خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعلام شد‎؛ / مشروح /

اظهار تاسف افخم از اقدام اخیر بان‌کی‌مون / هیچ‌گاه متقاضی شرکت در ژنو ۲ نبودیم

اظهار تاسف افخم از اقدام اخیر بان‌کی‌مون / هیچ‌گاه متقاضی شرکت در ژنو ۲ نبودیم
کد خبر : ۱۳۸۴۳۶

این موضع صریح طی مکالمات و تماس هایی که در روزهای گذشته بین دبیرکل سازمان ملل متحد و اخضر ابراهیمی با مسوولان کشورمان بوده اعلام شده است / هیچ توافقی بر سر جزایر سه گانه با امارات انجام نشده است

سخنگوی وزرات امورخارجه در خصوص پس گرفتن دعوت بان کی مون از ایران برای شرکت در اجلاس ژنو ۲ گفت: پس گرفته شدن این دعوت نیز جای تاسف دارد و اینکه آقای دبیرکل تحت فشارهایی این اقدام را که به ابتکار خودشان بوده را تغییر دادند باعثتاسف است و متوقع بودیم که وی می توانست دلایل واقعی پس گرفته شدن دعوت را بیان کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه افخم امروز - سه‌شنبه - در نشست خبری با اشاره به اعلام صریح مواضع ایران در خصوص اجلاس ژنو ۲ و شرکت ایران در آن بدون پذیرش پیش شرط، گفت: دکتر ظریف و سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک مواضع ایران را اعلام کرده بودند که ما پیش شرطی را نمی پذیریم و حرفی از تعهد ایران نیز زده نشده است.

وی تصریح کرد: این موضوع صریح در مکالمات و تماس ها در روزهای گذشته بین دبیرکل سازمان ملل متحد و آقای اخضر ابراهیمی با مقامات جمهوری اسلامی اعلام شده است.

افخم در خصوص ارتباط با پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در ژنو ۲، گفت: در خصوص پس گرفته شدن دعوت از ایران برای شرکت درنشست ژنو ۲ ابتدا اعلام می‌کنم که ما هیچ گاه متقاضی شرکت در ژنو ۲ نبودیم و این موضع ما از ابتدا مبتنی بر این امر بوده و این موضوع را به صراحت از ابتدای طرح مباحثمربوط به تشکیل جلسه ژنو دو اعلام کردیم.

افخم افزود: این موضع صریح طی مکالمات و تماس هایی که در روزهای گذشته بین دبیرکل سازمان ملل متحد و اخضر ابراهیمی با مسوولان کشورمان بوده اعلام شده و آقای ظریف و سفیر کشورمان در سازمان ملل متحد صریحا این مواضع را اعلام کردند که ما پیش شرطی را نمی پذیریم.

وی تصریح کرد: هیچ گاه حرفی از تعهد ایران زده نشده و پس گرفته شدن این دعوت نیز جای تاسف دارد و اینکه آقای دبیرکل تحت فشارهایی این اقدام را که به ابتکار خودشان بوده را تغییر دادند باعثتاسف است و متوقع بودیم که وی می توانستد دلایل واقعی پس گرفته شدن دعوت را بیان کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: نمی توان درباره نتایج نشست ژنو ۲ درباره سوریه بدون حضور ایران در حال حاضر پیش بینی کرد؛ جمهوری اسلامی ایران همواره در انتخاب راهکاری سیاسی نه در منطقه بلکه در عرصه بین الملل برای حل بحران سوریه تاکید کرده است.

افخم تاکید کرد: ایران همواره پیشگام مطرح کردن راه حل های مسالمت آمیز برای رفع جنگ داخلی سوریه بوده است.

وی ادامه داد: گفت‌و‌گوی سوری – سوری، عدم دخالت بیگانگان، واگذاری تعیین سرنوشت کشور سوریه با تصمیم مردم آن کشور مسئلی است که ایران از آن حمایت می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: نتیجه نشست ژنو ۲ اگر مبتنی بر واقع بینی و به دور از خیال پردازی ها و جاه طلبی های بی مورد باشد، ایران از آن حمایت می کند.

افخم در پاسخ به سوالی درباره تشکیل هیاتی با حضور نمایندگان مجلس برای نظارت بر اجرای توافق نامه ژنو گفت: ما هنوز اطلاعی در این باره نداریم و واکنش مربوط به آن منوط به اطلاعات تکمیلی‌تر می‌شود، ولی امروز دکتر عباس عراقچی به منظور مطلع کردن نمایندگان مجلس از روند اجرا و پایان گام نخست برنامه اقدام مشترک در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور می‌یابد و نسبت به تدابیر لازم درباره فراهم کردن مقدمات دور بعدی مذاکرات به تبادل نظر با نمایندگان خواهد پرداخت.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای یک نشریه اماراتی درباره توافق بین ایران و مقامات اماراتی بر سر جزایر سه گانه در صورت حمایت امیر دوبی برای برچیده شدن تحریم‌ها گفت: من این ادعا را صریحا تکذیب می‌کنم؛ هیچ توافقی بر سر جزایر سه گانه با امارات صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد موضع حمایتی امیر دوبی از رفع تحریم ها واقع بینانه و مبتنی بر روند جاری در عرصه بین‌المللی است.

افخم ادامه داد: ارتباط دادن این موضوع با گزارشی ساختگی مبنی بر توافق بر سر مالکیت جزایر سه گانه برای تحت تاثیر قراردادن مواضع حمایتی از ایران است.

وی اظهار داشت: هیچ گونه تغییری در مواضع ایران نسبت به حاکمیت این جزایر سه گانه ایجاد نشده است و همچنان تعلق آنها به ایران مورد تاکید است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درپاسخ به سوالی درباره هراس برخی کشورها از حضور ایران در نشست ژنو ۲ اظهارداشت: واکنش ایران در این باره مشخص است، ما از ابتدا هم متقاضی شرکت در این اجلاس نبودیم، اما معتقدیم که اگر ایران توان و قدرت برای حل بحران سوریه را دارد، استفاده نکردن از این توان به ضرر منطقه است.

افخم با بیان این که ایران هیچ پیش شرطی را نمی‌پذیرد، گفت: این که ژنو ۲ چه موفقیتی خواهد داشت، قابل پیش بینی نیست اما اگر مبتنی بر واقع بینی و واگذاری تصمیمات براساس نظر مردم سوریه باشد، قابل حمایت است.

وی تاکید کرد: نپذیرفتن شرط برای حضور در این نشست در مواضع اصولی ما نسبت به لزوم بهره گیری از ساز و کار سیاسی برای حل بحران تغییر ایجاد نمی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که گفته می شود از ایران در سطح کارشناسی برای حضور در نشست ژنو ۲ دعوت شده است، توضیح داد: ما پیش از این هم گفته ایم که هرگونه پیشنهادی که مغایر با عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران باشد، مورد پذیرش ما نیست.

افخم همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتقادات مطرح شده از نتیجه مذاکرات هسته ای و همچنین ابراز نارضایتی از عملکرد تیم مذاکره کننده یادآور شد: اظهارات برخی منتقدین فارغ از این که جزییات آن چه باشد به نظر می رسد باعثایجاد تردید در افکار عمومی نسبت به ساز و کار تصمیم گیری درباره پرونده هسته ای می شود.

وی اضافه کرد: آنچه در مذاکرات ژنو و برنامه اقدام مشترک شکل گرفت با هماهنگی کامل بین مسوولان و مقامات عالیرتبه کشور بود.

سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: پرونده هسته ای ایران همچنان زیرنظر شورای امنیت است و هیچگونه اقدامی برخلاف مصالح و مواضع کشور در جریان مذاکرات انجام نشده است.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امورخارجه یادآور شد: در دستگاه دیپلماسی ایران بیان اظهاراتی از این دست تنها باعثایجاد شبهه و ابهام در اذهان عمومی نسبت به نتیجه مذاکرات می شود.

افخم خاطرنشان کرد: البته افراد چه در مقام شهروندی و چه در مقام نمایندگی مجلس در بیان دیدگاه‌ها و تفاسیر خود از موضوعات سیاست خارجی آزاد هستند و من هم در مقام پاسخگویی به تمام این موارد اظهارنظرات نیستم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز