ربیعی در اولین همایش اقتصاد ایران:
دولتهای گذشته با سیاستهای صدقهای فقر اخلاقی در جامعه ایجاد کردند
آثار خلق اعتماد با سیاستهای رفاهی منسجم حاصل خواهد شد، این به معنی نفی سیاستهای رفاهی دولتهای گذشته نیست. چرا که دولتهای گذشته با سیاستهای رفاهی جبرانی و صدقهای فقر اخلاقی در جامعه را ایجاد کردند. پایههای سیاست رفاهی منسجم دولت یازدهم با توسعه بهداشت آغاز شده و توده ستایانه نبوده است.
وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: این تفکر در جامعه باید تقویت شود که ضعیف ترین ها در جامعه کمترین آسیب را ببینند و آسیب ها به صدک ها و دهک های پایین تر سوق داده نشود.
علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی در نشست هدفمندی یارانه ها(حمایت از خانوار) اولین کنفرانس اقتصاد ایران، پایین بودن سرمایه اجتماعی را مهمترین و بزرگترین مانع تصمیم گیری در حوزه اقتصاد دانست و گفت: آنچه موجب سخت شدن تصمیمات بزرگ و کلان در سطح جامعه میشود، پایین بودن سرمایه اجتماعی است که اعتماد مردم به دولت و خود، میتواند اثرات مخربی بر شرایط اقتصادی کشور ایجاد کند.
وی گفت: تصمیماتی در حوزه توزیع یارانه و سیاست های انقباضی چون کاهش واردات در دولت یازدهم دردست این دو صفت و شاخص اصلی توسعه و اقتصاد نیازمند اعتماد مردم است و دولت باید سیاست هایی برای افزایش اعتماد اجتماعی را به وجود آورد.
ربیعی تصریح کرد: این تفکر در جامعه باید تقویت شود که ضعیف ترین ها در جامعه کمترین آسیب را ببینند و آسیب ها به صدک ها و دهک های پایین تر سوق داده نشود.
وی در ادامه افزود: همانطور که براساس نظریه انتظار وقتی فرد خود را در شرایط سخت می بیند ترسیم آینده روشن برای او امیدوارکننده خواهد بود.
ربیعی با بیان اینکه آثار خلق اعتماد با سیاست های رفاهی منسجم حاصل خواهد شد افزود: این به معنی نفی سیاست های رفاهی دولت های گذشته نیست. چرا که دولت های گذشته با سیاست های رفاهی جبرانی و صدقه ای فقر اخلاقی در جامعه را ایجاد کردند. پایه های سیاست رفاهی منسجم دولت یازدهم با توسعه بهداشت آغاز شده و توده ستایانه نبوده است. عده ای سیاست رفاهی را هزینه قلمداد می کنند اما به نظر من هزینه برای اعتماد اجتماعی و توانمندسازی جامعه و ایجاد امید به آینده، خود نوعی سرمایه گذاری است.
ربیعی گفت: خصلت اصلی سیاست رفاهی توانمندسازی جامعه است که خود می تواند هزینه های جانبی اقتصاد را از جمله فقر، فحشا و فسادهای موجود را بکاهد.
وی در ادامه گفت: چندی پیش حسابداری خیر جمعی را می خواستیم اضافه کنیم و اکنون نیز می توانیم آن را نوعی خلق ثروت معنوی در سایه سرمایه اجتماعی بدانیم.
وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به آمار زیر ۴۰درصدی امید به آینده و بهبود در جامعه در نیمه اول سال ۹۲ که عددی زیر ۴۰درصد بوده است گفت: پیشگیری از آثار سیاسی - اجتماعی مخرب سیاست های اقتصادی و منسجم بودن و غیرسیاسی بودن آن باید گفتمان مسلط برنامه ریزی های کلان دولت باشد.
وی ادامه داد: امروز تنهایی و فردگرایی از دیگر اثرات مخرب سیاست های اجتماعی بوده است که نیازمند جراحی های بزرگ اقتصادی و در راستای آن ایجاد نشاط اجتماعی باشد.
وی با اشاره به مطلوبیت بسیاری از شاخص های اقتصادی دهه ۴۰ گفت: این دوران علی رغم موفقیت در عرصه اقتصاد سیاه ترین دوره اجتماعی و نشاط و آزادی های فردی در جامعه بوده است و سیاست های رفاهی شکاف های عمیقی را میان قشر فقیر و غنی جامعه ایجاد کرده بود.
دولت یازدهم با توجه بر سیاست خارجی، اقتصادی، اجتماعی و رفاهی به برخورد با چند نوع فقر پیش روی جامعه برخواسته است. از جمله آن فقر سلامت که اقدامات مناسبی در زمینه سلامت عمومی در جامعه ایجاد کرده است. فقر خوراکی و وجود سفره هایی خالی از ارزش غذایی و تامین نشدن نیازهای غذایی هم مورد توجه این دولت بوده است.
وی ادامه داد: فقر تامین اجتماعی و کاسته شدن از امید مردم به آینده روشن، فقر مسکن با پیچیدگی های خاص خود که قرار است دهک های پایین جامعه را متمرکزا پوشش دهد از سایر موارد مورد توجه دولت در برنامه ریزی های رفاهی و اجتماعی است.
ربیعی با بیان اینکه شورای عالی رفاه بعد از هشت سال راه اندازی شده است تا با مشارکت مردم مشکلات موجود حل شود و با توجه به برنامه ریزی هایی که در بهزیستی انجام شده است تسهیلاتی را در اعطای مجوز به خیریه ها و امور مرتبط به سازمان های خیریه در دستور کار دولت است.
وی در پایان گفت: فقر دیگری که جامعه ایران به عنوان گوهر ناب باید دنبال کند اخلاقیات است و گفت و گوی اجتماعی پیرامون سیاست های رفاهی منسجم قصد دارد افراد را توانمند کند و با الزامات اخلاقی و دیدن واقعیت های اجتماعی سیاست های رفاهی منسجمی را در شورای عالی رفاه وضع و عملی کند.