مشاور رئیس مجلس مدعی شد؛
تیم مذاکره کننده تصمیمگیرنده نیست
مذاکرات هر کجا که میخواهد انجام شود مهم نیست قانون اساسی ما میگوید مجلس باید در این خصوص تصمیمگیری کند.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس تاکید کرد: در نهایت٬ تصمیمگیری در مورد مذاکرات به مجلس خواهد آمد. پروتکل الحاقی هم به مجلس آمد این مذاکرات که حتی خیلی از پروتکل الحاقی هم مهمتر است قطعا وارد مجلس میشود.
حسین شیخ الاسلام در ارزیابی خود از مذاکرات ایران و ۱ + ۵ یادآور شد: در پایان مذاکرات طرفین به نتیجهای میرسند که این نتیجه باید وارد کشور شود در این صورت٬ مجلس ایران تصمیم میگیرد که این نتیجه را قبول دارد یا خیر. گروه مذاکرهکننده برای ما در حال چانهزنی هستند اما تصمیمگیرنده نیستند.
شیخالاسلام تاکید کرد: در قانون اساسی آمده که هر توافق بلندمدتی باید به مجلس بیاید.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد که پس از چندین دوره مذاکرات فشرده با تصمیم مجلس همه چیز تمام شود گفت: بله؛ خواهیم دید که در نهایت تصمیمگیری در مورد مذاکرات به مجلس خواهد آمد. پروتکل الحاقی هم به مجلس آمد این مذاکرات که حتی خیلی از پروتکل الحاقی هم مهمتر است قطعا وارد مجلس میشود.
وی گفت: برخی توافقات بیشتر از توان یک دولت است چراکه مدت زمان آن بیش از زمان تصدی یک دولت است.
این کارشناس مسائل بینالملل در واکنش به این مطلب که به هر حال مذاکرات زیر نظر مستقیم رهبری انجام میشود و تیم مذاکرهکننده از سوی رهبری اختیار دارند، گفت: مذاکرات هر کجا که میخواهد انجام شود مهم نیست قانون اساسی ما میگوید مجلس باید در این خصوص تصمیمگیری کند. البته مقام معظم رهبری نیز جایگاه ویژه خود را دارند، اما قانون اساسی ما میگوید مسائل مهم مملکتی از شورای امنیت مورد مذاکره قرار میگیرد، از آنجا اگر به امضای رهبری برسد، اجرایی میشود اما برای موضوعات درازمدت قانون اساسی بر تصمیمگیری مجلس تاکید دارد.