خبرگزاری کار ایران

افخم در نشست خبری:

ایران هیچ گونه فعالیت رسمی نظامی در سوریه ندارد

ایران هیچ گونه فعالیت رسمی نظامی در سوریه ندارد
کد خبر : ۱۰۵۳۲۸

تبادل نامه اوباما به روحانی از کانال‌های دیپلماتیک انجام شد / هیچ گونه برنامه ملاقات با مقامات آمریکایی در برنامه آقای روحانی نیست. چنانچه در چارچوب ۱ + ۵ روندها به سمتی رود که ملاقاتی تنظیم شود قطعاً این کار صورت خواهد گرفت / وزرای خارجه ایران و انگلیس با یکدیگر دیدار می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: فقط ملاقات وزرای خارجه دو کشور ایران و انگلیس در حاشیه نشست سازمان ملل در دستور کار قرار دارد و سایر خبرسازی‌ها بی‌اساس است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره نامه اوباما به روحانی گفت: این نامه رد و بدل شده و مربوط به تبریک انتخاب آقای روحانی به سمت ریاست جمهوری ایران بود. البته ساز و کار تبادل این نامه از طریق کانال‌های دیپلماتیک جاری انجام شده است.

احتمال دیدار با مقامات آمریکایی تنها در چارچوب ۱ + ۵ میسر است

افخم درخصوص دیدار احتمالی روحانی با مقامات آمریکایی در حاشیه نشست سازمان ملل عنوان کرد: هیچ گونه برنامه ملاقات با مقامات آمریکایی در برنامه آقای روحانی نیست. چنانچه در چارچوب ۱ + ۵ روندها به سمتی رود که ملاقاتی تنظیم شود قطعاً این کار صورت خواهد گرفت.

وی برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل را از مهمترین رویدادهای بین‌المللی خواند و گفت: سطح حضور کشورها و مقامات و وزرای خارجه در این مراسم نشان از اهمیت آن دارد. بنابراین در ادامه در خصوص زمان دیدارها و برنامه آقای روحانی اطلاع‌رسانی خواهد شد. پس از تنظیم زمانبندی اطلاع‌رسانی این مسئله را در دستور کار خواهیم داشت.

در ادامه خبرنگاری با طرح این مسئله که طبق گزارش سازمان ملل گفته می‌شود در سوریه حمله شیمیایی از طریق موشک زمین به زمین بوده است از افخم در این خصوص پرسید که وی گفت: همانطور که بارها اعلام کردیم جمهوری اسلامی قربانی کاربرد سلاح‌های شیمیایی است و همواره مخالف تولید، انباشت و استفاده از این سلاح‌های شیمیایی هستیم. مواضع صریح ما در این خصوص اعلام شده است.

وی افزود: بازرسان آژانس کاربرد سلاح‌های شیمیایی را تأیید کرده‌اند اما در این گزارش استفاده‌کننده از این سلاح‌ها تصریح نشده است بنابراین تفسیرها نباید به سمت جوسازی برود. همکاری سوریه در این زمینه و پیوستن این کشور به کنوانسیون منع استفاده از سلاح شیمیایی قدم مثبتی برای رفع نگرانی‌ها بود.

افخم ادامه داد: نگرانی‌ها نسبت به عدم پیوستن سایر کشورها از جمله رژیم صهیونیستی به این کنوانسیون است ما خواهان منطقه عاری از هر نوع سلاح کشتار جمعی هستیم امیدوارم تدابیر به سمتی رود که نگرانی‌ها رفع شود. چرا که اگر گروه‌های تکفیری و تروریستی که بازیگران غیر دولتی هستند چنین سلاح‌هایی را در اختیار داشته باشند که البته شواهدی نیز از این مسئله منتشر شده است تبعات و خطرات آن بزرگتر خواهد بود. امیدوارم سازو کارها به سمتی رود که در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی روند کار دنبال شود.

فعلا امکان تایید نامه موسویان را ندارم

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درخصوص یادداشت منتشر شده از موسویان مبنی بر اینکه رهبری مذاکره مستقیم دولت روحانی با آمریکا را تأیید نموده است، گفت: ما نیز این یادداشت را دیده‌ایم اما فعلاً امکان تأیید آن را ندارم.

افخم درخصوص حمایت رئیس جمهور فرانسه از اعمال فشار به سوریه و حمایت از جنگ‌طلبان عنوان کرد: آنچه مسلم است جامعه بین‌المللی با ابتکار روسیه و تفاهمات ژنو قدمی برای دوری از جنگ برداشت. امیدوارم هرگونه تندروی که صحنه بین‌الملل و منطقه را به سوی گام‌های غیرقابل برگشت هدایت می‌کند به اعتدال لازم برگردد. هم‌اکنون ابتکار ضد جنگ روسیه مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفته است. همه دولت‌ها باید مسئولانه برای عدم وقوع جنگ قدم بردارند. و از ظرفیت نهادهای بین‌المللی برای حل و فصل این موضوعات بهره‌برداری شود.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در وزارت امور خارجه کمیته‌ای برای پیگیری پرونده هسته‌ای تشکیل شده است، گفت: این که چه تیمی بحثرا دنبال می‌کند مسئله دوم است مهم بحثاحقاق حقوق مسلم ملت ایران در استفاده از فناوری هسته‌ای و غنی‌سازی در خاک ایران است.

افخم ادامه داد: مذاکره‌کنندگان جدید هسته‌ای کارشان به تدریج آغاز می‌شود که البته مقدمه‌ این کار نیز شروع شده است. اما لازم است تا مسئله احقاق این حقوق براساس احترام متقابل صورت گیرد و طی جدول زمان‌بندی این بحثرا دنبال می‌کنیم.

دیدار وزاری خارجه ایران و انگلیس در حاشیه نشست سازمان ملل در دستور کار است

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص اظهاراتی که منصوب به آیت‌الله هاشمی درخصوص استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه عنوان شده بود، گفت: در این خصوص آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صریحاً این خبر را رد نمود و مواضع شفافی را اعلام کرد. وزارت امور خارجه نیز در این خصوص نیز موضع گیری خود را اعلام کرد. اقدام حقوقی قضایی در این خصوص را دفتر آیت الله هاشمی در دستور کار قرار خواهد داد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که عنوان می‌کرد به نظر می‌رسد دیدار روحانی با وزیر امور خارجه انگلیس در حاشیه نشست سازمان ملل قطعی شده است گفت: تنها ملاقات وزرای خارجه دو کشور در دستور کار قرار دارد و سایر خبرسازی‌ها بی‌اساس است.

افخم همچنین درخصوص چگونگی احتمال بازگشایی سفارت انگلیس در ایران و اینکه آیا رایزنی‌هایی در این خصوص صورت گرفته است، گفت: دولت انگلیس و شخص کامرون متعاقب به شروع کار دولت یازدهم نامه‌ای برای ایران فرستاد که پاسخ آن داده شد. در این نامه علاقمندی برای افزایش روابط اعلام شده بود که ما هم‌اکنون بررسی می‌کنیم و متناسب با قوانین داخلی نظرات خود را نسبت به آن اعلام خواهیم کرد.

ایران هیچ گونه فعالیت رسمی نظامی در سوریه ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که فیلم منتشر شده در وب سایت یوتیوب نشان می دهد که ایران به طور مستقیم و به وسیله حضور نیروهای نظامی در سوریه حضور دارند، گفت: بارها اعلام کرده ایم که ایران هیچ گونه فعالیت رسمی نظامی در سوریه ندارد.

وی افزود: دیدارهای ظریف با وزرای خارجه کشورهای مختلف در حاشیه مجمع سازمان ملل انجام خواهد شد ولی هنوز این دیدارها قطعی نشده است و تا قطعی شدن آنها نمی توان اطلاع رسانی کرد.

افخم خاطرنشان کرد: مسئولیت مذاکره های هسته ای ایران بر عهده وزارت خارجه است اما افراد مذاکره کننده هنوز مشخص نشده اند و این امر در حال بررسی است.

اسامی تیم مذاکره کننده هسته ای مشخص شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی پیرامون اتهاماتی که اخیراً وزیر امور خارجه مصر نسبت به ایران اعلام کرده و واکنش وزیر امور خارجه ایران چه بوده گفت: تحولات رخ داده در جهان اسلام از نظرها دور نیست و جمهوری اسلامی ایران وقایع مصر را مانند بسیاری از دیگر کشورها دنبال می‌کند و همواره امیدواریم که مقامات مصری با خویشتن‌داری، آرامش را در مصر تثبیت و برقرار کنند.

وی افزود: اقداماتی که هم‌اکنون در این کشور انجام می‌شود غیر واقعی است طبیعتاً تحولات مصر برای جمهوری اسلامی ایران مهم است ولی ما در این حوادثمستقیماً دخالت نمی کنیم و امیدواریم مصر جایگاه خود را مجدد در منطقه پیدا کند و مسئولان آن در این حوزه از تمام ظرفیت ها بهره برند.

افخم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما گفتید تیم مذاکره‌کننده کار خود را آغاز کرده آیا این به این معنا است که تیم مذاکره‌کننده تشکیل شده و اگر این اتفاق افتاده اسامی آنها را اعلام کنید گفت: درباره تیم مذاکره‌کننده توضیحاتی از قبل داده شد و کارهای کارشناسی در حال انجام است. حتی اسامی این تیم مذاکره‌کننده مشخص شده اما نمی‌توان قبل از نهایی شدن اسامی آنها را اعلام کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در ارتباط با سفر ولادیمیر پوتین به ایران گفت: درخصوص این سفر نامه‌هایی بین رؤسای جمهور دو کشور در رد و بدل شد و در حاشیه اجلاس شانگ های قرار بر این گذاشته شد تا آقای روحانی با رئیس جمهور روسیه دیداری داشته باشند و ایشان اعلام کردند این سفر را انجام می‌دهند. اما در این راستا اخبار جزئی‌تری اعلام نشده است.

ایران از هر اقدامی که کار را در سوریه پیچیده می‌کند دوری خواهد کرد

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری که از جزئیات همکاری ایران با سازمان انرژی اتمی پرسید، خاطر نشان کرد: سابقه همکاری ایران با سازمان انرژی اتمی در نوع خود یک همکاری بی‌نظیر است و تعاملی که ایران با آژانس دارد مثبت و مطلوب است. و هم پاسخگویی‌ها و هم دسترسی‌ها در حد قابل توجهی انجام می‌شود.

افخم ادامه داد: ما معتقدیم در چهارچوب این مذاکرات و پاسخگویی‌ها مشکلات حل شود و درصدد هستیم تا از بروز هرگونه حاشیه‌ای پرهیز کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که پرسید شما می‌گویید ایران حضور رسمی نظامی در سوریه ندارد و می‌توان گفت این به این معناست که حضور غیر رسمی نظامی می‌تواند داشته باشد. و حتی ایران موظف است که با توجه به موضع‌گیری خود در قبال سوریه کمک نظامی و انسانی داشته باشد، گفت: آنچه مسلم است جمهوری اسلامی ایران درخصوص سوریه موضع خود را اعلام کرده و تلاش دارد تا در صورت جنگ در این کشور از انجام هر اقدامی که کار را پیچیده می‌کند دوری کند و حتی به مراتب توسط مقامات ایرانی مواضع خود را به صراحت روشن کرده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که مشکلات سوریه از زاویه دیپلماسی و مذاکرات سیاسی قابل حل است و آنچه مشخص است این است که نسبت به این وقایع که در سوریه رخ می‌دهد حساسیت منفی وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران برای ارسال هرگونه کمک انسانی به سوریه اعلام آمادگی کرده و هم‌اکنون بخش‌هایی از آن در حال انجام است.

افخم همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا نامه دریافت شده از سوی اوباما درباره مسائل سوریه بوده گفت: نامه‌ای که دریافت شد یک پیام تبریک بود و مسئله‌ای در مورد سوریه بیان نشد.

امیدواریم واقع بینی به سیاست خارجی آمریکا بازگردد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره لحن تهدیدآمیز اوباما درباره ایران در گفتگو با شبکه آمریکایی گفت: متأسفانه دولت آمریکا هنوز زبان تهدید را برای گفتگو دارد و ما معتقدیم که باید این زبان را به زبان تکریم تغییر دهد و در صورتی که بخواهد لحن تهدیدآمیز خود را ادامه دهد نتیجه‌ای در برنخواهد داشت و ما امیدواریم واقع‌بینی به سیاست خارجی آمریکا بازگردد.

افخم درباره کشتی ایرانی توقیف شده در آب‌های هند اظهار داشت: مباحثفنی به خصوص بحثپرداخت مبلغ و بحث‌های مالی مطرح است و ما امیدواریم که با همکاری بانک‌های هندی این مسئله حل و کشتی در اولین زمان ممکن به ایران برگردد.

وی درباره جایگاه مقاومت در منطقه گفت: امیدواریم جایگاه مقاومت و به طور خاص حزب الله در منطقه به عنوان یک جایگاه رسمی شناخته شود و با توجه به سابقه فعالیت‌های حزب الله لبنان آنچه افکار عمومی تأیید می‌کنند این است که جایگاه حزب الله یک جایگاه بی‌بدیل است و سازوکار خود را با آنچه در منطقه مورد تأیید است تنظیم می‌کند.

به گفته افخم، با اقداماتی که رژیم صهیونیستی علیه مقاومت بویژه حزب الله انجام می‌دهد به هیچ وجه نمی‌تواند خدشه‌ای به این جبهه وارد کند و حتی برای این منظور تدابیری اندیشیده شده است.

قدردانی ایران از دولت عراق برای اخراج منافقین از پادگان اشرف

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آناتولی ترکیه درباره سرنگونی بالگرد ارتش سوریه و ورود آن به مرزهای ترکیه خاطرنشان کرد: اخبار اولیه‌ای که در این زمینه منتشر شد تائیدکننده چیزی به مفهوم اقدام از پیش طراحی شده نیست. ما طرفین را به خویشتن‌داری دعوت کرده و معتقدیم خویشتن‌داری عاقلانه‌ترین و منطقی‌ترین اقدام برای حل مسائل است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره سخنرانی مقامات ایرانی در ژنو ۲ گفت: درباره مذاکرات ژنو ۲ پیش از این کلیات را اعلام کردیم و هرگونه راهکار سیاسی می‌تواند برای حل بحران سوریه قابل ارائه باشد و در این راستا دیدگاه‌های مختلفی هم وجود دارد که در رایزنی‌هایی بین مقامات سوری و غیر سوری در حال انجام است ولی هنوز تصمیم و یا نتیجه‌ای برای نظر قطعی درباره سوریه گرفته نشده است.

وی ادامه داد: علی‌رغم تمام اینها جمهوری اسلامی ایران هرگونه راه‌حل سیاسی در چارچوب مذاکرات را تأیید می‌کند و پیگیر آن هستیم تا ببینیم که این جلسات و مذاکرات به کجا ختم می‌شود.

افخم همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بعد از اخراج منافقین از کمپ اشرف در عراق عده‌ای از آنها به کشورهایی مانند آلبانی رفتند و این کشورها نیز به آنها پناه داده‌اند. موضع ایران در قبال این اتفاق چیست گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از زحمات عراق برای اخراج منافقین از پادگان اشرف خواستار تدبیر جدی پیرامون این مسئله شد و درباره اتفاقاتی که بعد از این حادثه رخ داد و عده‌ای از کشورها به این منافقین پناه دادند همواره منتقد جدی بوده است.

کشورهای حمایت کننده منافقین حساسیت های ایران را جدی بگیرند

وی ادامه داد: کشورهایی که درباره مسائل تروریستی موضع‌گیری نامشخص دارند و در ظاهر خود را مخالف تروریست قرار می‌دهند اما در عمل امری خلاف این مسئله را نشان می‌دهند ایران را به انتقاد درباره این کشورها وامی‌دارند.

افخم گفت: ما می‌خواهیم که کشورهای حمایت‌کننده از منافقین حساسیت ایران را برای بازگرداندن این گروهک به ایران جدی بگیرند و کسانی که جرایمی مرتکب شده‌اند را بتوانیم متناسب با جرم آنها رسیدگی کنیم. و افرادی که اقدامات ضد اسلامی انجام داده‌اند را مورد محاکمه قرار دهیم.

استقبال وزارت امور خارجه برای انتخاب سفیر زن

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اخباری که پیرامون حضور سفرای زن در سفرهای خارج از کشور مطرح می‌شود گفت: اخباری در این راستا منتشر شده و وزارت امور خارجه ملاک‌های خود را بیان کرده است و در راستای آن ملاک‌ها نیروهای کارشناسی خود را جذب می‌کند و لازم به ذکر است که برای انتخاب سفیر زن از سوی وزارت امور خارجه استقبال زیادی شد اما هنوز به چهارچوب قطعی نرسیده است.

رد اخبار مربوط به توقف غنی سازی در ایران

وی درباره اظهاراتی که لاوروف درباره توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد اعلام کرده و همچنین موافقت‌هایی که پیش از این در مذاکرات قبلی مطرح شده گفت: آنچه مسلم است بحثاحقاق حقوق ملت ایران است. حقوق مسلم ایران در بحثغنی‌سازی شامل مهمترین حقوق است و ما اخباری که از گوشه و کنار درباره توقف غنی‌سازی اعلام می‌شود را رد می‌کنیم و مذاکرات را تنها به حضور در پشت میز مذاکره انتقال می‌دهیم و آن را مورد تأیید قرار خواهیم داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره برنامه‌های این وزارتخانه در بحثدیپلماسی اقتصادی گفت: یکی از مباحثی که دولت و وزارت امور خارجه مدنظر قرار می‌دهد و به صراحت آن را پیگیری می‌کند بحثدیپلماسی اقتصادی است و به طور فشرده فعالیت خود را در این راستا شروع کرده و کارشناسان حاضر در وزارت امور خارجه بخشی از این فعالیت را مجدانه پیگیری می‌کنند و حتی نمایندگان ما در خارج از کشور برای رفع مشکلات و کمک به حل مسائل و موضوعات در حوزه اقتصاد داخلی و خارجی در عرصه بین‌الملل و طرح آنها در محافل بین‌المللی وارد عمل شده‌اند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز