، شرکتها، کارفرمایان و تولیدکنندگان را هدف بدترین تصمیمات قرار داده است.
چه کسی است که نداند تحریمهای آمریکا و اروپا روی اقتصاد ایران تاثیر گذاشته است؟ با این وجود آیا همه گرفتاریهای اقتصادی ما به دلیل این تحریمهاست؟ آیا بعد از آنکه ترامپ از برجام خارج شد، مسئولان به رهنمودهای رهبری درباره نحوه عملکرد به برجام و مقابله با اروپا و آمریکا توجه کردند؟ آیا به توصیههای ایشان درباره اقتصاد مقاومتی و لزوم حمایت از تولید و توان داخلی و مدیریت جهادی و حمایت از کار و کالای ایرانی، حمایت موسسات بانکی و تولید داخلی، توسعه صادرات غیرنفتی و... توجه کافی شده است؟ امروز برخی میپندارند با مذاکره با آمریکا بر همه مشکلات فائق خواهیم آمد و متاسفانه آنگونه که باید به رهنمودهای مقام معظم رهبری توجه نمیکنند.
امروز گروهی بدون توجه به ظرفیتهای داخلی و توصیههای دقیق رهبری، به غلط راه رهایی و نسخه شفابخش را در مذاکره با آمریکا و دوستی با شیطان بزرگ میدانند، در حالی که براساس آنچه که مقام معظم رهبری گفتند تحریمها فقط ۲۰ درصد میتواند بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارد. دشمنان نظام و انقلاب تلاش کردند تا همراه با پیادهنظام خود در کشور هر بلایی که میخواهند در راستای اهداف ترامپ بر اقتصاد ما حاکم کنند. واضح است که مقصر جلوه دادن همه مشکلات اقتصادی کشور و نادیده گرفتن بیمسئولیتی برخی دستگاهها باعث به صدا در آمدن زنگ بحران اقتصادی در کشور شده است و ربط دادن همه مشکلات به آمریکا عین بیعدالتی است و آدرس اشتباه دادن است.
تاریخ اثبات کرده که به فرموده امام راحل و مقام معظم رهبری نباید به حرفهای آمریکا و دولتهای غربی گوش داد و هرگاه ما به رهنمودهای ایشان توجه کردیم در قبال این دولتها موفق بودهایم و راه برونرفت از مشکلات کشور، توجه به منویات رهبری است و مقام معظم رهبری نیز فرمودهاند هرگاه آمریکا از سیاستهای خصمانه و دشمنانه خود در قبال ایران دست بردارد، ایشان اولین نفری هستند که با آمریکا صلح خواهند کرد اما آمریکای ترامپ یا هر پوزیشن دیگری در ۴۰ ساله انقلاب هیچ خیری به ایران نرساندهاند و هیچگاه نتوانستیم به آمریکا و اروپا اعتماد داشته باشیم و همواره سیاستهای آنها مغرضانه بوده و این مسئله در طی 40 سال انقلاب بارها به وضوح کاملا نمایان شده و کسانی که مغرضانه بر طبل مذاکره و قبولی شروط دولت آمریکا میکوبند، کاملا اشتباه میکنند و یا به عمد یا سهواً کشور را به سمت سقوط اقتصادی میبرند. نشانه تفاوت نداشتن بایدن و ترامپ این است که بایدن هنوز رأی نیاورده بر رجزخوانی علیه ایران تاکید میکند و این امر نشان میدهد که رئیس جمهور آینده آمریکا هر کسی که باشد سیاستهای دولت آمریکا در قبال ایران تغییر نمیکند و آمریکا سالهاست که با ایرانهراسی در دنیا از همه کشورها علیالخصوص کشورهای عربی، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اخاذی میکند. امروز شرایط اقتصادی به هیچ عنوان در شأن و استحقاق مردم بزرگ ایران نیست و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ گامهایی برای حل مشکلات کشور برداشته شده اما کافی نیست. امیدواریم مجلس انقلابی همراه با دولت و مسئولان و مدیران تصمیمساز در حوزه اقتصادی بیشتر به منویات مقام معظم رهبری توجه کنند و بدون نگاه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و سیاستهای غرب علیه جمهوری اسلامی بتوانند بر بسیاری از مشکلات اقتصادی فائق آیند. جمهوری اسلامی توانمندیها و بسترهای مناسبی برای تولید، اشتغال و صادرات دارد و نادیده گرفتن پتانسیلهای موجود اقتصادی در کشور و به منزله هدر دادن فرصتها خیانت به مردم است.
تاریخ قضاوت خواهد کرد چه کسانی به این مردم خدمت کردند اما اینکه تصور کنیم برای حل مشکلات اقتصادی باید در شرایط زورگویی آمریکا دست به دامن آن شویم، بیانصافی و بیعدالتی است و راه خروج از وضعیت بد اقتصادی کشور توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی است.