سبحانی در همایش بررسی تاثیرات سیاسی و اقتصادی انرژی هستهای:
موفقیت در مسئله هستهای نیازمند پشتوانه داخلی است
امروز دولت، قبل از هر چیز به دنبال ایجاد اعتماد است چراکه ایران امروز بعداز شش قطعنامه تحریم به بیماری تبدیل شده که کسی جرات نزدیک شدن به آن را ندارد / تیتری که در یکی از روزنامهها با مضمون شادمانی از بینتیجه بودن مذاکرات منتشر شده بود درست به مانند تیترهایی بود که در روزنامههای عربستان شاهد آن بودیم.
مشاور وزیر امور خارجه تاکید کرد: چنانچه بخواهیم عاقلانه در رابطه با مسئله هستهای ایران رفتار کنیم باید همزمان با محکم کردن روابط براساس اعتماد در سطح جهانی، برای کسانی که از طرف ایران وارد این مذاکرات شدهاند یک پشتوانه داخلی فراهم شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا محمد علی سبحانی در همایش بررسی تاثیرات سیاسی و اقتصادی انرژی هستهای در ایران که ظهر امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: نگرانی که در جهان از بابت فعالیتهای هستهای ایران وجود دارد این است که ایران به دنبال چه نوع محصولی است و چنانچه این مشکل به خوبی حلوفصل شود، این مسیر در یک مسیر عادی و بدون دعوا قرار میگیرد.
مشاور وزیر امور خارجه ایران با اشاره به قطعنامههای صادر شده علیه ایران گفت: به عنوان یک کارشناس سیاست خارجی دقیقاً متوجه هستم که تاثیرات قطعنامههایی که علیه ایران تاکنون صادر شده است بسیار بیشتر از آن چیزی است که دولت گذشته ادعا میکرد آنچنان که تا همین لحظه کسی نتوانسته است، به سادگی از این مسئله عبور کند.
وی با ذکر مسائلی در خصوص پیشینه انرژی هستهای در ایران خاطر نشان کرد: از سال ۸۴ با روی کار آمدن دولت احمدینژاد صحبتهایی مطرح شد مبنی بر این که ما دیگر خط قرمزی برای گرفتن قطعنامه نداریم این درحالی است که پیش از این دولت اصلاحات براین اعتقاد بود که کشور نباید به نقطه تحریم و تحمیل قطعنامه برسد.
این کارشناس وزارت خارجه همچنین یاد آور شد: در دوران دولت نهم و دهم قطعنامههای شورای امنیت یکی پس از دیگری علیه ایران صادر شد به طوری که تا اواخر سال ۱۳۹۱ در مجموع شش قطعنامه علیه ایران صادر شد.
سبحانی با اشاره به شعار دولت تدبیر و امید مبنی بر چرخیدن چرخ زندگی مردم درکنار چرخیدن سانتریفیوژها و با بیان اینکه قطعنامههای تحریمی به راستی چرخ زندگی مردم را پنجر کرده است تاکید کرد: امروز دولت، قبل از هر چیز به دنبال ایجاد اعتماد است چراکه ایران امروز بعداز شش قطعنامه تحریم به بیماری تبدیل شده که کسی جرات نزدیک شدن به آن را ندارد. به عنوان مثال در شهر قم ۹۰درصد شهرکهای صنعتی تعطیل است و عسلویه که در نخستین سال اول دولت اصلاحات تشکیل شد و به نقطه افتخارآفرینی رسیده بود، امروز از قول یکی از فرماندهان قرارگاه خاتم نقل میشود که تنها با ده درصد و حتی کمتر از ده درصد ظرفیت خود کار میکند.
مشاور وزیر امور خارجه تاکید کرد: چنانچه بخواهیم عاقلانه در رابطه با مسئله هستهای ایران رفتار کنیم باید همزمان با محکم کردن روابط براساس اعتماد در سطح جهانی، برای کسانی که از طرف ایران وارد این مذاکرات شدهاند یک پشتوانه داخلی فراهم شود.
وی ادامه داد: ما باید از حاکمیت و مسئولان بخواهیم که آشتی ملی و وحدت ملی را به کشور بازگردانند و زندانیان سیاسی که مورد احترام مردم هستند نیز باید در روند آینده کشور مشارکت داشته باشند.
سبحانی به شادمانی برخی از رسانههای اصولگرا برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات اخیر اشاره کرد و گفت: تیتری که در یکی از روزنامهها با مضمون شادمانی از بینتیجه بودن مذاکرات منتشر شده بود درست به مانند تیترهایی بود که در روزنامههای عربستان شاهد آن بودیم.