همزمان با ادامه مذاکرات هسته ای؛
همایش «منهای عزت، بعلاوه تحریم» توسط دلواپسان برگزار میشود
تبیین چارچوب کلی توافق پیش رو و اختلافات آن با توافقی قابل قبول و در چارچوب منافع ملت ایران، بررسی سیاست آمریکا در تمدید مداوم مذاکرات، تبیین سناریوهای لغو دکوری تحریمها، روشنگری نسبت به آنچه توافق ناقص خوانده میشود، رمزگشایی از سناریوی استحاله انقلاب در نظام جهانی، شفافسازی نسبت به واقعیت میزان فایده و ضرر اقتصادی توافق ژنو برای کشور و نیز تبیین قطعات غیرهستهای پازل وابستگی از مهمترین محورهای همایش یاد شده است.
با نزدیک شدن به آخرین دور از مذاکرات ایران و ۱ + ۵ و باقی ماندن کمتر از ۱۰ از ضربالاجل تعیین شده در توافق ژنو برای رسیدن به توافق جامع هستهای، دلواپسان بار دیگر همایش برگزار میکنند. پیش از این نیز همزمان با مذاکرات هسته ای، تیمی موسوم به دلواپسان، اقدام به برگزاری همایش هایی کرده بودند که روند مذاکرات را تحت الشعاع خود قرار دهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کمیته صیانت از منافع ایران متشکل از بسیج دانشجویی دانشگاههای امیرکبیر، امام صادق، تهران و دیگر دانشگاه ها، در حالی که سهشنبه همین هفته، تیم هستهای کشورمان تهران را به مقصد وین ترک میکند تا گره چند ساله پرونده هستهای را باز کند و به توافقی برد - برد دست یابد، بیکار ننشستهاند و امروز همایش «منهای عزت، بعلاوه تحریم» را در تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار میکنند.
دلواپسان میگویند هدفشان تحکیم و تائید نظر تیم مذاکرهکننده و تقویت آنان در برابر طرف ۱ + ۵ است اما آنچه از سخنرانیها و همایش آنها در نشست اول شنیده شد «مرگ بر سازشکار» بود و در نشستهای بعدی نیشها و کنایههایی بود که زبان سخنرانان این همایش شنیده میشد.
سخنرانان این همایش همچنان نامهای آشنا و البته تکراری دیگر همایشهای این کمیته است.
نام حمید رسایی، مهدی کوچکزاده، سردار محمد اسماعیل کوثری، مسعود میرکاظمی، الیاس نادران، جواد کریمی قدوسی، حجتالاسلام احمد رهدار، ابوالفضل ظهرهوند، محمدحسن آصفری، سیدمحمد حسینی، مهرداد بذرپاش، لاله افتخاری، سیدمحمود نبویان، زهره طبیبزاده، حسین نجابت، فاطمه رهبر، علیرضا قزوه، آیتالله سیداحمد علمالهدی و حجتالاسلام سیدحمید روحانی برای حاضران و سخنرنان این همایش اعلام شده است.
تبیین چارچوب کلی توافق پیشرو و اختلافات آن با توافقی قابل قبول و در چارچوب منافع ملت ایران، بررسی سیاست آمریکا در تمدید مداوم مذاکرات، تبیین سناریوهای لغو دکوری تحریمها، روشنگری نسبت به آنچه توافق ناقص خوانده میشود، رمزگشایی از سناریوی استحاله انقلاب در نظام جهانی، شفافسازی نسبت به واقعیت میزان فایده و ضرر اقتصادی توافق ژنو برای کشور و نیز تبیین قطعات غیرهستهای پازل وابستگی از مهمترین محورهای همایش یاد شده است.
همایش «منهای عزت، بعلاوه تحریم» اولین همایش منتقدان دولت در عرصه مذاکرات هستهای نیست. بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، بارها همایشهای مشابهی از سوی حامیان دولت قبل با عناوین مختلف در نقد سیاست خارجی دولت برگزار شد. نخستین این همایشها، همایش «دلواپسیم» بود و پس از آن لقب " دلواپس " به این دسته از افراد اطلاق شد.
به مرور زمان با خروج تعداد بیشتری از نیروهای سابق احمدینژاد، مهمانان این همایش بیشتر و بیشتر شدند اما استقبال مردمی از این برنامهها روندی نزولی داشت. به طوری که برگزارکنندگان که در ابتدا قصد داشتند در تمام شهرهای ایران برنامههای مشابهی را اجرا کنند، از تصمیم خود منصرف شدند و سعی میکنند شخصیتهای سیاسی همفکر را از شهرهای مختلف به تهران بکشانند.