خبرگزاری کار ایران

ظریف:

ما هیچ‌گونه عدد تحمیل شده‌ای را در مورد تعداد سانتریفیوژ‌ها قبول نمی‌کنیم

ما هیچ‌گونه عدد تحمیل شده‌ای را در مورد تعداد سانتریفیوژ‌ها قبول نمی‌کنیم
کد خبر : ۲۰۶۱۵۵

هیچ آدم عاقلی در ایران نمی‌خواهد که بمب هسته‌ای ساخته شود. زیرا مردم ما درباره محاسبات استراتژیکی بسیار هوشیار هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره دلیل این‌که چرا ایران عدد پیشنهادی غرب در مورد تعداد سانتریفیوژ‌ها را قبول نمی‌کند، گفت: ما برای مذاکره اینجا هستیم و نه برای قبول تصمیمات تحمیلی.

به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با پایگاه اینترنتی پی‌بی‌اس درباره ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا برای مبارزه علیه داعش، گفت: من معتقدم جامعه بین‌المللی باید درک کند که داعش یک تهدید و چالش مشترک است و نیاز به پاسخ مشترک دارد. این پاسخ باید از سوی منطقه داده شود و توسط جامعه بین‌المللی حمایت شود. ما با دولت عراق همکاری می‌کنیم. همچنین با کردستان عراق نیز برای شکست این تروریست‌ها همکاری کردیم. ما این تروریست‌ها را به عنوان تهدیدی برای همه ملت‌ها در منطقه مشاهده می‌کنیم.

وی درباره مداخله نظامی در عراق برای مبارزه با نیروهای داعش، گفت: ما معتقدیم که عراقی‌ها خودشان توانایی کامل برای آزادی سرزمینشان دارند. آن‌چه که باید جامعه بین‌المللی انجام دهد ممانعت از کمک رسانی به تروریست‌ها است. متأسفانه در طول ۴-۳ سال گذشته برخی از دولت‌ها در منطقه و خارج از منطقه به آنها کمک کردند.

محمدجواد ظریف در پاسخ به این‌که آیا کشورهایی مانند عربستان سعودی و یا ترکیه در منطقه این کار را انجام دادند، گفت: من در اینجا نام کشوری را نمی‌برم. ما خواهان همکاری با همه به خصوص با دوستانمان در منطقه هستیم تا بتوانیم این تهدید را به صورت بنیادی شکست دهیم نه فقط با یک اقدام نظامی.

وی درباره مواضع سرد ایران نسبت به همکاری با دولت اوباما برای مبارزه با داعش، گفت: ما هنوز قانع نشده‌ایم که آمریکا در این باره جدی است.

وی درباره نفوذ ایران در منطقه، گفت: ما معتقد نیستیم که حمایت از گروه‌هایی وابسته به القاعده می‌تواند به روند دموکراتیزه کردن و احترام به خواسته مردم در سوریه کمک کند.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: در واقع هیچ کس نمی‌تواند کس دیگری را در منطقه به زور وادارد. ما نفوذی در عراق، سوریه و حتی در منطقه داریم. این نفوذ ما به این دلیل است که نمی‌خواهیم خواسته خود را به کشورهای دیگر تحمیل کنیم.

ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: هیچ آدم عاقلی در ایران نمی‌خواهد که بمب هسته‌ای ساخته شود. زیرا مردم ما درباره محاسبات استراتژیکی بسیار هوشیار هستند. آن‌چه که ما به مردم می‌گوییم وجود بی‌اعتمادی بسیاری است. مردم ایران به آمریکا اعتماد نمی‌کنند اما ما می‌توانیم این مسأله را تغییر دهیم. برای همه ما مهم است که به جای زندگی در گذشته تلاش کنیم که تاریخ جدیدی را بنویسیم.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره این‌که چرا ایران برای دستیابی به راه‌حل در مسأله هسته‌ای تعداد سانتریفیوژ‌های خود را به خواسته آمریکا و کشورهای غربی کاهش نمی‌دهد، افزود: ما در مذاکرات نیستیم که بخواهیم تصمیمات تحمیلی را قبول کنیم بلکه ما در ‌آنجا می‌خواهیم گفت‌وگو کنیم. ما در مذاکرات می‌گوییم اجازه دهید ببینیم که چگونه می‌توانیم با هم بهترین روش را انتخاب کنیم. ما محدودیت را قبول کرده‌ایم اما این محدودیت الزام‌آور نبود. بلکه تنها در جهت ایجاد اعتماد است. اما ما هیچ‌گونه عدد تحمیل شده‌ای را قبول نمی‌کنیم. ما قبول نمی کنیم که از ما خواسته شود غیرممکن را انجام دهیم.

ظریف درباره تمدید مذاکرات‌ بعد از ۲۴ نوامبر گفت: من نمی‌گویم که ۲۴ نوامبر آخرالزمان(برای مذاکره) است اما ما باید از همه انرژی خود برای دستیابی به توافق تا این زمان استفاده کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: ما باید از این فرصت استفاده کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز