وزیر امورخارجه:
ایران متعهد به حل و فصل مساله هستهای است
گزارشهای اطلاعاتی نادرستیاز پارچین وجود دارد و ظاهرا میخواهند بازدیدها را ادامه دهند تا چیزی را که وجود ندارد پیدا کنند.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: گزارشهای اطلاعاتی نادرستیاز پارچین وجود دارد و ظاهرا میخواهند بازدیدها را ادامه دهند تا چیزی را که وجود ندارد پیدا کنند.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف در سخنرانی شامگاه چهارشنبه در اندیشکده شورای روابط خارجی نیویورک، با انتقاد از سیاستهای اشتباه آمریکا گفت: تحریم ها راه به جایی نمیبرد.
ظریف تاکید کرد: اگر هدف، اطمینان یافتن از صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران است، حل و فصل این مساله بسیار آسان است. اما مشکل اینجاست که دولت آمریکا در بحثتحریمها غرق شده و کنگره آمریکا خواستار باقی ماندن تحریمها است.
ظریف با اشاره به افزایش تعداد سانتریفیوژهای ایران از ۲۰۰ عدد قبل از وضع تحریمهای غیرقانونی به ۲۰ هزار عدد فعلی گفت: این افزایش یکی از دستاوردهای تحریمها برای آمریکا بوده است.
ظریف افزود: افزایش نفرت مردم ایران از آمریکا به دلیل اثرات ناشی از تحریمها یکی دیگر از دستاوردهای تحریمها برای آمریکا است.
وی تصریح کرد: موضوع تحریم برای آمریکا کالای ارزشمندی نیست که بخواهد بخاطر آن، دورنمای حل و فصل موضوع هستهای و همکاری با ایران را از بین ببرد.
ظریف گفت: برخی راه را اشتباه رفته و از پارادایمها و تحلیلهای منسوخ استفاده کرده که نتیجهای عایدشان نکرده است اما جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل و فصل مساله هستهای است.
وی در ادامه تصریح کرد: برنامه غنی سازی ما برنامهای صلح آمیز و با هدفی مشخص است و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بارها اعلام کرده که ایران به تمام شروط توافق ژنو عمل کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این جلسه در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در جلسه که خواستار توضیحی درباره منطقه نظامی پارچین شده بود، گفت: آژانس دو بار از این منطقه بازدید کرده و نمونه برداری محیطی نیز از آن داشته است.
ظریف اظهار کرد: گزارشهای اطلاعاتی نادرستی وجود دارد و ظاهرا میخواهند بازدیدها را ادامه دهند تا چیزی را که وجود ندارد پیدا کنند.
وی افزود: ما بارها اعلام کردهایم که حداکثر شفافیت را داریم اما طبق هر توافقی، تاسیسات نظامی خارج از محدوده بازرسیها هستند.
ظریف در بخش ابتدایی این جلسه در سخنانی با تاکید بر اینکه «ایران به عنوان یک قدرت منطقهای مسئول همواره برخورد واقع بینانهای با مسائل منطقه داشته است» به موضوع داعش و کنفرانس اخیر پاریس اشاره کرد و گفت: برخی حاضران در نشست پاریس به نحوی در ایجاد و تقویت گروه تروریستی داعش ایفای نقش نموده و در حال حاضر این گروه جنایتکار به سراغ خالقان خود رفته است.
وی نشست پاریس را " ائتلاف توبه کاران " نامید و گفت داعش نه دولت است نه اسلامی است، بلکه یک سازمان پیچیده تروریستی است.
وی افزود: ایران به درخواست مقامات عراقی، اولین کشوری بود که برای حل این مشکل به کمک عراقیها آمد زیرا ما در کمک به دوستان خود برای برخورد با این تهدید تردید به خود راه نمیدهیم.
ظریف داعش را تهدیدی نه علیه یک کشور یا منطقه خاص بلکه یک تهدید جهانی نامید و گفت: در حال حاضر هزاران تروریست خارجی در عراق و سوریه حضور دارند.
ظریف در پایان سخنانش گفت: داعش یک پدیده بسیار خطرناک است و باید بدنبال روش موثر برای برخورد با این پدیده باشیم. این تهدید با بمباران هوایی از میان نمیرود و نیازمند آن هستیم تا شیوه و راهبرد جدیدی داشته باشیم.