خبرگزاری کار ایران

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی:

اسید چرب ترانس روغن‌ها تا پایان سال به زیر ۲ درصد می‌رسد

اسید چرب ترانس روغن‌ها تا پایان سال به زیر ۲ درصد می‌رسد
کد خبر : ۲۲۵۶۷۸

میزان اسید چرب ترانس روغن‌ها در ۱۰ سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده که همواره دست اندرکاران حوزه سلامت، سیاستگذاران و مدیران بخش صنعت در زمینه کاهش این میزان تلاش کرده‌اند.

رییس انستیتو تحقیقات تغدیه‌ای و صنایع غذایی کشور از کاهش میزان اسید چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار‌ها خبر داد و گفت: قرار است تا پایان امسال اسید چرب ترانس روغن‌ها که در حال حاضر کمتر از ۵ درصد است به زیر ۲ درصد برسد و در نظر است با تلاش بخش صنعت در سال ۹۴ به میزان صفر برسد.

به گزارش ایلنا، مجید حاجی فرجی در آستانه برپایی نخستین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران که ۹ تا ۱۲ آذرماه در پژوهشگاه نیروی تهران برگزار می‌شود با اعلام این خبر گفت: میزان اسید چرب ترانس روغن‌ها در ۱۰ سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده که همواره دست اندرکاران حوزه سلامت، سیاستگذاران و مدیران بخش صنعت در زمینه کاهش این میزان تلاش کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه منشاء بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی، مصرف روغن‌های با اسید چرب ترانس و چربی‌های اشباع بالا است، خاطرنشان کرد: طی مصوبات شورای سلامت و امنیت غذایی، ابتدا با تغییر نوع روغن خانوار از جامد به مایع گام‌هایی برداشته شد و قرار است در گام‌های بعدی در روغن مصرفی صنایع غذایی به ویژه صنوف که عمدتا از روغن‌های اشباع با اسید چرب ترانس بالا استفاده می‌کنند، تغییراتی صورت پذیرد.

حاجی فرجی با اشاره به اینکه نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران علوم تغذیه «چشم‌اندازهای نوین، نقش‌های تازه» است، تصریح کرد: یکی از چشم‌اندازهای نوین در علوم تغذیه به ویژه در کشور ما توجه به بحثامنیت غذایی و تغذیه است که جزو سیاست اولویت‌های تحقیقاتی انستیتو تحقیقات تغذیه نیز به شمار می‌رود.

وی گفت: منظور از امنیت تغذیه‌ای دسترسی مردم به غذای سالم و کافی از طرق قابل قبول اجتماعی برای یک زندگی سالم و فعال بوده که در آن بر دسترسی پایدار و تغذیه سلولی تاکید شده است.

دبیرعلمی نخستین کنگره بین‌المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران یادآور شد: در حال حاضر در کشور بحثسوءتغذیه کمبود انرژی نداشته و از نظر دسترسی به منابع انرژی و پروتئین به جز برخی از مناطق محروم مشکل چندانی وجود ندارد، اما آنچه نگرانی کار‌شناسان تغذیه و دست‌اندرکاران حوزه سلامت را به همراه دارد، بحثگرسنگی سلولی به دلیل کمبود ریز مغذی‌ها است.

وی گفت: به دلیل اهمیت این موضوع در کنگره فوق علاوه بر بحثامنیت تغذیه‌ای، مباحثی از قبیل راهنماهای تغذیه پایدار، سواد و فرهنگ تغذیه‌ای، ایمنی غذا و سلامت جامعه، تغذیه از سلول تا جامعه، پیشگیری از کوتاه قدی و… در قالب ۱۵ سمپوزیوم ارایه خواهد شد.

به گفته حاجی فرجی از آنجا که بحثامنیت غذایی در جوامع مختلف شامل تامین غذای سالم و کافی است، این موضوع از مرحله تولید محصولات کشاورزی(از زمین و خاک) تا سفره مردم را می‌پوشاند، مباحثمربوط به بار میکروبی محصولات به انواع آلاینده‌ها در این حوزه جای دارد و عمده پرسش‌های مردم در مورد سلامت مرغ، شیر، میوه و صیفی‌جات مصرفی همگی در این حوزه جای می‌گیرد که در این کنگره به مباحثفوق نیز پرداخته می‌شود.

گفتنی است، همزمان با برپایی این کنگره، نمایشگاه محصولات و صنایع غذایی برپا و در آن جدید‌ترین دستاوردهای این حوزه ارائه خواهد شد.

علاقه‌مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی(irannutrition۲۰۱۴. ir) مراجعه کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز