خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو:

بیماری‌های غیرواگیر در کشور رو به افزایش است

بیماری‌های غیرواگیر در کشور رو به افزایش است
کد خبر : ۲۲۹۴۳۸

در کشورهای پیشرفته، این بیماری‌ها خیلی زود و در سال‌های قبل افزایش پیدا کرده است اما در ایران بیماریهای غیرواگیر تازه شروع به رشد کرده‌اند.

معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو در اولین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران گفت: متأسفانه بیماری‌های غیرواگیر در ایران رو به افزایش است.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، رسول دیناروند با اشاره به این نکته که بیماریهای غیر واگیر رو به افزایش است گفت: در کشورهای پیشرفته، این بیماری‌ها خیلی زود و در سال‌های قبل افزایش پیدا کرده است اما در ایران بیماریهای غیرواگیر تازه شروع به رشد کرده‌اند.

وی گفت: در کشور ما معضل و دغدغه اصلی بیماری‌های واگیر دار نیستند، بلکه بیماری‌های غیر واگیر مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، انواع سرطان‌ها و آسم جزو اصلی دغدغه‌های نظام سلامت است و مهم‌ترین عامل اصلی مرگ و میر به شمار می‌روند.

وی با اشاره به افزایش بیماری غیر واگیر در کشور گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته سیر صعودی سرطان متوقف شده است همچنین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و بیماری دیابت کنترل شده است بنابراین می‌توان گفت پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با اصلاح سبک زندگی می‌سرمی شود.

دیناروند با اعلام این مطلب که هزینه‌های درمان بیمار‌ها برای دولت کمر شکن است خاطر نشان کرد: افراد زیادی درگیر با انواع بیماری‌ها ی مختلف در کشور هستند و هزینه‌های درمان دارویی این بیماران روز به روز افزایش می‌یابد.

وی گفت: پیشگیری از بروز بیماری چاره اصلی مقابله با بیمارهای مختلف است و در این خصوص اصلاح شیوه زندگی و اصلاح تغذیه و غذای جامعه از ضروریات است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به بحثسلامت محوری در تغذیه گفت: مهم‌ترین اولویتهای امروز تغذیه در کشور توجه به میزان کالری دریافتی و جلوگیری از بروز چاقی است و در همین خصوص استفاده کمتر از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، نمک، قند و شکر می‌تواند موثر باشد.

دکتر دیناروند تأکید کرد: در این زمینه اسیدچرب ترانس روغن‌ها که اکنون در روغن مصرفی خانوار ۵ درصد است، تا سال ۹۶ باید به زیر ۲ درصد برسد چرا که اسید چرب ترانس در روغن‌های خوراکی عامل بروز بیماریهای قلبی، عروقی، گرفتگی عروق و بروز سکته است ضمن اینکه افزایش وزن ناشی از مصرف چربی‌های مضر می‌تواند زمینه ساز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت باشد.

وی تصریح کرد: در تلاش برای اصلاح استاندارد روغن‌ها هستیم و در این خصوص تنها منتظر اصلاح استاندارد نمی‌مانیم و کار خود را برای کاهش اسیدچرب ترانس دست‌ساز در روغن‌ها انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به مردم اطمینان می‌دهیم که در سال ۹۶ هیچ روغنی با اسیدچرب ترانس بالای ۲ درصد در کشور تولید نخواهد شد، ضمن اینکه در واردات روغن‌های اشباع نیز محدودیت قائل می‌شویم.

دیناروند همچنین در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوار‌تر است، چرا که بیشتر میزان مصرفی ما خارج از صنعت است، اما تاکنون توانسته‌ایم ۱۰۰ فرآورده غذایی سالم با شکر و نمک کم را تولید و به آن‌ها نشان ایمنی و سلامت بدهیم.

دیناروند به نصب علامت راهنمای تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و در توضیح گفت: این راهنما رنگ‌های مختلفی دارد، سبز علامت غذای سالم و قرمز علامت غذای ناسالم است و این اقدام بزرگ‌ترین تحولی است که به مردم کمک می‌کند تا غذای سالم‌تر را دریافت کنند.

وی در پایان افزود: در جدولی که به رنگ‌های مختلف درآمده، حد مجاز نمک، شکر و دیگر افزودنی‌ها و همین‌طور حد مصرف‌شده این مواد در آن محصول غذایی ذکر شده و به مردم این امکان را می‌دهیم تا دست به انتخاب صحیح بزنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز