خبرگزاری کار ایران

شرایط ادامه بیمه پردازی به صورت اختیاری

کد خبر : ۱۹۱۰۹۲

حداکثر سن پذیرش درخواست متقاضی ادامه بیمه به صورت اختیاری برای مردان و زنان ۵۰ سال تمام در تاریخ ثبت تقاضاست.

مدیرکل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی، شرایط ادامه بیمه پردازی به صورت اختیاری را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان تامین اجتماعی، «سیروس نصیری» افزود: افرادی که به عللی غیر از علل مندرج در قانون تامین اجتماعی از ردیف بیمه شدگان خارج شده یا بشوند و یا به عبارتی در تاریخ ارائه تقاضای بیمه مشمول هیچ یک از نظام های بیمه ای نباشند، می توانند درصورت تمایل بیمه خود را به صورت اختیاری ادامه دهند.

وی با بیان اینکه متقاضی ادامه بطور بیمه اختیاری باید حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه، به عنوان یکی از شرایط ادامه بیمه به صورت اختیاری را داشته باشد، ادامه داد: متقاضی که قبلا با اشتغال در کارگاه ها و موسسات مشمول قانون تامین اجتماعی و یا براساس مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد دارای حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه باشد، می تواند با مراجعه به نزدیکترین شعبه محل سکونت خود درصورت احراز شرایط مقرر نسبت به ارائه تقاضا، انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه اقدام نموده و با رعایت ضوابط مربوطه از تعهدات قانونی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و خدمات درمانی سازمان بهره مند شود.

این مقام مسوول در تامین اجتماعی با بیان اینکه سن متقاضی دیگر شرط ادامه بیمه به صورت اختیاری است، گفت: حداکثر سن پذیرش درخواست متقاضی ادامه بیمه به صورت اختیاری برای مردان و زنان ۵۰ سال تمام در تاریخ ثبت تقاضاست.

وی افزود: درصورتیکه سن متقاضی بیشتر از سن اشاره شده باشد، پذیرش تقاضا منوط به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه معادل مدت مازاد سنی مقرر خواهد بود.

نصیری درباره ارائه تعهدات سازمان تامین اجتماعی به بیمه شدگان اختیاری، تصریح کرد: مستمری بازنشستگی، بازماندگان و ازکارافتادگی درصورت احراز شرایط قانونی به بیمه شدگان اختیاری تعلق می گیرد و در صورت بیماری و بارداری، مشمولین می توانند از خدمات درمانی واحدهای درمانی ملکی و طرف قرارداد سازمان برخوردار شوند.

وی با اشاره به اینکه بهره مندی بیمه شدگان اختیاری از مزایای قانون تامین اجتماعی منوط به پرداخت حق بیمه است نه اشتغال، ادامه داد: بنابراین سازمان درصورت وقوع از کارافتادگی جزئی تعهدی به ارائه حمایت ندارد، زیرا مساله از کارافتادگی جزئی و پرداخت مستمری در این زمینه، در حوادثناشی از کار مطرح است که در خصوص بیمه شدگان اختیاری موضوعیت ندارد.

نصیری درخصوص تعهدات کوتاه مدت سازمان تأمین اجتماعی به بیمه شدگان اختیاری، گفت: با توجه به تعاریف قانونی مربوطه، این گروه از بیمه شدگان مشمول دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری، کمک ازدواج، بیمه بیکاری و… نبوده، لیکن پرداخت هزینه های وسایل کمک پزشکی(پروتز و اروتز) و کمک هزینه کفن و دفن به بیمه شدگان اختیاری بلامانع خواهد بود.

وی با بیان اینکه نرخ پرداخت حق بیمه بیمه شدگان اختیاری ۲۹ درصد است، تاکید کرد: نرخ پرداخت حق بیمه بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری برای استفاده از تمامی تعهدات قانونی مقرر ۲۶ درصد بوده و سه درصد حق بیمه مانند بیمه شدگان اجباری برعهده دولت است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز