مطهرنیا در گفتوگو با ایلنا:
آمریکا بر اراده و نظر دیگر اعضای ۱ + ۵ تاثیر میگذارد
تاکید روحانی بر اینکه مذاکرات بازگشتناپذیر است و باید به سمت حل و فصل نهایی حرکت کند، یک سیگنال مثبت است که با وجود اختلافات اراده قویتری برای حل و تفاهم وجود دارد.
یک تحلیلگر مسائل بینالملل تاکید کرد: آمریکا فقط یک عضو از ۱ + ۵ است اما میتوان آن را مهمترین عضو ۵ + ۱ دانست که بر اراده و نظر دیگر اعضای ۱ + ۵ تاثیر میگذارد.
سیدمهدی مطهرنیا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص دور جدید مذاکرات که از امروز در وین برگزار خواهد شد، گفت: ایران تمامی تلاش خویش را برای به نتیجه رساندن مذاکرات در یک مسیر منطقی تعاملمحورانه و در جهت رهیافت برد برد مدیریت میکند.
وی با اشاره به صحبتهای شب گذشته روحانی اظهار داشت: تاکید روحانی بر اینکه مذاکرات بازگشتناپذیر است و باید به سمت حل و فصل نهایی حرکت کند، یک سیگنال مثبت است که با وجود اختلافات اراده قویتری برای حل و تفاهم وجود دارد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: غرب هم پی برده است که فرصت کنونی، فرصت منطقی و معقولانهای است که نباید به راحتی از بین برود و از دست رفتن آن، برایش هزینهبردار است.
مطهرنیا با اشاره به اختلافات ایران و غرب در خصوص پرونده هستهای در یک دهه گذشته تصریح کرد: البته تراکم و انباشت اختلافات مسائل موجود در پرونده هستهای در یک دهه گذشته میتواند چالشهای مهمی را در برابر این مسیر تعیین شده فراهم کند و بنابراین نباید این انتظار را داشت که در مدت کوتاهی بتوان تمامی اختلافات را از بین برد.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه زمینهها و شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زمینه نگرش مثبت مذاکرات را افزایش داده است، خاطرنشان کرد: خاورمیانه در آتش التهابات اختلافات و افراطیگری در حال سوختن است و عدم حل این پرونده میتواند به افزایشهای بحران منطقه شود.
وی افزود: از سوی دیگر، ایران و طرف مقابل دریافتهاند که چه از نظر سیاسی و چه از اقتصادی لازم است که با یکدیگر تعامل بکنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه حل پرونده هستهای میتواند به حل مسائل منطقهای کمک کند، ابراز داشت: ایران یک بازیگر مهم در منطقه محسوب میشود جهان در حال گذر برای ایجاد نظم جدید نیازمند همراهی ایران برای ثبات در خاورمیانه است.
مطهرنیا در پایان با اشاره به نقش تاثیرگذار آمریکا در مذاکرات عنوان کرد: آمریکا فقط یک عضو از ۱ + ۵ است اما میتوان آن را مهمترین عضو ۵ + ۱ دانست که بر اراده و نظر دیگر اعضای ۱ + ۵ تاثیر میگذارد این گونه مذاکرات و هدایت آن نشانده این است که مذاکرهکنندگان به دنبال عملیاتی کردن مذاکرات هستند.