خبرگزاری کار ایران

معاون درمان وزارت بهداشت:

ایجاد هر تخت دیالیز ۲۷۰ میلیون تومان هزینه دارد

ایجاد هر تخت دیالیز ۲۷۰ میلیون تومان هزینه دارد
کد خبر : ۱۵۳۷۳۷

پیر‌تر شدن جوامع موجب شیوع این بیماری در جهان و کشور شده و سالانه ۸ درصد مردم به نارسایی کلیه مبتلا می‌شوند.

ایلنا: معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه هزینه راه اندازی هر تخت دیالیز در کشور ۲۷۰ میلیون تومان است، اظهار داشت: ۵۵ درصد امکانات پیوند کلیه در تهران متمرکز است.

به گزارش ایلنا، محمد حاجی آقاجانی در حاشیه مراسم افتتاح ۱۵۱ تخت دیالیز در ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور، گفت: از ۹ سال پیش روز ۲۲ اسفند به عنوان روز جهانی نارسایی کلیه نامگذاری شده که شعار امسال «سالمندی و کلیه» اعلام شده است.

وی افزود: پیر‌تر شدن جوامع موجب شیوع این بیماری در جهان و کشور شده و سالانه ۸ درصد مردم به نارسایی کلیه مبتلا می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت گفت: در سال ۷۸ بالغ بر ۱۶ درصد علت نارسایی کلیه دیابت بود ولی هم اکنون ۵۰ درصد علت این بیماری دیابت است.

حاجی آقاجانی با اشاره به اینکه ایران در منطقه‌ای از جهان است که بیشترین آمار ابتلا به دیابت را داراست، گفت: ۲۲ درصد علت نارسایی کلیه نیز پرفشاری خون است.

وی افزود: اصلاح الگوی مصرف، اصلاح الگوی تغذیه، تحرک و اصلاح روشهای زندگی بهترین روشهای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است.

حاجی آقاجانی نسبت بیمار به تخت دیالیز در کشور را ۵.۱ دانست و گفت: استاندارد جهانی نسبت تخت به بیمار نارسایی کلیه ۴ است و ضرورت دارد دستگاههای جدید دیالیز به بهره برداری برسد.

وی بهره گیری از توان خیرین و موسسات مردم نهاد برای تقویت این بخش را متذکر شد و اظهار داشت: برای ایجاد هر تخت باید ۲۷۰ میلیون تومان هزینه کنیم که خلق منابع جدید در این زمینه ضروری است.

حاجی آقاجانی با اشاره به اینکه ۵۵ درصد امکانات پیوند کلیه در تهران متمرکز است، بر ضرورت دسترسی مردم کشور به پیوند تاکید کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت لزوم فرهنگسازی برای اهدای عضو را خاطرنشان کرد و گفت: اهدای عضو از ۳۰ درصد از مرگ مغزی‌ها در کشور، نیاز بیماران نیازمند به پیوند را مرتفع می‌کند.

وی در پایان از فعالیت ۴۳۰۰ دستگاه دیالیز در ۴۵۳ بخش بیمارستانی خبر داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز