ظریف در کنفرانس مطبوعاتی با همتای ارمنستانی:
مذاکرات هستهای به راه حل نزدیک شده است
طرف مقابل باید بداند نه تنها با ملت ایران٬ بلکه با هیچ ملتی نمیتوان از طریق فشار٬ گفتوگو کرد و امیدواریم با واقعبینی طرف مقابل، به راه حل برسیم.
وزیر امور خارجه با بیان این که رابطه ایران و ارمنستان نشان دهنده آن است که اسلام و مسیحیت به راحتی می توانند در کنار هم باشند، گفت: افراط دشمن همه جوامع است.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف که به ارمنستان سفر کرده است، امروز(سهشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «ادوارد نعلبندیان» همتای ارمنستانی خود، افزود: روابط دوستانه خوبی بین این دو کشور برقرار است و همواره نیز روابط سنتی و تاریخی با مردم خوب ارمنستان وجود داشته است.
وزیر امور خارجه با تبریک سال نوی میلادی به مردم ارمنستان، اضافه کرد: دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور با نتایج بسیار خوبی قبلا در تهران برگزار شده است و امیدواریم روابط این دو کشور در حوزه های مختلف توسعه یابد.
تاکید بر حل و فصل مناقشه قره باغ
ظریف با بیان این که در این سفر توافق های بسیار خوبی داشتیم و امیدواریم عملیاتی شود، اظهار داشت: ایران همواره خواهان صلح و ثبات و دوستی بین کشورهای همسایه بوده و امیدوارم مناقشه قره باغ با دوستی و همفکری حل شود.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره موضوع هسته ای هم گفت: برای نشان صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران مشکلی نداریم.
ظریف با تاکید بر این که تحریم ابزار خوبی برای حل و فصل مشکلات نیست، افزود: امروز به یک راه حل نزدیک هستیم و طرف مقابل هم باید از اهرم فشار دست بردارد.
ظریف ادامه داد: طرف مقابل باید بداند نه تنها با ملت ایران بلکه با هیچ ملتی نمی توان از طریق فشار گفت و گو کرد و امیدواریم با واقع بینی طرف مقابل، به راه حل برسیم.
رییس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر این که رسیدن به راه حل به ضرر هیچ کسی نیست و به نفع همه کشورها هست، ادامه داد: رسیدن به راه حل در مذاکرات به نفع همه کشورها بویژه کشورهای این منطقه است و روابط را تسریع می کند.
مذاکرات به مسایل ریز کارشناسی رسیده / غنی سازی و ادامه برنامه هسته ای پذیرفته شده است
ظریف با بیان این که مذاکرات در ژنو به مسایل ریز کارشناسی رسیده است، اظهار داشت: ما کلیات را پشت سر گذاشته و وارد جزئیات شده ایم. برنامه غنی سازی و ادامه برنامه هسته ای ایران پذیرفته شده است.
وی با یادآوری این نکته که از ابتدا گفته ایم برنامه ای برای سلاح هسته ای نداریم، خاطرنشان کرد: ما برای ارایه اطمینان لازم به جامعه بین المللی یعنی تعداد محدودی از کشورها که نگرانی داشته اند، مشکلی نداریم.
وزیر امور خارجه گفت: تعداد قابل توجه و بسیاری از کشورها با ایران به عنوان رییس جنبش عدم تعهد برای حق فعالیت صلح آمیز هسته ای هم نظر هستند.
وجود اختلاف نظر جدی در جزییات
ظریف با اشاره به این که توافق شده همه تحریم ها علیه ایران برداشته شود، افزود: ما در اصول اختلاف نداریم اما آن چه مشکل ایجاد می کند، جزئیات است. البته در این زمینه نیز بحثهای بسیار خوبی بین همکاران انجام شده است.
رییس دستگاه دیپلماسی توضیح داد: گرچه اختلاف نظر جدی در مورد جزئیات وجود دارد اما با اراده سیاسی طرف مقابل حل و فصل می شود.
وزیر امورخارجه در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا گفت: عضویت ارمنستان در اتحادیه اوراسیا فرصت مناسبی برای گسترش همکاری های ایران و ارمنستان فراهم می کند و ما آمادگی داریم از تمامی زمینه های همکاری با کشور ارمنستان بهره مند شویم.
امیدواریم گفت و گوها در موضوع S۳۰۰ به نتیجه بینجامد
ظریف همچنین در پاسخ به سوالی درباره توافقات انجام شده در مورد سامانه S۳۰۰ و حل شدن این موضوع، اظهار داشت: وزرای دفاع ایران و روسیه در این زمینه مذاکراتی انجام داده اند وخوشحالم که در این مذاکرات زمینه های همکاری گسترده تری بین دو کشور فراهم شده است.
وی با بیان این که برای تحویل سامانه S۳۰۰ به ایران گفت و گوهایی انجام شده است اظهارامیدواری کرد که این گفت وگوها هر چه سریع تر به راه حل بینجامد.
رییس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره توسعه همکاری ایران و ارمنستان گفت: ما نیازمند عبور از برخی مشکلات فنی هستیم تا توافقات انجام شده اجرا شود.
ظریف با اشاره به همکاری های دو کشور در زمینه راه آهن، افزود: در سایر حوزه ها همچون انرژی و گاز نیز بحثهای خوبی انجام شده که امیدواریم به نتیجه برسد.
ادوارد نعلبندیان وزیرخارجه ارمنستان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: تعمیق و توسعه روابط دو کشور برای ما حائز اهمیت است و با توجه به برگزاری دوازدهمین اجلاس مشترک دو کشور در تهران، اجرایی شدن توافقات انجام شده را بسیار مهم می دانیم و امیدواریم که به زودی عملیاتی شود.
وی با اشاره به گفت و گوهای خود با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، افزود: ما در مورد مناقشه قره باغ نیز گفت و گو کردیم و ارمنستان برای موضع ایران درباره حل مسالمت آمیز این مناقشه را احترام می گذارد.
وزیر امور خارجه ارمنستان با اشاره به عدم توسل و تهدید به زور، حفظ تمامیت ارضی و پاسخ به فراخوان های گروه مینسک گفت: ارمنستان بارها تاکید کرده که متعهد است مساله قره باغ براساس اصول ذکر شده حل شود.
نعلبندیان ادامه داد: اما آذربایجان موضع گیری خود را در پذیرش اصول بین المللی هرگز اعلام نکرده است و مقامات این کشور همواره اظهارنظرهای متضادی در این زمینه دارند.
وی اضافه کرد: مقامات جمهوری آذربایجان بسته به شرایط و این که در کدام یک از سازمان های بین المللی باشند، آن گونه که دلشان می خواهد درباره مساله قره باغ سخن می گویند.
وزیر امور خارجه ارمنستان در پاسخ به سوالی درباره پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: ما به تازگی عضو این اتحادیه شده ایم و زمینه های همکاری با کشورهای عضو را بررسی می کنیم.
نعلبندیان با بیان این که تلاش های ارمنستان برای حل مناقشه قره باغ را برای ظریف تشریح کرده است، افزود: در گفت و گوی دو جانبه امروز به مذاکرات هسته ای ایران نیز اشاره شد و امیدواریم که این مذکرات به نتایج مثبت دست یابد و در آینده نزدیک شاهد آن باشیم چرا که منافع جامعه بین المللی را دربر دارد.