جلوگیری از تقلب در زعفران
تقلب در زعفران از طریق مخلوط کردن پرچم گیاه گلرنگ و گیاهان مشابه با زعفران یا رنگ کردن اشک های اطراف ذرت با رنگ های مصنوعی نظیر " تارترازین " یا سنگین کردن زعفران با افزودن رطوبت یا آغشته کردن آن با سایر مواد انجام میشود.
صدور پروانه تاسیس، بهره برداری و ساخت برای متقاضیان تولید و بسته بندی زعفران، در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام میشود.
به گزارش ایلنا، مینو حاجیان کارشناس اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، گفت: قیمت بالای زعفران موجب شده که این ماده در معرض تقلب های زیادی قرار گیرد. تقلب در زعفران از طریق مخلوط کردن پرچم گیاه گلرنگ و گیاهان مشابه با زعفران یا رنگ کردن اشک های اطراف ذرت با رنگ های مصنوعی نظیر " تارترازین " یا سنگین کردن زعفران با افزودن رطوبت یا آغشته کردن آن با سایر مواد انجام میشود.
وی صدور پروانه های تاسیس، بهره برداری و ساخت جهت واحدهای متقاضی فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی زعفران را در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و حمایت از تولید و صادرات این محصول ملی بیان کرد و اذعان داشت: به منظور ساماندهی تولید، توزیع و دسته بندی زعفران جهت عرضه در داخل کشور و با توجه به اینکه زعفران پس از پسته مهمترین محصول کشاورزی صادراتی ایران بوده و از پتانسیل بالایی در امر تولید و صادرات برخوردار است اقدامات انجام شده در این اداره کل را علاوه بر صدور پروانه ساخت به منظور ساماندهی وضعیت تولید و بسته بندی مواذ غذایی بومی و سنتی که به طور وسیع در مناطق خاصی از کشور تهیه و توزیع می گردند، صدور شناسه نظارت کارگاهی بیان کرد.
وی خاطر نشان کرد: این کار باعثمی شود تا ضمن شناسایی واحدهای موصوف و فراهم آوردن شرایط بهداشتی برای تولید مواد غذایی سالم و بهداشتی، شبکه کنترل و نظارت مستمر و دقیق تری بر فعالیت این دسته از واحدهای تولید و دسته بندی ایجاد گردد.
حاجیان افزود: ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید کننده زعفران از نظر شرایط و تجهیزات تولید و بسته بندی تحت عنوان حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع ادویه و چاشنی تدوین گردیده است.
کارشناس اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: حدود ۱۷ واحد فعال در زمینه آماده سازی و بسته بندی زعفران موفق به اخذ گواهی HACCP و در حدود سه واحد موفق به اخذ نشان ایمنی و سلامت در این زمینه گردیدهاند.
وی بابیان اینکه با توجه به اینکه تقلبات کمی، آلودگی های شیمیایی و فیزیکی از قبیل رنگ های مصنوعی، خار و خاشاک، مواد خارجی و… که عمدتا توسط واحدهای زیرزمینی و فاقد پروانه ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی صورت می گیرد، به خریداران توصیه کرد: در زمان خرید زعفران به شماره پروانه ساخت یا شناسه نظارت نوع بسته بندی و مشخصات درج شده برروی بسته ها، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس شرکت و نام تجاری آن توجه نمایند.