رئیس سازمان بهزیستی کشور:
۳۰ درصد سالمندان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند
۱۸۰ هزار بیمار روانی مزمن در مراکز درمانی بهزیستی نگهداری میشوند که بخش عظیمی از این بیماران، سالمندان هستند که هزینههای بسیار کلانی برای آنها صرف میشود.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: ۳۰ درصد از سالمندان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ همایون هاشمی درنخستین نشست شورای ملی سالمندان با بیان اینکه سالمندی از چالشهای اساسی کشور تلقی میشود که باید برای آن برنامه ریزی صورت گیرد، گفت: ۹ مهرماه روز جهانی سالمند است که براساس پیمان نامه جهانی هر ساله این روز را در کشور جشن میگیریم اما تاکنون اقدام عملی در این زمینه انجام نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۸۳ تاکنون تنها سه جلسه در سطح وزیر در مورد سالمندان برگزار شده است، گفت: امسال با دستور وزیر کار دبیرخانه این شورا فعال شده و تاکنون ۱۰ جلسه را با حضور کارشناسان برگزار کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: قصد داریم که در این شورا با مشارکت دستگاههای مختلف، سازمانهای مردم نهاد و کارشناسان سند ملی سالمندی را بازسازی کنیم، اکنون پیش نویس این سند آماده شده که با پیشنهاد وزیر کار آن را در اختیار دستگاههای مختلف قرار میدهیم تا نظرات آنها نیز در تدوین این سند لحاظ شود.
به گفته وی اکنون بیش از ۳۰ درصد سالمندان کشور تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند که این مساله نشان دهنده آن است که در دوران جوانی ساز و کار حمایتی برای این افراد وجود نداشته است.
هاشمی با اشاره به اینکه ۱۸۰ هزار بیمار روانی مزمن در مراکز درمانی بهزیستی نگهداری میشوند، گفت: بخش عظیمی از این بیماران سالمندان هستند که هزینههای بسیار کلانی برای آنها صرف میشود.
وی افزود: از ۲۸ مرکز نگهداری بهزیستی حدود ۴ هزار مرکز مربوط به سالمندان است که اگر ساز و کار علمی وجود داشته باشد، میتوانیم این بخش را به نهاد دیگری منتقل کنیم.
در ادامه این جلسه محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در تمامی دنیا جمعیت سالمندان در حال افزایش است، گفت: سالمندان با مشکلات مختلفی همچون بیماریهای جسمی، روحی و تنهایی روبرو هستند، اما مهمترین مساله آنها مشکلات مالی است.
وی ادامه داد: متاسفانه پزشک متخصص سالمندان در کشور بسیار کم وجود دارد و خود سالمندان نیز اطلاع چندانی از دوران سالمندی ندارند.
همچنین کوششی؛ جمعیتشناس و استاد دانشگاه نیز عنوان کرد: حمایتهای اجتماعی غیررسمی برای سالمندان در چهار گروه حمل و نقل، حمایتهای عاطفی، مالی و پرستاری دسته بندی میشود که به جز حمایت مالی بقیه گروهها با سلامت روانی سالمندان ارتباط مثبت دارد، اما گرفتن کمک مالی سالمندان از فرزندان خود موجب احساس افسردگی در آنها میشود.
وی ادامه داد: اکنون ۱۵ درصد از سالمندان کشور دچار افسردگی هستند.