خبرگزاری کار ایران

انستیتو پژوهشی سلامت روان تاسیس می‌شود

انستیتو پژوهشی سلامت روان تاسیس می‌شود
کد خبر : ۱۷۷۰۵۸

«۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه از نوعی افسردگی رنج می برند که بخش عظیمی از مشکلات خانواده های آنان و عدم توانایی افراد برای فعالیت در اجتماع به این موضوع مربوط می شود.»

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، «انستیتو پژوهشی سلامت روان» تاسیس می کند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم بهزیستی، معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن دیدار از بخش های مختلف بستری، مددکاری، کاردرمانی و کارگاههای توانبخشی حرفه ای مجتمع روانپزشکی رازی، در خصوص تاسیس انستیتو پژوهشی سلامت روان گفت: سلامت روان از نظر وزارت بهداشت، در اولویت قرار دارد.

«رضا ملک زاده» افزود: ۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه از نوعی افسردگی رنج می برند که بخش عظیمی از مشکلات خانواده های آنان و عدم توانایی افراد برای فعالیت در اجتماع به این موضوع مربوط می شود.

ملک زاده به پتانسیل موجود در دانشگاه علوم بهزیستی و این مجتمع بیمارستانی، به لحاظ نیروهای متخصص روانپزشک و پزشکی اجتماعی در زمینه های مختلف، اشاره کرد و افزود: انستیتو پژوهشی سلامت روان می تواند شامل چند مرکز تحقیقاتی خاص مانند اعتیاد، سالمندی، کودکان و نوجوانان برای ارتقای کیفیت خدمات به اقشار مختلف جامعه شود.

وی اظهارداشت: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت می تواند به این انستیتو مجوز فعالیت اعطا کند علاوه براینکه از سازمان برنامه و بودجه، درخواست ردیف پژوهشی برای فعالیت های آن داشته باشد.

معاون پژوهشی وزارت بهداشت، همکاری با چند مرکز معتبر و فعال دنیا در زمینه سلامت روان را برای پژوهشگران دانشگاه علوم بهزیستی و مجتمع روانپزشکی رازی لازم دانست تا در کسب دانش و تجربه محققان ایرانی بخصوص محققان جوان موثر باشد.

ملک زاده، اجرای طرح «کوهورت» در میان افراد سالم جامعه از طریق سنجش وضعیت آنان با سئوالاتی که مربوط به سلامت روان می شود در راستای پیشگیری از بیماریهای روانی و همچنین کوهورت در میان بیماران روانی را برای اساتید و پژوهشگران دانشگاه علوم بهزیستی با همکاری مجتمع بیمارستانی روانپزشکی رازی، بسیار حائز اهمیت دانست.

وی، اجرای طرح ˈ ثبت آمار بیماران روانی(register) ˈ را به مسئولان پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و مجتمع روانپزشکی رازی توصیه کرد و افزود: بخشی از بودجه وزارت بهداشت به اینگونه طرح ها اختصاص دارد که می توان بودجه لازم را برای ثبت آمار بیماران روانی کل کشور نیز اختصاص داد.

وی اجرای طرح ثبت آمار بیماران روانی را برای انجام پروژه های تحقیقاتی دیگر با همکاری انجمن های حمایتی و یا خانواده بیماران لازم دانست که می تواند در پیگیری وضعیت بیماران حتی با تماس تلفنی به صورت دوره ای، توسط متخصصان و محققان موثر باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین با توجه به حضور مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا(احبا) در این دیدار، نقش افراد خیر و تشکل های غیردولتی خیریه را در فعالیت های علمی بسیار حائز اهمیت دانست.

ملک زاده در این زمینه توصیه کرد: تیمی از برجسته ترین اعضای هیات علمی و گروهی از افراد خیر و نیکوکار، نهادی را برای حمایت از فعالیت های علمی شکل دهند تا بتواند از کمک های مردم نیکوکار تا کمک های بزرگتری در جهت فعالیت های علمی و کاربردی در جامعه جذب کند.

ملک زاده در ادامه به سه پروژه بزرگ ملی در زمینه سلامت اشاره کرد و خواست تا مراکز تحقیقات ژنتیک و سالمندی دانشگاه علوم بهزیستی با همکاری مجتمع روانپزشکی رازی، در اجرای این پروژه ها مشارکت داشته باشند.

ˈ محمدتقی جغتایی ˈ سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این دیدار با معرفی این مرکزگفت: حوزه های فعالیت این دانشگاه شامل سلامت روان، سلامت اجتماعی، رفاه اجتماعی و توانبخشی است.

وی مراکز تحقیقات ژنتیک، مدیریت رفاه اجتماعی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، سوء مصرف و وابستگی به مواد، رشد فناوری تجهیزات توانبخشی، سلامت در حوادثو فوریت های پزشکی، توانبخشی اعصاب اطفال، مسائل اجتماعی روانی سالمندان را از جمله مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه علوم بهزیستی معرفی کرد.

جغتایی با معرفی دو بیمارستان روانپزشکی رازی و توانبخشی رفیده، به فعالیت چهار مرکز توانبخشی جامع اخوان، سینا، اسماء و شوش که تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است، اشاره کرد.

سرپرست دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین ضمن برشمردن ویژگی های مجتمع آموزشی، درمانی و پژوهشی روانپزشکی رازی، برنامه های آینده دانشگاه علوم بهزیستی برای این مرکز درمانی را ذکر کرد.

جغتایی با بیان نمونه هایی از برنامه های پژوهشی در حوزه سلامت روان، از معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواست تا با حمایت آن معاونت، مرکز پژوهشی سلامت روان تاسیس شود تا در آینده بتواند پاسخگوی نیازهای ملی و منطقه ای باشد.

«محمدرضا خدایی اردکانی» رییس مجتمع آموزشی، درمانی روانپزشکی رازی، وجود بیماران روانی ارجاع داده شده از سوی قوه قضائیه به این مجتمع بیمارستانی را زمینه مناسبی برای تحقیقات در خصوص ˈ جرم و جنایت ˈ دانست.

معاون درمان و توانبخشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: پیشنهاد ایجاد «فلوشیپ روانپزشکی قانونی» نیز با توجه به وجود بستر مناسب آموزشی در مجتمع روانپزشکی رازی ارایه شده است.

مجتمع آموزشی، درمانی تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی رازی به عنوان یکی از قدیمی ترین بیمارستان های روانی کشور در سال ۱۲۹۷ شمسی در شرق شهر ری و در وسعتی حدود یکصد هکتار تاسیس شد.

این مجتمع با ۱۵۰۰ تخت(یک چهارم تختهای بیماران روانی کشور) به عنوان بزرگترین مرکز درمانی - آموزشی درزمینه اختلالات روانی در خاورمیانه مطرح است.

مجتمع روانپزشکی رازی با ۴۳ ساختمان، دارای واحدهای روانپزشکی اطفال، روانپزشکی بالغین، روانپزشکی سالمندان، داخلی، نورولوژی، مامایی، دندانپزشکی، توانبخشی روان، روانشناسی، کاردرمانی روان، مددکاری، نوار مغزی، الکترو شوک، داروخانه، رادیولوژی و آزمایشگاه است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز