مذاکرات وزیران امور خارجه ایران و ایتالیا
وزیر امور خارجه ایتالیا نیز با اشاره به فاجعه انسانی در سوریه بر نقش اساسی ایران در کمک به حل بحرانها تاکید کرد و گفت: به اعتقاد ما تمامی کشورهایی که در منطقه حضور و نفوذ دارند، باید به اجلاس ژنو ۲ دعوت شوند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران و ایتالیا با تکیه بر روابط بسیار دیرینه، نگاه مثبت مردم دو کشور به یکدیگر و سابقه همکاریهای خوب فیمابین، در فضا و امکانات جدید میتوانند روابط پیشتازی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جواد ظریف در دیدار با اما بونینو همتای ایتالیایی خود در تهران با اشاره به این مطلب افزود: جمهوری اسلامی ایران برای روابط با ایتالیا اهمیت قائل است و خوشحالیم میزبان شما در ایران برای ادامه مذاکرات و رایزنیهای فیمابین هستیم.
وی تماسها و سفرهای متقابل ایران و ایتالیا را نشانه واقعبینی ایتالیا در روابط با ایران دانست و زمینههای توسعه مناسبات در ابعاد دو جانبه، منطقهای و بینالمللی را گسترده دانست.
ظریف با اشاره به سابقه خوب همکاری ایران و شرکتهای ایتالیایی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت و گسترش همکاریهای فیمابین در حوزههای توسعه حمل و نقل ریلی، انرژی و نفت را با توجه به طرحهای توسعهای کشور اعلام داشت و بر ضرورت نوآوری در راههای تقویت همکاریها تاکید کرد.
ظریف همچنین با اشاره به سفر آتی وزیر فرهنگ ایتالیا به تهران، آمادگی کشورمان را برای افزایش مبادلات فرهنگی، علمی و دانشگاهی خاطرنشان کرد.
وی سپس با اشاره به تحولات منطقهای و بین المللی، مواضع دو کشور را در بسیاری از مسائل نزدیک خواند و زمینههای رایزنی و همکاریهای فیمابین را گسترده توصیف کرد.
وزیر امورخارجه ایتالیا نیز در این دیدار با سازنده خواندن مذاکرات روز گذشته خود با معاونین رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: مسلما امکانات و ظرفیتهای بالقوه زیادی برای توسعه روابط تهران - رم از طریق گفتوگوهای سیاسی وجود دارد.
اما بونینو با تاکید بر علاقهمندی ایتالیا برای گسترش و تقویت مناسبات فیمابین در راستای منافع دو کشور، به تمایل شرکتهای ایتالیایی برای حضور و همکاری مشترک در ایران اشاره کرد و افزود: شرکتهای ایتالیایی علاقهمند به همکاری با ایران در حوزههای زیر ساختی، اقتصاد سبز، توسعه شبکه راهآهن و انرژی هستند.
وی با تاکید بر اهمیت همکاریهای فرهنگی، وجود ۶۲ توافقنامه همکاری میان دانشگاههای دو کشور را مثبت و سازنده خواند که نشان از روند و مسیر خوب تبادلات فرهنگی میان دو کشور دارد.
بونینو با اشاره به اهمیت سفر آتی وزیر فرهنگ کشورش به ایران، علاقمندی رم برای همکاری با تهران در زمینه باستانشناسی را نیز یادآور شد.
اهمیت طرح رییس جمهور اسلامی ایران موسوم به(wave) جهان علیه خشونت و افراطگرایی نیز در این دیدار مورد توجه قرار گرفت.
دو وزیر همچنین در ارتباط با تحولات منطقهای، پیرامون اوضاع در سوریه، افغانستان و نیز مسئله هستهای و طرح اقدام مشترک به رایزنی پرداختند.
ظریف در خصوص مسئله افغانستان، زمینه همکاری مشترک تهران - رم را در حوزههای مختلف از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مقابله با تروریزم و افراطگرایی و کمک به پیشرفت و رفاه بر شمرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا نیز با اشاره به تفاهمنامه ایران و ایتالیا برای همکاری در مورد افغانستان، پیگیری این همکاریها را مهم خواند.
در خصوص سوریه نیز ظریف بر ضرورت حل این بحران از مسیر راه حل سیاسی مبتنی بر واقع بینی و جدیت و با هدف خاتمه خشونت و افراط و مشارکت مردم سوریه درسرنوشت خود و اجتناب از توسل راه حل سیاسی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا نیز با اشاره به فاجعه انسانی در سوریه بر نقش اساسی ایران در کمک به حل بحرانها تاکید کرد و گفت: به اعتقاد ما تمامی کشورهایی که در منطقه حضور و نفوذ دارند، باید به اجلاس ژنو ۲ دعوت شوند.
بونینو در مورد مسئله هستهای نیز ابراز امیدواری کرد پروسه مذاکرات تا رسیدن به موفقیت نهایی ادامه یابد.
رایزنی و همکاری دو کشور در عرصههای بینالمللی بویژه سازمان ملل متحد نیز از محورهای مذاکرات دو وزیر در این دیدار بود.