معاون وزیر اقتصاد آذربایجان:
ایران میتواند در آیندهای نزدیک به بزرگترین شریک تجاری آذربایجان تبدیل شود
دائما در حال مذاکره هستیم که نشاندهنده اهمیت بحثتوسعه اقتصادی بین ایران و آذربایجان است و مطمئن هستیم نتیجه آن در آینده بسیار سودمند و تاثیرگذار خواهد بود.
معاون وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان در نشست خبری با هیات روزنامه نگاران ایرانی گفت: ایران میتواند در آیندهای نزدیک به بزرگترین شریک تجاری جمهوری آذربایجان تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ساحل بابایف با اشاره به تمایلات دو جانبه در زمینه گسترش و توسعه مناسبات تجاری دو کشور ایران و آدربایجان گفت: هم اکنون روابط تجاری بین دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان همانند مناسبات سیاسی در حال توسعه است.
این مقام دولتی کشور آذربایجانی همچنین با یادآوری علاقمندی مسئولان و نیز بخش خصوصی دو کشور برای توسعه این روابط تاکید کرد: ۱۰۳ سند تاکنون در بین دو کشور به امضاء رسیده که ۳۰ مورد یا نزدیک به ۳۰ درصد آن اقتصادی بوده که مهمترین و ضروری ترین اسناد در این زمینه است.
معاون وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان تشویق سرمایه گذاری، رفع مالیات دو جانبه، همکاری در زمینه گمرکی و تجاری را از محورهای این اسناد و همکاریها عنوان کرد و ادامه داد: البته گسترش و کیفی کردن این همکاریها در حال پیگیری است که با تحقق آن مهمترین شریک تجاری این کشور ایران خواهد بود.
بابایف با بیان اینکه مناسبات تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در سال جاری هقت درصد افزایش یافته است، از تلاشهای بخش دولتی و خصوصی دو طرف برای افزایش مبادلات تجاری خبر داد و تاکید کرد: هم اکنون ۴۴۱ سرمایهگذار ایرانی در زمینه غیرنفتی جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری کرده اند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد آذربایجان، در حالی که ارزش حجم سرمایهگذاری شرکتهای خصوصی ایران در صنایع غیر نفتی آذربایجان بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار می شود، سرمایه گذاران ایرانی در صنایع نفت و گاز آذربایجان تاکنون معادل ۲۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری کردهاند.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر سرمایهگذاران بخش خصوصی ایران در این کشور بیش از ۳۸۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده و فعال هستند، تصریح کرد: بنا بر آمارهای ما میزان مبادلات تجاری و کالایی دو کشور نیز در سال گذشته ۲۸۱ میلیون دلار بوده که البته این آمار با گزارش های ایران تفاوت دارد.
این مسئول اقتصادی دولت آذربایجان در بیان علل این تفاوت یادآور شد: بعضی محصولات از طریق آذربایجان به ایران وارد میشود که از طریق ترانزیت بوده و گمرک ایران آن را بهعنوان تجارت با آذربایجان محاسبه میکند که این در گزارشهای ما اشاره نمیشود. قیمت کالا، بیمه، حمل و نقل و دیگر موارد نیز از جمله دلایل تفاوت آمارها است.
وی به تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی تاکید بیشتری داشت و با بیان اینکه کار تجارت کار دولتی نیست، ادامه داد: کار دولت تسهیل شرایط، ترغیب و تشویق است تا بخش خصوصی وارد این عرصه شود، هم اکنون در این زمینه توسعه مناسبات را از سوی دو کشور شاهد هستیم که می تواند آینده روشنی را رقم بزند.
بابایف با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی بین دو طرف ایرانی و آذری در زمینه تسهیل شرایط برای بخشهای خصوصی عنوان کرد: محور این نشستها تسهیل ترددهای تجاری، افزایش کار گمرکات دو کشور، اتخاذ تصمیمات جدید و تشویقی، شناخت زمینههای سرمایه گذاری و دیگر موارد است.
وی تاثیر این اقدامات را بلندمدت دانست و با اشاره به تداوم مذاکرات اقتصادی دو طرف تاکید کرد: دائما در حال مذاکره هستیم که نشاندهنده اهمیت بحثتوسعه اقتصادی بین ایران و آذربایجان است و مطمئن هستیم نتیجه آن در آینده بسیار سودمند و تاثیرگذار خواهد بود.