خبرگزاری کار ایران

سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با ایلنا:

افزایش ورود تجهیزات پزشکی غیرمجاز به کشور / نظارت نیاز به بودجه و نیروی انسانی دارد

کد خبر : ۲۵۳۴۸۸

قاچاق دستگاه و تجهیزات پزشکی غیرمجاز به کشور خیلی زیاد شده است، و قبول داریم که نیازمند ساماندهی است / باید نظارت زیاد شود، البته افزایش نظارت نیاز به بودجه و نیروی انسانی دارد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره ورود تجهیزات پزشکی غیرمجاز به کشور گفت: یک کمیته فنی و سیاستگذار ایجاد شده است که پیش از ورود تجهیزات پزشکی به کشور درباره آن تحقیق می‌کند و اگر نیاز باشد، اجازه ورود دستگاه را می‌دهد.

محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با ایلنا درباره واردات تجهیزات پزشکی به کشور گفت: تجهیزات پزشکی وقتی وارد کشور می‌شوند از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو مورد بررسی‌های علمی قرار می‌گیرد تا دستگاه وارد شده از نظر برند و شرکت تولید کننده مورد تایید باشد. ضمن اینکه دستگاه‌ها باید از نظر فنی هم تایید شوند.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های وارداتی بعد از طی این مراحل برچسب اصالت خواهد داشت و کد دریافت می‌کند، افزود: این کد نشان‌دهنده این است که این دستگاه مورد تایید اداره کل تجهیزات پزشکی است. از این رو اگر دستگاه‌ها گواهی سلامت نداشته باشند و یا از مجاری غیرقانونی وارد شده باشند کد دریافت نمی‌کنند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: برخی از شرکت‌هایی که تجهیزات پزشکی از آنجا وارد می‌شوند، شرکت‌هایی هستند که خود سازمان آنها را معرفی کرده است.

وی درباره اینکه چه افراد و شرکت‌هایی می‌توانند؛ دستگاه‌های پزشکی را وارد کشور کنند، گفت: ما فراخوانی دادیم و برخی از شرکت‌ها اعلام آمادگی کردند، این شرکت‌ها بررسی شدند و اجازه ورود کالا‌ها و تجهیزات پزشکی را دریافت کردند.

هاشمی افزود: البته همه تجهیزات پزشکی از طریق مراجع رسمی وارد کشور نمی‌شود و ما شاهد ورود قاچاق تجهیزات پزشکی نیز هستیم. به همین دلیل برای اصالت دستگاه‌ها در فاکتور فروش دستگاه، کد کالا درج می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه بیماران چگونه می‌توانند؛ اطمینان داشته باشند که دستگاه پزشکی دارای استاندارد‌های لازم است، گفت: بیماران نباید به هر مرکزی برای استفاده از دستگاه‌های پزشکی مراجعه کنند. ممکن است فرد پزشک نباشد و تنها دوره آموزشی طی کرده باشد.

وی افزود: بیماران باید هم درباره پزشک معالج خود استعلام کنند و هم درباره دستگاه‌هایی که در آن مرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: فردی که می‌خواهد به طور مثال عمل لیزیک انجام دهد، قطعا نباید به هر مرکزی برای انجام این عمل مراجعه کند و تنها به یک تابلو و حرف دیگران استناد کند.

وی درباره اینکه چه اقداماتی برای جلوگیری از قاچاق لوازم و تجهیزات پزشکی به خصوص دستگاه‌های لیزر، در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود، گفت: در بحثقاچاق نمی‌توان به سادگی مسائل را بیان کرد، چرا که چالش‌های زیادی وجود دارد. باید تلاش کنیم تا آنجا که امکان دارد، نظارت‌ها را تقویت کنیم. برای این مهم ابتدا باید فرهنگ سازی کنیم و سطح آگاهی مردم را افزایش دهیم.

هاشمی گفت: علاوه بر این یک کمیته فنی و سیاستگذار ایجاد شده است که پیش از ورود تجهیزات پزشکی به کشور درباره آن تحقیق می‌کند و اگر نیاز باشد، اجازه ورود دستگاه را می‌دهد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: این کمیته هم در امور جاری پزشکی سیاستگذاری می‌کند و هم درباره ورود دستگاه‌ها اعمال نظر می‌کند و هم مجوز ورود دستگاه را می‌دهد.

وی درباره نوع برخورد با پزشک یا فرد دوره‌دیده‌ای که از تجهیزات غیراستاندارد استفاده می‌کند، گفت: نظر ما بر این است که در حوزه ورود غیرمجاز دستگاه‌های پزشکی به خصوص لیزر یک بازار مکاره ایجاد شده که نیازمند ساماندهی جدی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: بررسی و برخورد با برخی از مراکز غیرمجاز به صنف آرایشگران و برخی نیز به بهداشت محیط مربوط می‌شود. در بخش تجهیزات غیراستاندارد نیز سازمان غذا و دارو مسئول است. ما باید چند جانبه‌نگری داشته باشیم و اگر هر کس مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد، مشکلات کمتری را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: سازمان غذا و دارو نباید به هر دستگاهی اجازه ورود ندهد و از سوی دیگر پلیس نیز باید با ورود کالای قاچاق به کشور مبارزه کند. نمی‌توان گفت که تنها یک نفر مسئول همه امور است. همه ما در کنار هم وظیفه خود را باید به خوبی انجام دهیم.

هاشمی با اشاره به اینکه قاچاق دستگاه و تجهیزات پزشکی غیرمجاز به کشور خیلی زیاد شده است، افزود: قبول داریم که این مسئله نیازمند ساماندهی است. مهم‌تر از همه اینکه هیچ مرزی بین درمان پوستی و کارهای زیبایی پوستی وجود ندارد. چون این مرز از بین رفته نظارت و سیاستگذاری آن نیز سخت شده است.

وی گفت: پیشنهاد ما به مردم این است که از مراجعه به افراد غیرمتخصص یا افرادی که تخصص لازم درباره بیماری آن‌ها ندارند دوری کنند. چرا که مراجعه افراد به آنها آسیب‌های زیادی داشته و منجر به شکایت‌های زیادی در این باره نیز شده است.

وی با تاکید بر اینکه ما خود نیز این وضعیت را مطلوب نمی‌دانیم، افزود: باید نظارت زیاد شود، البته افزایش نظارت نیاز به بودجه و نیروی انسانی دارد. امیدواریم بتوانیم مثمر ثمر باشیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز