خبرگزاری کار ایران

مطهرنیا در گفت‌و‌گو با ایلنا:

هجمه به مذاکره‌کنندگان در آستانه توافق تبعات منفی دارد

هجمه به مذاکره‌کنندگان در آستانه توافق تبعات منفی دارد
کد خبر : ۲۴۸۴۳۱

ماهیت یک دهه چالش در پرونده هسته‌ای٬ موجب افزایش حساسیت می‌شود و نوعی دلواپسی را برای فعالان سیاسی در دو کشور را به وجود بیاورد.

یک کار‌شناس مسائل بین‌الملل بیان داشت: در ارتباط با تلاش جدید نمایندگان کنگره آمریکا در جهت ایجاد موانع بر فضای دیپلماسی هسته‌ای ایران و ۱ + ۵ نکاتی نهفته که هم باید در خصوص تهران و هم درباره واشنگتن آن را بررسی نمود.

مهدی مطهرنیا در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا٬ اظهار کرد: در مرحله نخست باید فضای مذاکرات را که درباره فعالان و قدرت‌های اصلی مذاکره یعنی آمریکا و ایران که دارای وجوه متفاوتی هستند را بررسی کرد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از این وجوه ماهیت یک دهه چالش در پرونده هسته‌ای است که موجب افزایش حساسیت می‌شود و نوعی دلواپسی را برای فعالان سیاسی در دو کشور را به وجود بیاورد.

وی افزود: اگر حساسیتی در این موضوع در دو طرف بروز و ظهور می‌کند٬ امری پسندیده‌ای است تا بر اساس اصل جامعه‌پذیری سیاسی حساسیت خاصی وجود داشته باشد٬ اما نکته دیگر این است که در جریان پیروزی‌های دو طرف و زمانی که دو طرف درصدد زمینه برای رسیدن به توافق نهایی هستند٬ مسائلی مطرح می‌شود که این است که گروهی دیگر؛ از اینگونه فشارهای سیاسی و هزینه‌های پیش آمده برای فعالیت‌های جناحی خود در دو کشور استفاده می‌کنند و به نوعی آن را دست‌آویز قرار می‌دهند و در عمل به دنبال روندی غیر اخلاقی در یک پرونده ملی هستند. لذا باید گفت فشارها و هجمه‌‌ها به مذاکره‌کنندگان و تیم دیپلماسی کشور٬ هنگامی که دو طرف درصدد توافق هستند٬ تبغات منفی و ناخوشایندی دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به جناح نومحافظه‌کاران در آمریکا ابراز کرد: هم‌اکنون در آمریکا نو محافظه‌کاران به همراه دموکرات‌ها و جمهوریخواهان و کسانی مانند منندز تحت تاثیر لابی‌های صهیونیسم؛ در فکر اغنای حامیان انتخاباتی خود در ارتباط با مخدوش کردن پرونده هسته‌ای گام بر می‌دارند و در مقابل فشار صهیونیست‌ها انجام وظیفه می‌کنند.

وی با اشاره به مشکلات و نزاع‌های جناحی در کنگره و سنای آمریکا خاطر نشان کرد: مشابه آن چیزی که در کنگره و سنا آمریکا در خصوص اختلاف بین دولت و نمایندگان مطرح است؛ در ایران و در بین برخی از نمایندگان مجلس با دولت در جریان است.

این کار‌شناس مسائل آمریکا اضافه کرد: هر چند این نظریات از منظر سیاست قابل چالش است٬ اما از نظر روند سیاست در مذاکرات تاثیر می‌گذارد و باعثمی‌شود مذاکرات با سختی بیشتر به سرانجام برسد و هزینه‌ای بر منافع دو طرف بار شود. اما می‌توانند با ارائه مسائلی؛ حل و فصل این پرونده را مطرح کنند و به جای اینکه نیروهای نو محافظه کار در مذاکرات مانع ایجاد کنند٬ راه‌هایی برای رسیدن به یک توافق جامع را به وجود بیاورند.

مطهرنیا در پایان در خصوص موضع اوباما در قبال وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: اوباما علناً و برای چندمین بار اظهار کرده که پذیرای هیچ تحریمی علیه ایران نیست و در مقابل در ایران هم فضایی به وجود آمده که قدم زدن ظریف و جان کری را مورد نقد قرار می‌دهند٬ در حالیکه به هیچ وجه نمی‌توان از هیچ زاویه‌ای از حیثدیپلماتیک این مسائل را مورد نقد قرار داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز