عراقچی در گفتوگو با رویترز:
دو طرف در تلاش برای آغاز اجرای توافق در بیستم ژانویه هستند
دو طرف «راهحلهایی برای هریک از اختلافات» پیدا کردند، ولی قبل از اینکه توافقی اعلام شود، به مشورتهای بیشتر نیاز است.
رویترز گزارش داد که معاون وزیر امور خارجه ایران از مذاکرات هستهای با نماینده اتحادیه اروپا در ژنو ابراز رضایت کرد.
به گزارش ایلنا، سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه و جمعه با هلگا اشمید، معاون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد تا درباره جزئیات باقیمانده توافق موقتی ژنو گفتوگو کند.
عراقچی در پایان مذاکرات روز جمعه به خبرگزاری رویترز گفت که دو طرف «راهحلهایی برای هریک از اختلافات» پیدا کردند، ولی قبل از اینکه توافقی اعلام شود، به مشورتهای بیشتر نیاز است.
عراقچی گفت: ما اکنون این راهحلها را به خانه میبریم. امیدواریم که فردا بتوانیم آن را تایید کنیم یا نکنیم. امیدواریم که بتوانیم تایید کنیم.
به گزارش رویترز، مذاکرات درباره مشکلات مربوط به تحقیقات پیشرفته درباره سانتریفیوژ بود که نشان دهنده چالشی است که ایران و قدرتهای جهانی در مذاکرات پیرامون مفاد دقیق توافقنامه موقتی با آن روبرواند.
دیپلماتها گفتند که دو طرف در تلاشند اجرای توافق را در تاریخ ۲۰ ژانویه آغاز کنند تا به این ترتیب وزیران خارجه اتحادیه اروپا که قرار است در آن روز نشستی را تشکیل دهند تعلیق تحریمهای اتحادیه اروپا را تایید کنند.
مقامات گفتند که مقدمهچینیها برای تحقق آن در بروکسل آغاز شده است.
توافق موقتی ژنو شش ماه طول میکشد و شش کشور عضو گروه ۱ + ۵(آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) امیدوارند که از این مدت برای مذاکره درباره یک راهحل جامع و نهایی درباره برنامه هستهای ایران استفاده کنند.
عراقچی، مذاکره کننده ارشد تیم هستهیی ایران و معاون وزیر خارجه کشورمان از روز پنجشنبه چهار دور مذاکره با هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون و نماینده ۱ + ۵ داشت.
در ادامه مذاکرات کارشناسی میان ایران و ۱ + ۵ برای تعیین ساز و کار اجرای توافق ژنو میان هیاتهای کارشناسی دو طرف که در وین و ژنو در یک ماه گذشته برگزار شد، مذاکرات در سطح معاونان ظریف و اشتون در ژنو در روزهای ۱۹ و ۲۰ دیماه برگزار شد.
این مذاکرات عصر پنجشنبه در حالی در ژنو آغاز شد که وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در گروه ۱ + ۵ در مسیر سفر به مسکو توقفی کوتاه در ژنو داشت و در ملاقاتی سه جانبه با عراقچی و اشمید با توجه به دستور کار مذاکرات که موضوع نهایی ساختن ساز و کار اجرای توافق ژنو است مذاکره کرد.
همچنین شرمن در حاشیه این مذاکرات با همتای ایرانی خود نیز دیداری دو جانبه داشت.
از آغاز مذاکرات سیاسی ایران و ۱ + ۵ در دولت یازدهم، ایران و آمریکا دیدارها و تماسهای متعددی را به طور مستقیم با یکدیگر درباره مساله هستهیی داشتهاند. همچنین با توجه به اینکه آمریکا کشور محوری در گروه ۱ + ۵ محسوب میشود و بسیاری از اقدامات و سیاستهای این گروه تحت تاثیر این کشور قرار دارد و به علاوه بخش مهمی از تحریمهای یکجانبه از سوی آمریکا و تشویق آن انجام گرفته، مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا با حضور نماینده ۱ + ۵ تاکنون صورت گرفته است.
پیش از این حمید بعیدینژاد، رییس هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات کارشناسی با ۱ + ۵، تاریخ پیشنهادی برای آغاز اجرای توافق ژنو را که تاکنون میان دو طرف به تفاهم رسیده است۲۰ ژانویه(۳۰ دی) اعلام کرده بود. در عین حال این تاریخ هنوز قطعی نشده است و قرار بود یکی از نتایج مذاکرات دو روز گذشته عراقچی و اشمید تعیین تاریخ قطعی اجرای توافق باشد که به گفته عراقچی مقامات کشورهای ایران و ۱ + ۵ در پایتختها درباره آن تصمیمگیری خواهند کرد.
ایران و ۱ + ۵ سعی داشتند در این مذاکرات ۳ موارد اختلافی را حل و فصل کنند.