ظریف:
مسئله هستهای قابل حل است
ظریف همچنین برنامههای دولت جمهوری اسلامی ایران در ارتقاء حقوق شهروندی و دیدگاه ایران نسبت به مسائل حقوق بشری را تشریح و خاطرنشان کرد: اصل احترام و پایبندی به ارزشها و فرهنگ و رسوم و ویژگیهای درونی جوامع باید در تعامل و گفتوگوهای حقوق بشری به عنوان یک مبنا مورد توجه قرار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته قبل از ترک لوکزامبورگ با رئیس مجلس و نخست وزیر این کشور دیدار کرد که طی آن روند روابط دوجانبه، تحولات منطقهای، زمینهها و فرصتهای همکاری، فعالسازی دیپلماسی پارلمانی و ترسیم چشمانداز همکاریهای آینده مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف در دیدار با اگزاویه بتل نخست وزیر لوکزامبورگ قدمت روابط دوجانبه را سرمایه خوبی برای استفاده از فرصتهای پیشرو خواند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ساختار سیاسی و روند تحولات و پیشرفتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران را تشریح و برگزاری انتخابات مختلف در دورههای متعدد و مشارکت بالای مردمی را در منطقه بینظیر توصیف کرد.
وی با تشریح دیدگاههای ایران نسبت به رسیدن به توافق جامع در مذاکرات هستهای اظهار داشت: از نظر ما مسئله هستهای قابل حل است و جمهوری اسلامی ایران برای حل این موضوع اراده جدی دارد.
وزیر امور خارجه مبارزه با افراطیگری و تروریسم را از موضوعات مورد توجه ایران خواند و با اشاره به طرح ریاست جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل و قطعنامه مبتنی بر آن همکاری و تلاش کشورها برای حل این معضل را ضروری دانست و گفت: تروریسم و افراطیگری محدود به عراق و سوریه نیست و خارج از منطقه را نیز تهدید میکند.
نخست وزیر لوکزامبورگ در این دیدار تصریح کرد: ایران نقش مهمی در منطقه دارد و اکنون با روند مذاکرات هستهای امیدواری نسبت به تعامل و گفتوگو و همکاریهای موثر افزایش یافته است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری اجلاس تجار و بخش خصوصی در آذرماه آینده از سوی کشورش این رویداد را فرصت خوبی برای رونق بخشیدن به همکاریهای فیمابین دانست.
ظریف همچنین در دیدار با مارس دی بارتولو مئو رئیس مجلس لوکزامبورگ راهبرد دولت تدبیر و امید در روابط خارجی و همچنین جایگاه و نقش مجلس شورای اسلامی در پیشبرد اهداف کشور را تشریح کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان دیپلماسی پارلمانی را برای تنظیم روابط همه جانبه بسیار موثر ارزیابی کرد.
وی برگزاری انتخابات با مشارکت بالای مردم راهبرد گفتوگو بر مبنای تکریم ملت ایران و احترام متقابل را عناصر اصلی در تحلیل شرایط کنونی ایران توصیف کرد.
ظریف همچنین برنامههای دولت جمهوری اسلامی ایران در ارتقاء حقوق شهروندی و دیدگاه ایران نسبت به مسائل حقوق بشری را تشریح و خاطرنشان کرد: اصل احترام و پایبندی به ارزشها و فرهنگ و رسوم و ویژگیهای درونی جوامع باید در تعامل و گفتوگوهای حقوق بشری به عنوان یک مبنا مورد توجه قرار گیرد.
وی در این دیدار تحولات منطقهای از جمله ابعاد فعالیت گروههای تروریستی و افراطی در عراق و سوریه را تشریح کرد.
رئیس مجلس لوکزامبورگ در این دیدار همچنین بازتاب سفر وزیر خارجه لوکزامبورگ به تهران را مثبت ارزیابی و خاطرنشان ساخت امروز گفتگو و تعامل تنها راه پیش روی کشورها برای حل مسائل است.
وی با استقبال از انجام مذاکرات هستهای بین ایران و ۱ + ۵ اضافه کرد: این مذاکرات فضای مثبتی را در سطح جامعه بینالمللی ایجاد کرد.
رئیس مجلس لوکزامبورگ با استقبال از ارتباطات میان مجالس دو کشور ابراز امیدواری کرد: دیپلماسی پارلمانی بین دو کشور وارد مراحل نوینی شود.