خبرگزاری کار ایران

توزیع قانونمند رادیودارو به مراکز پزشکی هسته ای معتبر

کد خبر : ۱۹۶۷۳۹

توزیع رادیودارو به مراکز پزشکی هسته ای معتبر، با استقرار هیات بازرسی اداره کل نظارت و بازرسی امور نیرو و ارتباطات در سازمان انرژی اتمی ایران، قانونمند شد.

توزیع رادیودارو به مراکز پزشکی هسته ای معتبر، با استقرار هیات بازرسی اداره کل نظارت و بازرسی امور نیرو و ارتباطات در سازمان انرژی اتمی ایران، قانونمند شد.

به گزارش ایلنا از سازمان بازرسی کل کشور، تا قبل از سال ۱۳۹۳، بیش از نیمی از ۱۳۷ مرکز فعال پزشکی هسته ای در سطح کشور بر خلاف مفاد ماده ۴ قانون حفاظت در برابر اشعه، دارای مجوز معتبر کار با اشعه از سازمان انرژی اتمی ایران نبوده اند.

از آنجا که پروانه اشتغال مراکز پزشکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر می شود، تذکرات و اخطارهای دفتر حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی مؤثر نبوده و این مراکز با رعایت نکردن الزامات و استاندارهای پیش بینی شده در مجوز کار با اشعه، باعثشد سلامت افراد جامعه و بویژه بیماران و پزشکان مرتبط با امر پزشکی هسته ای به خطر بیافتد.

بازرسی امور نیرو و ارتباطات با استقرار در سازمان انرژی اتمی ایران، ضمن بررسی موضوع و ارائه گزارش بازرسی با عنوان «نحوه نظارت بر توزیع رادیودارو در کشور»، پیشنهاد کرد از آنجا که تولید و توزیع رادیودارو در کشور بصورت عمده توسط شرکت پارس ایزوتوپ از زیرمجموعه های سازمان انرژی اتمی ایران اجرا می شود، جهت التزام مراکز متخلف به رعایت قانون و استانداردهای مرتبط، سازمان انرژی اتمی ایران، از طریق شرکت پارس ایزوتوپ، توزیع رادیودارو را که شریان اصلی حیات مراکز پزشکی هسته ای است محدود به مراکز حائز مجوز معتبر نماید.

بر این اساس، توزیع رادیو دارو به دو مرکز در تهران و یک مرکز در همدان قطع شد.

همچنین مقرر شد به کلیه مراکز دولتی دو ماه و مراکز خصوصی یک ماه فرصت داده شود تا نسبت به دریافت مجوز اقدام کند و پس از پایان مهلت های داده شده، نسبت به قطع رادیو دارو مراکز متخلف اقدام شود.

توجه مسوولان معاونت درمان آن وزارتخانه نسبت به فرآیند صدور پروانه جلب شده و با توجه به جلسات برگزار شده، مقرر شد حین صدور پروانه، شرط احراز مجوز کار با اشعه با جدیت برای مراکز پزشکی هسته ای مطالبه شود.

در همین ارتباط مدیرکل دفتر حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان نماینده واحد قانونی مشخص شده در قانون حفاظت در برابر اشعه، اعلام کرد که از ۷۴ مرکز پزشکی هسته ای بدون تأیید مجوز کار با اشعه و یا بدون مجوز معتبر در بهمن ماه سال گذشته تا کنون، ۳۸ مرکز موفق به دریافت مجوز از آن امور شده اند که این موضوع موجب تکاپوی مراکز پزشکی جهت رعایت استانداردهای مندرج در مجوز کار با اشعه شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز