خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت:

امسال رقم پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم کاهش می یابد

کد خبر : ۱۵۵۲۷۹

۲۰۰ قلم داروی جدید به فهرست بیمه افزوده شد و یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز بابت مابه التفاوت نرخ ارز پرداخت کردیم تا مشکلات کاهش پیدا کرد.

وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی از کاهش رقم پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم در سال جدید خبر داد و گفت: مردم شایسته بهترین خدمات هستند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، سید حسن هاشمی با بیان اینکه بخشی از درآمد هدفمندی یارانه ها در سال جاری به بخش سلامت اختصاص خواهد یافت، پیش بینی کرد با بسته های خدمتی که بر این اساس طراحی شده است هزینه پرداختی از جیب مردم برای درمان بیش از ۱۰ درصد کاهش یابد.

وی اظهار امیدواری کرد که با کاهش ۱۰ درصدی پرداخت از جیب مردم در هزینه های درمان این میزان به کمتر از ۵۵ درصد برساند.

وزیر بهداشت اظهارداشت: البته طی شش ماه گذشته که کنترل نرخ تورم و کاهش آن از ۴۴ درصد به ۲۵ درصد رسید، توانستیم جلوی رشد پرداخت از جیب مردم را ۷۰ درصد نزدیک شده بود را بگیریم و آن را در سطح ۶۵ درصد نگه داریم.

وزیر بهداشت در عین حال گفت: ارقام بودجه فعلاً بر روی کاغذ است و تا این اعتبارات اختصاص یابد مدت زمانی طول می کشد. همچنین پرداختی ها تابع خیلی از مسائل که باید خوب پیش برود، اگرچه ما برای تحقق اعتبارات بودجه ای و ۱۰ درصد هدفمندی مصوب مجلس امیدوارهستیم.

**مردم ما شایسته بهترین خدمات هستند

وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی تاکید کرد: مردم ایران شایسته بهترین خدمات در همه حوزه ها بویژه حوزه سلامت هستند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه وضعیت سلامت از نظر بودجه ها و سطح رضایتمندی از خدمات خوب نیست، اظهارداشت: مردم باید کاستی ها را می فهمیدند و مسوولان هم باید متوجه اوضاع می شدند چرا که یکی از قول های رییس جمهوری رسیدگی به وضعیت سلامت بود.

وی افزود: در چنین شرایطی لازم بود اطلاع رسانی از اوضاع موجود صورت گیرد که این کار باعثشد بحثهای مربوط به سلامت در سخنان رؤسای قوا و مسوولان مورد توجه قرار گیرد و با تاکیدات مقام معظم رهبری سلامت در اولویت های بالای دولت قرار گیرد.

**شناخت بیشتر از حوزه سلامت

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مهم ترین اقدام او در شش ماه گذشته، چه بود؟ گفت: کسب شناخت بیشتر از حوزه سلامت و آسیب شناسی وضعیت موجود بود که دراین خصوص حدود ۲۰ سفر به دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام دادم.

وی گفت: این شناخت، مقدمه ای برای برنامه ریزی آینده نظام سلامت تا پایان سال ۹۵ و تعیین اولویت ها و شناخت بیشتر مأموریت های این حوزه شد.

هاشمی با بیان اینکه بدهی بسیار به کارکنان، شرکت های طرف قرارداد و کسری بودجه، تنها بخشی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان بوده، اظهارداشت: در این مدت، مدیریت جدید با رویکردهای نو مستقر شد، برخی معاونان و مدیران ستادی و روسای دانشگاه ها برای همراهی و هماهنگی بیشتر با برنامه های جدید نظام سلامت، تغییر کردند.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ایجاد هماهنگی با بانک مرکزی، گمرک، وزارت اقتصاد و بانک های عامل برای کنترل بحران دارو بخش دیگری از اقدامات انجام شده در این مدت بود که البته بحران دارو با کمک های دولت و بیمه ها زودتر از تصور ما یعنی در یکصد روز نخست مرتفع و آرامش نسبی به بازار دارو حکمفرما شد.

هاشمی گفت: با تشکیل ستاد تدابیر ویژه در دولت برای حل معضل دارو، مشکلات دارو حل شد و داروهای کمیاب در دسترس مردم قرار گرفت. البته مردم هم خیلی صبوری کردند که جا دارد از آنان تشکر کنیم.

وی با بیان اینکه نظام سلامت در ۴۰۰ قلم دارو کمبود داشت، گفت: ۲۰۰ قلم داروی جدید به فهرست بیمه افزوده شد و یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز بابت مابه التفاوت نرخ ارز پرداخت کردیم تا مشکلات کاهش پیدا کرد.

**ضرورت فرهنگسازی برای تجویز و مصرف دارو

وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر فقط حدود ۳۰ قلم کمبود دارویی داریم که اگر بتوانیم با فرهنگ سازی در زمینه تجویز مصرف دارو انجام دهیم به گونه ای که هم پزشکان در نسخه های خود داروهای داخلی را تجویز کنند و هم مردم ایمان بیاورند که داروی تولید داخل با داروی خارجی از لحاظ کیفیت تفاوتی ندارد، مشکلات سریع تر حل می شود.

وی به گران بودن برخی داروها اشاره کرد و افزود: قیمت برخی داروها گران است و با درآمد مردم سازگاری ندارد که در سال جدید در جهت کاهش قیمت این داروها نیز تلاش خواهد شد.

وی در عین حال گفت: هرچند این کار در اصل وظیفه بیمه هاست ولی ما هم با هماهنگی انجمن های علمی تلاش می کنیم که داروهای کمیاب به منظور حل مشکل عدم دسترسی در بیمارستان های شهرهای بزرگ توزیع شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: البته تفاهمنامه هایی نیز با شرکت های دارویی در خصوص کاهش وابستگی به داروهای خارجی در جهت ساماندهی مصرف داروها منعقد شده است که در این راستا مشوق های تولید در اختیار آنان قرار می گیرد.

**حوزه سلامت از ناحیه بیمه ها تقویت می شود

هاشمی خاطرنشان کرد: مهم ترین حمایتی که دولت به بحثسلامت در جریان اجرای مرحله دوم هدفمندی می کند کمک به بیمه هاست. در واقع بخش سلامت از این زاویه تقویت می شود نه اینکه پول زیادی به صورت مستقیم به این بخش تزریق شود.

وی افزود: بسته های خدمتی خوبی هم از الان طراحی شده است که در صورت اختصاص اعتبارات هدفمندی و مبالغ بودجه ۹۳ باعثایجاد تحول در سلامت مردم خواهد شد.

**۹۰ درصد هزینه های درمان در بخش بستری

وزیر بهداشت در پاسخ به سئوالی در خصوص تحمیل هزینه های جدید به مردم با واقعی شدن تعرفه ها در سال جدید، گفت: با توجه به پوشش ۹۰ درصدی خدمات در بخش دولتی توسط بیمه ها، عملاً افزایش هزینه ای در این بخش به مردم تحمیل نخواهد شد.

وی افزود: علاوه بر این در سال جدید هرکس بیمه نبود وعلاقه مند به بیمه شود دولت او را بیمه خواهد کرد.

هاشمی گفت: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و در صورت تخصیص اعتبارات، ۹۰ درصد هزینه های درمان در بخش بستری توسط دولت پرداخت می شود اما در بخش خصوصی طبعاً هزینه هایی به مردمی که بیمه تکمیلی ندارند، تحمیل می شود.

**چاره ای جز واقعی شدن تعرفه ها نداریم

وی گفت: بیمارستان های دولتی در این اوضاع مجبور هستند فهرست ضمیمه ای به خدمات خود جدا از بحثبیمه ها اضافه کنند و هزینه اش را از مردم بگیرند، چون با افزایش نرخ تورم و قیمت ملزومات پزشکی، برای اداره کردن بیمارستان چاره ای جز این ندارند.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر اگر می خواهیم بخش خصوصی در سلامت سرمایه گذاری کند و تصدی گری دولتی کاهش یابد چاره ای نداریم جز اینکه تعرفه ها واقعی شود.

هاشمی گفت: البته صنعت بیمه هم ضعف دارد، اگر این صنعت درست بود تعرفه ها زودتر اصلاح می شد. امسال تلاش می کنیم تعرفه ها در بخش دولتی نزدیک به ارقام واقعی شود و با نظام پزشکی و بخش خصوصی هم در خصوص تعرفه های این بخش به تفاهم برسیم.

** تاکید بر استقلال دانشگاه های علوم پزشکی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر استقلال دانشگاه های علوم پزشکی و کاهش تصدی گری در این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: بنای ما واگذاری و اختیار دادن به دانشگاه ها به منظور روان سازی و تسریع امور است.

وی افزود: وزارت بهداشت باید در آینده تبدیل به حوزه کوچکی شود که صرفاً سیاستگذار و ناظر باشد.

هاشمی یادآور شد: اگر بخواهیم تصدی گری را کاهش دهیم باید کاری کنیم که بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی روی پای خود بایستند و از کمک بخش خصوصی نیز می توانیم استفاده کنیم.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که هدف اصلی وزارت بهداشت یکپارچه سازی شبکه های بهداشتی درمانی است، خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی گفت: باید با همت خود خدمات بهداشتی درمانی را در مراکز تحت مدیریت خود ارتقا بخشید.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز