خبرگزاری کار ایران

دبیرکل خانه پرستار انتقاد کرد:

طرح تحول نظام سلامت به «پزشک سالاری» منجر شده است

طرح تحول نظام سلامت به «پزشک سالاری» منجر شده است
کد خبر : ۱۷۳۹۵۱

«صدای خرد شدن استخوانهای پرستاری زیر فشار ناشی از طرح تحول نظام سلامت شنیده می‌شود. / کمبود پرستار باعثشده که مردم از حداقل مراقبت های پرستاری که حق بدیهی انان است محروم شوند.»

دبیرکل خانه پرستار با ارسال نامه سرگشاده ای به رئیس جمهور، خواستار اجرای قانون تعرفه گذاری و خدمات پرستاری پس ازگذشت ۷ سال ازتصویب این قانون شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد شریفی مقدم در نامه‌ای که امروز برای حسن روحانی ارسال کرده است، با انتقاد از نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت که به عنوان مهمترین برنامه دولت یازدهم در حوزه درمان معرفی می‌‌شود، نوشته است: تهیه کنندگان و متولیان طرح مذکور به جز خودشان که کمتر از ۱۰ درصد جمعیت نظام سلامت هستند بقیه کارکنان نظام سلامت و حتی مردم را ندیده اند.

دبیرکل خانه پرستار در این نامه سرگشاده با بیان اینکه «صدای خرد شدن استخوانهای پرستاری زیر فشار ناشی از طرح تحول نظام سلامت شنیده می‌شود»، آورده است: متاسفانه هیچ‌گونه زیرساخت و پیش بینی لازم در این حوزه صورت نگرفته و باید اذعان داشت که در حوزه پرستاری کیفیت خدمات نسبت به قبل به شدت افت و مردم و بیماران دچار خسارات بیش از پیش شده‌‌اند و در نتیجه کمبود پرستار باعثشده که مردم از حداقل مراقبت های پرستاری که حق بدیهی انان است محروم شوند و با افزایش مراجعات ناشی از طرح و علی رغم تلاش‌های همه جانبه پرستاران متاسفانه خدمات پرستاری نه تنها در شان مردم نیست، بلکه بیماران از حداقل‌ خدمات پرستاری محروم و دچار آسیب و خسارات می‌شوند.

یه گزارش ایلنا، متن کامل نامه سرگشاده ای دبیرکل خانه پرستاربه رئیس جمهور به این شرح است:

جناب اقای دکتر روحانی رئیس محترم ومحبوب جمهوری اسلامی ایران

با عرض سلا م واحترام

با عنایت به دغدغه ها و برنامه های حضرتعالی در حوزه سلامت، مردم انتظار تغییرات در ارایه خدمات بهداشتی درمانی را از دولت تدبیر امید داشتند و آنچه مسلم است بیشترین خدمات در حوزه سلامت توسط پرسنل پرستاری انجام می شود و پرستاران در صف اول پاسخگویی به مردم هستند و موقعی که خبر برنامه تحول نظام سلامت اعلام شد، جامعه پرستاری کشور خوشحال از اینکه با رفع موانع خدمتی اشان و با مشارکت هرچه تمام تر در کاهش الام مردم کمک نمایند.

اما برخلاف انتظار:

در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندکردن یارانه و بیت‌المال به وزارت بهداشت تخصیص داده شد تا بتواند کیفیت خدمات بهداشتی درمانی را افزایش دهد که متاسفانه تفکر مطلق پزشک سالار حاکم بر وزارت بهداشت طبق معمول در جهت راستای تامین منافع گروهی خاص، این اعتبار بی سابقه را در قالب ۷ بسته تحت عنوان حمایت از ماندگاری پزشکان، حضور پزشکان متخصص مقیم و ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستانها و با یک روکش مردمی تحت عنوان کاهش پرداختی بیماران؛ بطور مستقیم و غیرمستقیم به جیب گروهی قلیل سرازیر نمود که شاید آقایان پزشک بخشی از شرح وظایف تکلیفی وقانونی خود را انجام دهند که البته بعید است! و این در حالی است که بار اصلی این طرح بر دوش پرستاران افتاده و صدای خرد شدن استخوانهای پرستاری زیر فشار ناشی از این طرح شنیده می‌شود و متاسفانه هیچ‌گونه زیرساخت و پیش بینی لازم در این حوزه صورت نگرفته و باید اذعان داشت که در حوزه پرستاری کیفیت خدمات نسبت به قبل به شدت افت و مردم و بیماران دچار خسارات بیش از پیش شده‌‌اند و در نتیجه کمبود پرستار باعثشده که مردم از حداقل مراقبت های پرستاری که حق بدیهی انان است محروم شوند و با افزایش مراجعات ناشی از طرح و علی رغم تلاش‌های همه جانبه پرستاران متاسفانه خدمات پرستاری در شان مردم که هیچ؛ بلکه بیماران از حداقل‌ خدمات پرستاری محروم و دچار آسیب و خسارات می‌شوند.
جامعه پرستاری بر خود وظیفه دانسته، مرتبا مسایل، مشکلات و موانع خدمتی را از طرق مختلف به مسئولین ذی زبط منتقل و منعکس نموده تا شاید به درد مردم و دغدغه پرستاران توجه شود ولی دریغ از گوش شنوا؟

آقای رئیس جمهور:

من نمی دانم این طرح ازکجا الگو گرفته شده؟ تهیه کنندگان و متولیان طرح مذکور به جز خودشان که کمتر از ۱۰ درصد جمعیت نظام سلامت هستند بقیه کارکنان نظام سلامت وحتی مردم را ندیده اند، آنچه بدیهی است در هیچ کجای دنیا اختلاف در پرداخت ها در نظام سلامت به ۳۰۰ برابر نمی رسد!! و با نگاهی سطحی بر طرح، غیر کارشناسی بودن آن مشخص مینماید! و متاسفانه در طرح مذکور اختلاف در پرداخت ها نسبت به قبل که همواره مورد اعتراض جامعه پرستاری بوده فاحش تر شده است!

لذا پیشنهاد می گردد با اعزام گروهی کارشناس متخصص بی طرف و بطور نامحسوس از بیمارستانهای پایتخت بازید نموده و ببنید چقدر هزینه بیماران کاهش یافته و چه خدماتی به سبد درمان بیماران اضافه شده؟ و آیا بیماران حتی در وقت اداری صبح توسط هیئت علمی ویزیت می‌شوند؟ حال عصر وشب که جای خود دارد!

جناب اقای دکتر روحانی رئیس محترم جمهور

طرح تحول توانسته آن بخشی از دغدغه مردم که مربوط به تهیه اقلام دارویی و تجهیزات خارج از بیمارستان بوده را کاهش دهد که جای تشکر دارد؛ ولی اگر از خانواده و یا همراه بیمار سوال شود، بین گزینه «تهدید جان بیمار ناشی از کیفیت پایین خدمات پرستاری به دلیل کمبود نیرو»(به دلایل مشخص که طی ادوار گذشته بارها و بارها منعکس شده) و «تهیه اقلام دارویی وتجهیزات و… در هرکجا و به هر قیمتی وبه هر زحمتی»، کدام گزینه را انتخاب خواهد کرد؟ جواب این سوال از طرف مردم بایستی اولویت اول طرح نظام سلامت باشد که متاسفانه برای انگیزه و ماندگاری پرستاران که بیشترین ترک شغل ها و مهاجرت ها را به خارج از کشور داشته و بار اصلی طرح را به دوش می کشند نه تنها دیده نشده اند و به جای ریشه یابی نارضایتی و علت خانه نشستن های پرستاری و رفع موانع خدمتی پرستاران و حفظ پرستاری موجود به دنبال جایگزینی نیروهای غیر متخصص وغیر مرتبط هستند!

به هر حال برای کاهش هزینه های جانی بیماران؛ چشیدن طعم شیرین برنامه تحول نظام سلامت توسط بیماران ومردم، رفع موانع خدمتی پرستاران و کاهش اختلافات چند صد برابری در پرداخت های نظام سلامت، بر قراری حداقلی عدالت و خنثی کردن تفکر تندرو و تمامیت خواه حاکم بر وزارت بهداشت و ایجاد اعتدال اولیه در نظام سلامت؛ جامعه پرستاری کشور خواستار اجرای قانون ۷ سال بر زمین مانده تعرفه گذاری خدمات پرستاری می باشد.
لذا از دولت محترم وشخص رئیس محترم جمهور تقاضا داریم با تدبیر مدبرانه؛ با تنها خواسته قانونی جامعه پرستاری کشور به شرح فوق در هفتمین سالگرد تصویب قانون تعرفه گذاری موافقت فرموده تا از خسارت های جبران ناپذیر ناشی از عدم اجرای ان از جمله ترک شغلها، مهاجرت ها؛ خانه نشستن ها؛ تغییر شغلهای پرستاری متوقف وانگیزه های لازم برای خدمت به مردم عزیز توسط پرستاران شاغل در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت فراهم شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز