افخم در نشست خبری: / ۳ /
مذاکرات۱ + ۵ صرفا پیرامون مسائل هستهای ایران خواهد بود
هرگاه که مقامات لبنانی آمادگی خود را برای دریافت کمک از ایران اعلام کند جمهوری اسلامی نیز آماده خواهد بود که با آنها همکاری کند. / بحثخطوط قرمز مبنای ما برای مذاکرات است و حال اگر در یک بستر زمانی مناسب بتوانیم به توافق برسیم خیلی بهتر خواهد بود.
سخنگوی وزیرامورخارجه با تاکید براینکه مذاکرات هستهای صرفا در خصوص مساله هستهای ایران است، گفت: برخی مراکز رسانهای و تحلیلی مایل هستند که موضوعات مختلف را به مذاکرات هستهای گره بزنند بحثدیگری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه افخم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا با توجه به اینکه لبنان درخواست کمک اضطراری کرده است ایران آماده کمک به لبنان است یا خیر؟ تاکید کرد: روابط بین جمهوری اسلامی ایران و لبنان یک رابطه خوب و فراگیر است و در همین چارچوب نیز ایران حاضر است که در این خصوص با لبنان همکاری کند.
وی در ادامه این مطلب افزود: هرگاه که مقامات لبنانی آمادگی خود را برای دریافت کمک از ایران اعلام کنند، جمهوری اسلامی نیز آماده خواهد بود که با آنها همکاری کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سوال دیگری مبنی بر اینکه پس از گذشت شش ماه از اعلام آخرین وضعیت گروهبان جمشید داناییفر با سکوت خبری در رابطه با این موضوع مواجه هستیم، با بیان اینکه هیچ موضوعی فراموش نمیشود، تصریح کرد: نهادها و سازمانیهای ذیربط یکسری موضوعات را در دست بررسی دارند و ما این موضوع را از طریق نهادهای داخلی بر اساس توصیههای وزارت خارجه همچنان پیگیری میکنیم اما هنوز اطلاعات جدیدی در رابطه با این موضوع کسب نکردهایم و به محض اینکه اطلاع دقیقی در خصوص وضعیت وی به دست آوریم مطمئنا اطلاعرسانی خواهیم کرد.
افخم در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با انتشار نامه جمعی از خبرنگاران جهت درخواست آنها برای اعزام به غزه، با بیان اینکه انتشار چنین نامهای از سوی خبرنگاران مایه خرسندی است، واکنش رسانههای ایران نسبت به این تحولات را یک اقدام جمعی خوب عنوان کرد و افزود: امیدوار هستیم که این حضور برای یک تحول در منطقه و کمک به اطلاع رسانی دقیق، هر چه سریعتر مشخص شود و بتوانیم اطلاعرسانی دقیقی را از منطقه به خصوص از ملت قهرمان فلسطین داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص اینکه بحثارسال کمکهای دارویی و غذایی برای غزه به کجا انجامیده است؟ گفت: دراین خصوص گفتوگوهایی را با مقامات مصری برای ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه صورت دادهایم و برخی مسائل فنی و حقوقی در این بین مطرح است که به طور خاص به سازمان هلال احمر ایران ارسال شده و امیدواریم با پیگیریهایی که انجام میشود این کمکها به دست مردم غزه برسد.
افخم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا در خصوص بازگشایی سفارت انگلیس در ایران خبر جدیدی در دست دارید یا خیر؟ گفت: در این مورد هنوز خبری به دست ما نرسیده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ما تابعیت مضاعف در ایران نداریم و خبرنگاران واشنگتن پست را به عنوان تبعه ایرانی تلقی میکنیم آیا اظهار نظر سخنگوی وزیر خارجه امریکا در حمایت از این خبرنگاران دخالت در امور داخلی ایران محسوب میشود یا خیر؟ گفت: اگر از این بعد به قضیه نگاه کنیم این عمل سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا دخالت در امور داخلی ایران محسوب میشود.
وی ادامه داد: هنوز در مورد اینکه جرم خبرنگاران واشنگتن پست چه بوده است اطلاع دقیقی در دست نیست ضمن اینکه ما اظهارات سخنگوی وزارت خارجه امریکا را در خصوص تابعیت مضاعف نمیپذیریم.
افخم در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا ممکن است جنگ غزه بتواند تاثیری در نتیجه مذاکرات هستهای ایران داشته باشد یا خیر، تاکید کرد: مذاکرات هستهای ما صرفا در خصوص مساله هستهای ایران است و حال اینکه برخی مراکز رسانهای و تحلیلی مایل هستند که موضوعات مختلف را به مذاکرات هستهای گره بزنند بحثدیگری است. اما آنچه که مشخص است این است که مذاکرات ما صرفا پیرامون مسائل هستهای ایران خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اختلافات میان ایران و کشورهای ۵ + ۱ نیز توضیح داد: گروههای کارشناسی به صورت درونگروهی همچنان مذاکرات را پیگیری میکنند اما تا قبل از اینکه مذاکرهای صورت گیرد به طور رسمی نمیتوان اعلام کرد که تحولی صورت گرفته است یا خیر.
افخم در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با دلیل فاصله چهار ماهه بین مذاکرات نیز خاطرنشان کرد: تمدید مذاکرات یک بحثغیرمنتظره و غیرقابل پیشبینی نبوده است؛ طرفهای مذاکرهکننده این پیشبینی را داشتهاند که در محدوده زمانی که مذاکره صورت گرفته ممکن است نتیجهای حاصل نشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه این مطلب افزود: بحثخطوط قرمز مبنای ما برای مذاکرات است و حال اگر در یک بستر زمانی مناسب بتوانیم به توافق برسیم خیلی بهتر خواهد بود.
افخم در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا انتخاب رئیس مجلس و به تبع آن رئیس جمهور عراق میتواند تاثیری بر تحولات عراق داشته باشد یا خیر، گفت: انتخاب رئیس مجلس عراق و رئیس جمهوری عراق اقدام خوبی بود که جمهوری اسلامی ایران نیز از آن استقبال و حمایت کرد و ما امیدوار هستیم که در این مسیر روند تکمیلی اقدامات سیاسی در عراق بتواند در زمانبندی مناسب خود شکل بگیرد.
وی در رابطه با یحثگروههای تکفیری داعش در عراق نیز خاطر نشان کرد: این گروهها تحت حمایت دولتهایی هستند که خواهان عدم آرامش و وحدت کشورهای منطقه هستند و اتباع مختلفی از کشورهای مختلف مخصوصا کشورهای غربی در میان این گروههای تکفیری حضور داشتهاند و ما همیشه اعلام کردهایم که این حمایتها باید قطع شود.
افخم در پاسخ به خبرنگار دیگری در رابطه با ارزیابی عملکرد یک ساله وزارت امور خارجه دولت تدبیر وامید، تصریح کرد: شاید بتوان گفت وزارت خارجه یکی از حوزههای بسیار فعال در میان حوزههای مختلف دولت بوده و طبق برداشتهای تحلیلی هم که از رسانهها داشتهایم تاکنون ارزیابی خوب ومثبتی نسبت به عملکرد سیاست خارجی دولت وجود داشته است کما اینکه ما امروز در منطقه شاهد فضای بسیار مساعدی هستیم که این فضا مبتنی بر سیاستهای دولت برای برقراری احترام متقابل میان کشورهای دیگر است.