خبرگزاری کار ایران

ییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور:

مصرف روغن پالم، موجب افزایش کلسترول خون می شود

مصرف روغن پالم، موجب افزایش کلسترول خون می شود
کد خبر : ۲۰۵۸۷۴

نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد از انواع نامناسب چربی می تواند باعثافزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطان ها شود.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور مصرف زیاد اسید پالمتیک که ۴۴ درصد روغن پالم را تشکیل می دهد، را موجب افزایش کلسترول خون و احتمال وقوع بیماری های قلبی و عروقی بیان کرد.

به گزارش ایلنا از پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی، «مجید حاجی فرجی» با بیان این که بخش عمده انواع روغن پالم وارداتی به کشور در تولید مصرف می شود، افزود: وجود اسیدهای چرب اشباع در این روغن سبب می شود که این روغن در دمای محیط حالت نیمه جامد تا جامد داشته باشد.

وی با بیان این که در سال های اخیر مضرات اسید های چرب ترانس به اثبات رسیده است، تصریح کرد: نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد از انواع نامناسب چربی می تواند باعثافزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطان ها شود، به نحوی که انواع اسیدهای چرب اشباع، ۹ تا ۲۴ درصد خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: افزایش دریافت چربی موجب افزایش انرژی دریافتی، توده چربی بدن و در نهایت اضافه وزن خواهد شد که تمام این عوامل به طور مستقل خطر ابتلا به بیماری های مزمن را در پی دارند.

حاجی فرجی روغن پالم را یکی از روغن های مضر که ریشه آن در غرب افریقا بوده و توانسته به نواحی استوایی مثل مالزی و اندونزی راه پیدا کند عنوان کرد و اظهارداشت: از آنجا که این روغن بدون نیاز به هیدروژناسیون و تولید اسید چرب ترانس به فرم جامد و غیر جامد در دسترس است، باعثشده تا مصرف روغن پالم روند افزایشی داشته باشد.

وی بیشترین مصرف روغن پالم وارداتی را در تولید روغن های سرخ کردنی بیان کرد و گفت: چون روغن پالم می تواند در دمای محیط، حالت نیمه جامد تا جامد داشته باشد و به دلیل داشتن اسید چرب، مقاومت خوبی در طی فرایند حرارتی از خود نشان دهد، در روغن های سرخ کردنی و در محصولاتی مثل چربی های قنادی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور همچنین میزان روغن پالم تولید شده در جهان را حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد بیان کرد و گفت: تولید روغن پالم در سال ۲۰۰۵ با پیشی گرفتن از تولید روغن سویا، رتبه اول در انواع روغن ها را به خود اختصاص داد.

حاجی فرجی افزود: در سال های اخیر تولید جهانی پالم به حدود ۵۰ میلیون تن رسیده است که پس از آن سویا، کلزا و آفتابگردان قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: از میزان تولید ۵۰ میلیون تن روغن پالم خوراکی حدود ۴۰ میلیون تن آن صادر می شود که از این میزان کشورهای هند و چین ۱۴ میلیون تن و اتحادیه اروپا حدود ۷میلیون تن در سال واردات دارند و میزان واردات روغن پالم در سال ۹۲ به کشور ایران نیز حدود ۷۵۰ هزار تن بوده است.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه همچنین، با اشاره به ارتباط مصرف روغن نخل(پالم) با بیماری های قلبی و عروقی، گفت: مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۵ در کاستاریکا، نشان داد جایگزین کردن روغن نخل با روغن های گیاهی مایع(غیر هیدروژنه) موجب کاهش خطر حملات قلبی می شود.

حاجی فرجی با اشاره به گزارش مرکز مطالعات بهداشت همگانی، افزود: مطالعات این مرکز حاکی از آن است که مصرف زیاد اسید پالمتیک که ۴۴ درصد روغن نخل را تشکیل می دهد، موجب افزایش کلسترول خون و احتمال وقوع بیماری های قلبی و عروقی می شود.

وی بر محدودیت مصرف اسید پالمتیک و غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع تاکید کرد و تصریح کرد: طبق گزارش انستیتو ملی بهداشت و سازمان کشاورزی ایالات متحده در سال ۲۰۰۶، روغن نخل(پالم) جایگزینی ایمن برای روغن های نسبتا هیدروزنه(حاوی اسید های چرب ترانس) در صنایع غذایی نیست، چرا که همچون چربی های ترانس، موجب افزایش کلسترول بد(LDL) و آپولیپو پروتئین بی(B) می شود.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به این که اسید پالمتیک باعثافزایش سطح سرمی کلسترول تام و LDL کلسترول می شود، گفت: در کشور های اروپایی حرکت هایی در جهت کاهش واردات این روغن انجام گرفته است و در کشور فرانسه قانونی به نام نوتلا تصویب شد که در آن کارخانجات صنایع غذایی که تمایل به استفاده از روغن پالم در محصولات خود دارند باید ۳۰۰ درصد مالیات بیشتری برای ورود این محصولات پرداخت کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز