خبرگزاری کار ایران

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سمنان؛

آثار هنرمندان ایرانی بازتاب دهنده فرهنگ ایرانی- اسلامی به سایر جهانیان است

آثار هنرمندان ایرانی بازتاب دهنده فرهنگ ایرانی- اسلامی به سایر جهانیان است
کد خبر : ۱۳۵۹۳۲۰

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سمنان، گفت: آثار هنرمندان ایرانی بازتاب دهنده فرهنگ ایرانی و اسلامی به سایر جهانیان و کسانی است که شناخت درستی از این کشور ندارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد حسین صفار هرندی  عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی داستان کوتاه رضوی در تالار فرهنگسرای کومش سمنان با بیان اینکه ادبیات داستانی و قصه گویی، عمری به درازای عمر بشر دارد، گفت: امروزه ثابت شده است که قوی ترین و اثر گذار ترین روایت، قصه است.

وی ماندگاری تاریخ ایران را مرهون اهالی ادبیات داستانی برشمرد و افزود: به فرموده حضرت آقا که خود از اهالی ادب و هنر هستند، هیچ کدام از شاخه‌های هنر، بدون تکیه بر ادبیات داستانی به جایی نمی‌رسد و همه شاخه‌های هنر اعم از شعر، تئاتر و سینما نیز مبتنی بر هنر است.

صفار هرندی با بیان اینکه افراد زیادی در خارج از کشور، چشم انتظار آثار هنرمندان ایرانی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ ایرانی- اسلامی هستند، افزود: مزیت نسبی ما با دیگر جهانیان در این است که از لحاظ جغرافیایی قرابت نزدیکی با امام رضا(ع) داریم و با داشتن کدهای فراوان و تبدیل آن  به آثار هنری، دیگران پای آثار ما می نشینند و از آن بهره می‌گیرند.

عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با اشاره به جنبه های مختلف،معرفتی، معنوی و علمی وجود امام رضا(ع) در کشور ما، گفت: مواردی مانند: ضامن آهو، زیارت آن حضرت، سفره های افطاری در ماه رمضان، غذای حضرت که بانی اصلی آن خودِ مردم هستند و موارد دیگر نمونه های بارزی از سوژه های مورد نظر  می باشد که هنرمند می تواند از منظر فهم درست و فقیهانه به آن،آثار فاخری را خلق کند.

مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) نیز در این آیین با بیان اینکه رویکرد بنیاد بین المللی امام رضا(ع) تحکیم اندیشه امامت و گسترش نظام ولایت در ایران اسلامی و حوزه بین المللی است، گفت: سیره اجتماعی، عبادی، تربیتی، علمی، مبارزاتی و جریان تمدنی و اجتماعی امام رضا ع در لایه های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی با تاکید بر لزوم جریان داستان و شعر به عنوان جریان اصلی برای پرداختن به لایه های مختلف ابعاد وجودی حضرت، افزود: جریان شعر، فلسفه، تئاتر رمان و داستان توانسته است سیطره فرهنگ غرب را در همه کشورها شکل دهد و ما هم باید بتوانیم در این هماورد تمدنی با رویکرد توسعه فرهنگ رضوی در گستره ایران اسلامی و حوزه بین المللی، رقابت کنیم.

سعیدی زاده با اشاره به پایه گزاری دفتر شعر و ادبیات رضوی در بنیاد امام رضا(ع) اظهار کرد: امیدواریم طی 4 سال آینده بتوانیم ارتقای خوبی به جشنواره شعر و داستان رضوی بدهیم.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه در این استان در آیین اختتامه پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی با اشاره به اینکه استفاده از داستان، فقط یک مبنا و روش غربی نیست، افزود: قرآن کریم در جاهای مختلف برای بیان داستان انبیا از این هنر و شیوه استفاده کرده است و در اشاعه فرهنگ رضوی نیز یکی از بهترین راهها استفاده از غالب داستان است.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی روش تربیتی و هدایتی را یکی از روشهای قرآن برای استفاده از داستان برشمرد و اظهار کرد:ابراز محبت نسبت به امام هشتم شیعیان بسیار ارزشمند است و همه کسانی که در این زمینه قلم می زنند، قابل تقدیر هستند.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان، خطاب به هنرمندان فعال در زمینه ترویج معارف رضوی، گفت: کسانی که قلم به دست می گیرند باید بیشتر به جنبه محتوایی داستان، توجه کنند و جنبه های معرفتی امام رضا(ع) و معارف اهل بیت را به گونه ای که شایسته مقام ایشان می باشد، بیان کنند.

در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی 8 برگزیده در بخش داستان کوتاه، 10 اثر در بخش رمان و 10 نفر از شرکت کنندگان استان سمنان، تقدیر شدند.

انتهای پیام/
شهربانو خسروی
ارسال نظر